Select Menu


«Κατευθυνόμενα σενάρια» και «κύκλους που επιδιώκουν την αρπαγή της Τράπεζας Αττικής και την απώλεια της περιουσίας και των αποθεματικών του Ταμείου των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ)» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ Σταύρο Κούκο, με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζα Αττικής.

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τραπεζοϋπαλληλικών οργανώσεων ζήτησε «επιτέλους να αντιληφθούν όλοι, και οι εποπτικοί φορείς και η πολιτεία και η κυβέρνηση, τις δικές τους ευθύνες για να παίξει η Τράπεζα Αττικής τον ιδιαίτερο αναπτυξιακό ρόλο της και να μη δημιουργούνται συνολικότερα προβλήματα για την πορεία του τραπεζικού συστήματος».

Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι πρόεδροι ΤΕΕ και ΟΤΟΕ, πλαισιωμένοι από μέλη των διοικήσεων των φορέων τους, όπως ανακοινώθηκε αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία και κοινές δράσεις των φορέων των μηχανικών και των τραπεζοϋπαλλήλων για τη στήριξη της Τράπεζας Αττικής, την αυτόνομη παρουσία της και τη διατήρηση του κυρίαρχου ρόλο του Ταμείου των Μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ, στη μετοχική της σύνθεση.

Επίσης συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας και ιδιαίτερα των παραγωγικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο μιας νέας λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, με διασφάλιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, σε δηλώσεις του, μίλησε με έμφαση για τα θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση και την εγγυοδοσία των τεχνικών εταιρειών, για τη διαφανή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και για την αναγκαιότητα να υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας των δημόσιων και ιδιωτικών έργων και των μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ υπογράμμισε πως «είναι πολύ θετικό ότι από πλευράς του ΤΕΕ δηλώθηκε ότι θα στηρίξουν την προοπτική και το μέλλον της τραπέζης, γιατί για μας ο ρόλος της Τραπέζης Αττικής, σε αυτό το περιβάλλον το οικονομικό, είναι αναντικατάστατος».

Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος από το ΤΕΕ οι Γ. Κυριακόπουλος, Α. Μοροπούλου, Α. Πρωτονοτάριος και Κ. Μακέδος. Και από την ΟΤΟΕ οι Γ. Κωνσταντινόπουλος, Α. Μυλωνόπουλος, Σ. Σαξώνης, Δ. Καλόγηρος, Δ. Φωτόπουλος, Θ. Σταθόπουλος.

Ελευθεροτυπία

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top