Για την αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, την στάση του κόμματός του σχετικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και για την επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μίλησε - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην εκπομπή «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Σχετικά με την «κόντρα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνου Σκουρλέτη, που υπαινίχθηκε χρηματισμό βουλευτών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Αυτές είναι οι αρρώστιες του παλιού συστήματος. Τα πράγματα στην πολιτική πρέπει να λέγονται με το όνομα τους». Μάλιστα, τόνισε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν υπάρχουν στοιχεία να δοθούν, αν δεν υπάρχουν στοιχεία να σιωπήσουν».
Σε ερώτηση για το εάν κάνει καλό στο Ποτάμι η πόλωση που δημιουργείται στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «εάν πιστέψω στις δημοσκοπήσεις, το Ποτάμι κάθε μέρα ανεβαίνει και λίγο. Ο κόσμος δεν μασάει με την πόλωση». «Όταν βγήκα είπα ότι βλέπω τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν κάτι καλό, δεν είναι εχθροί μου. Άσε τους άλλους να μιλάνε για προδοσίες, εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες», σημείωσε.
Ο πρόεδρος του Ποταμιού κλήθηκε να απαντήσει για το εάν θα έδινε το κόμμα του ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που βρισκόταν στην Βουλή. «Θα ψήφιζα όχι» είπε και τόνισε ότι «δεν ήρθαμε για να επιβραβεύσουμε την πολιτική των άλλων. Δεν ήρθαμε για να κάνουμε τον συνήγορο, ήρθαμε για να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας». «Δεν αναλαμβάνω μερίδιο της ευθύνης που δεν μου αναλογεί», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Απαντώντας σε όσους κατηγορούν το κόμμα του ότι είναι η συνέχεια του Σημιτισμού, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «ένα από τα πιο δημοφιλή μου κείμενα είναι το “Εξηγήσεις κ. Σημίτη”. Είχα πει ότι ο πρωθυπουργός Σημίτης πρέπει να βγει και να απαντήσει γιατί κάποιοι άνθρωποι έκλεβαν επί των ημερών του». «Στη δεύτερη τετραετία προωθήθηκε μία παρέα διεφθαρμένων ανθρώπων», σημείωσε. «Όταν εμφανίστηκα έλεγαν να δείτε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι του κόμματός του. Όταν είδαν 42 υπέροχους τύπους είπαν ότι θα δείξει ποιος είναι αργότερα», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.
Σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανάφερε ότι «οι άνθρωποι που μπήκαν με πλαστά πιστοποιητικά να φύγουν αμέσως» και πρόσθεσε ότι παράλληλα με τα πρόσωπα, θα πρέπει να αξιολογηθούν και οι δομές.
Σε ερώτηση για το που τοποθετείται ιδεολογικά το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «έχουν τόσο βρομίσει οι λέξεις που δεν λένε τίποτα. Αν πω ότι είμαι Αριστερός και με βάλεις δίπλα από κάποιους Αριστερούς, θα νιώσω άσχημα». Τόνισε πως είναι «βρόμικο» να διαπραγματεύεται κάποιος την δική του καρέκλα και να μην κοιτάει την σύνθεση ενός υπουργικού συμβουλίου που θα λύσει τα προβλήματα. «Εάν θέλετε να συγκυβερνήσουμε, θα έχουμε κοινές αρχές» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το Ποτάμι αν έχει δύναμη, αν είναι ένα κόμμα διψήφιο, θα πει ότι στα υπουργεία θα επιλεγούν οι άνθρωποι της εθνικής Ελλάδος. Δεν κυβερνάμε με σταλινικούς και ακροδεξιούς».
«Οι εκδότες ξαφνιάστηκαν με την απόφασή μου. Δεν είμαι άνθρωπος του παρασκηνίου. Δεν ενημέρωσα κανέναν, δεν είχα υποχρέωση να ενημερώσω κανέναν δεν είμαι πολιτικά υπάλληλος κανενός. Και αυτό φαίνεται από την στάση που κράτησαν» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης σχετικά με τα όσα ακούγονται για τις σχέσεις του με τα μίντια. «Είχα την τρέλα να το κάνω» ανέφερε και μίλησε για τα έξοδα του Ποταμιού κατά την εκστρατεία των ευρωεκλογών: «Εμείς ξοδέψαμε για τηλεοπτική διαφήμιση το ποσό των 29.000 ευρώ. Δεν κολλήσαμε καμία αφίσα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο προεκλογικός αγώνας μας στοίχισε συνολικά 250.000 ευρώ.
Για τη νέα γενιά και τον πνευματικό μαρασμό της χώρας, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν θερμοκοιτίδες καινοτομίας. «Σε κάθε περιφέρεια της χώρας να δημιουργηθεί μία θερμοκοιτίδα όπου οι νέοι θα προσπαθήσουν και να καινοτομούν», τόνισε και έκανε λόγο για σύνδεση της αγοράς εργασίας με τα Πανεπιστήμια. «Να βρούμε τρόπο η νέα γενιά να έρθει εδώ. Η βόρεια Ελλάδα θα έπρεπε να έχει πανεπιστήμια που θα υποδέχονταν τους φοιτητές από το εξωτερικό. Η Ελλάδα έπρεπε να ζήσει ως κέντρο των Βαλκανίων. Είναι εθνικό καθήκον να υπάρχει η δυνατότητα σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτικού να ιδρύσουν εδώ πανεπιστήμια. Όλοι οι Βαλκάνιοι πηγαίνουν σε πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης», σημείωσε.
«Για να σταματήσει το πλιάτσικο είμαι και με τον Διάβολο, δεν με ενδιαφέρει ποιος το προτείνει» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού και είπε: «Η Realnewsέκανε την Κυριακή μία μεγάλη αποκάλυψη. Η “καταραμένη” τρόικα ήρθε στην Ελλάδα και έκανε και κάτι καλό. Είπε ότι υπάρχουν 1.000 επιχειρήσεις που έχουν πάρει από τραπεζικό δανεισμό γύρω στα 10 δισ. ευρώ για να κάνουν προσωπικές περιουσίες οι επιχειρηματίες».
ΔΕΙΤΕ την εκπομπή:
Σχόλια
Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.