Select Menu


Ο Σαμαράς απο την μία ισχυρίζεται ότι θέλει να σώσει τη χώρα καταστρέφοντας όμως τους υπηκόους και απο την άλλη ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θέλει να διασώσει τους υπηκόους με τον ορατό κίνδυνο να καταστρέψει τη χώρα!

Με μιά σύντομη και πρόχεορη ανάλυση των πραγμάτων τα τελευταία χρόνια της κρίσης στη χώρα μας, αναμετρώνται απο τη μία οι φιλο-τροικανοί (Ευρωπαίοι και ΔΝΤ) οι οποίοι προσπαθούν μέσω της βάρβαρης λιτότητας να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη πορεία του χρέους με βουνά μεταρυθμίσεων (σωστών και μη) και απο την άλλη ένα παρακράτος εσωτερικής κατοχής που το ενορχηστρώνουν οι ολιγαρχικές συμμορίες και οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους αδιαφορώντας για την πραγματικότητα της κατάστασης ακόμα και με τίμημα την έξοδο απο την Ευρώπη.

Ο Σαμαράς αποφασισμένος να υπηρετεί τους τροικανούς με μόνο όρο την πολιτική του επιβίωσή, αδιαφορεί για την πλειοψηφία των πολιτών προσπαθώντας απλά να κάνει μεταρρυθμίσεις (τρόικα) αλλά μόνο στο βαθμό που αυτές δεν ερεθίζουν τις συμμορίες πελάτες και τους ολιγάρχες...

Ο Τσίπρας απο την άλλη, φαίνεται να είναι αποφασισμένος να υποκύψει στις ολιγαρχικές συμμορίες και απο εκεί και πέρα αν αυτό ικανοποιήσει τροικανούς και ολιγάρχες καλώς, αν όχι δεν τον ενδιαφέρει να καταστρέψει τη χώρα οδηγώντας την στον τρίτο κόσμο, αρκεί να σωθούν οι συμμορίες... 

Το δίλημμα του Έλληνα ψηφοφόρου είναι τραγικό και όπως διαφένεται οι εκλογές και πάλι δεν πρόκειται να δώσουν λύση καθώς το πρόβλημα δεν είναι η εναλλαγή στην εξουσία των φορέων της κομματοκρατίας, αλλά η κατάλυσή της. 

Με βάση τα παραπάνω, εύκολα κανείς διαπιστώνει πως το σημερινό πολιτικό σύστημα, δεν είναι ούτε αντιπροσωπευτικό, ούτε δημοκρατικό, καθώς αποτελεί πλέον πάγια τακτική της πολιτικής τάξης, όποιο προεκλογικό πρόγραμμα/υποσχέσεις να εξαφανίζεται την επομένη των εκλογών, προκειμένου να μην αγγίξουν συγκεκριμένους πυλώνες που μας οδήγησαν στην καταστροφή ιστορικά μέχρι σήμερα:
  • Την κομματοκρατική λογική του πολιτικού συστήματος,
  • Τη δημόσια διοίκηση και, υπό μια έννοια, τη δικαιοσύνη,
  • Τη νομοθεσία, που θεσμοθετεί αυτό το σύστημα και, επομένως, την διαπλοκή και την διαφθορά.
Η εισαγωγή και ο επίλογος, συμπυκνώνουν ακριβώς τη θεμέλια αυτή αιτία της κρίσης και τις λύσεις οι οποίες θα πρέπει να δοθούν για να βγει η χώρα από την κατάντια και το αδιέξοδο που την έχουν οδηγήσει οι παρέλθοντες, οι παρόντες και οι μελλοντικοί δυνάστες της.

www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top