Select Menu


Μια ολόκληρη τάξη, στο γυμνάσιο Λαντσμπέργκ της Γερμανίας, επικοινωνούσε με Ναζιστικά μηνύματα και χαιρετούσαν ο ένας τον άλλο με Ναζιστικούς χαιρετισμούς . Γoνείς και αρχές είναι τρομοκράτημένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους που οι έφηβοι άρχισαν να έχουν αυτή τη συμπεριφορά.

Οι μαθητές φαίνεται ότι αντάλλασαν μεταξύ τους φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται να χαιρετούν Ναζιστικά, έχοντας βάλει το μουστάκι του Χίτλερ. Ενώ, σε παράλληλα έπλεκαν το εγκώμιο του Χίτλερ, θεωρώντας τον ήρωα. Ακόμη, αντάλλασαν μηνύματα με αντισημητικό περιεχόμενο, και ανέκδοτα σχετικά με το ολοκαύτωμα, χαρακτηριστικά ένα μήνυμα έγραφε" Γιατί ο Χίτλερ αυτοκτόνησε; - Γιατί οι Εβραίοι του έτειλαν το λογαριασμό του αερίου."


Γονείς και μαθητές κατηγορούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι εμπλέκουν όλα τα παιδιά στην υπόθεση, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μεμονομένα περιστατικά. Ο Eli Gampel, ιδρυτικό μέλος της Εβραικής Λέσχης και πατέρας μαθητή δηλώνει "Όλη η συζήτηση για τη Ναζιστική τάξη του σχολείου Λάντσμπεργκ είναι σκουπίδια. Νόμιζα, ότι ήταν εφιάλτης, αλλά μετά άνοιξα την εφημερίδα και διάβασα το άρθρο. Ρώτησα τον γίο μου και με δυσκολία μου εκμυστηρεύτηκε ότι τελικά το δημοσίευμα ήταν αληθηνό, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να εμπλέξουμε όλους τους μαθητές"

Εκπροσωπός της κυβέρνησης δήλωσε " Είμαι συγκλονισμένος. Αν αυτό είναι αλήθεια υπάρχει μόνο μια λύση, η μηδενική ανοχή!" Τα μηνύματα παραδόθηκαν στην αστυνομία, που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση.


Ο διευθυντής του σχολείου είπε πως δεν είναι δυνατόν να βρεθεί από ποιον ξεκίνησε το περιστατικό, καθώς έχουν ξεκινήσει οι διακοπές του φθηνοπώρου. Ακόμη, δήλωσε πως " Το να καταργούν τα ταμπού οι νέοι αποτελεί μέρος της εφηβείας, δεν πιστεύω ότι ήθελαν να προβάλλουν τη Νεοναζιστική ιδεολογία". Παράλληλα, δυο γονείς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και να υποκινούν τους μαθητές, κλήθηκαν σε μια συζήτηση μαζί με τα παιδιά τους, σε μια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα.

Κάθε προβολή ή χρήση Ναζιστικών συμβόλων και ιδεολογιών απαγορεύεται στην Γερνανία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τιμωρείτε με 6 μήνες φυλάκιση.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γνωστοποιούν ότι έχει αποφασιστεί να επισκεφθεί τα παιδιά ένας ειδικευμένος ψυχολόγος, που σε συνεργασία με τους γονείς, θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν από που πηγάζει αυτή η εμμονή με το Ναζισμό και στη συνέχεια να λύσουν το πρόβλημα.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top