Select Menu

Η φωτογραφία είναι από τουρκική ιστοσελίδα και λέει: "Δώσε μια απάντηση Νταβούτογλου". Στον κύκλο υπάρχει πινακίδα τουρκικής εταιρείας φορέων βαρέων οχημάτων, που μεταφέρει σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών των τζιχαντιστών της Συρίας!

Εξ οικείων τα βέλη σε Ερντογάν-Νταβούτογλου, για την υποστήριξή τους στους τζιχαντιστές

Αναφερθήκαμε εκτενώς στην προβληματική πορεία των σχέσεων της Δύσης με την Τουρκία των Ερντογάν-Νταβούτογλου, με αφορμή τη ριζοσπαστικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, η οποία πλέον έχει απομακρυνθεί από την λεγόμενη ρεαλιστική πολιτική και αποκτά χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με εκείνα της πολιτικής που ασκούν οι τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Πέραν του ότι μέχρι στιγμής το Ι.Κ. δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επίθεση εναντίον οποουδήποτε στόχου τουρκικών συμφερόντων, που υπάρχουν πολλοί στο πεδίο δράσης του, ούτε η Τουρκία έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια ενέργεια που να στρέφεται εναντίον τους. Η δήλωση συμμετοχής της Τουρκίας στη συμμαχία που μάχεται εναντίον του Ι.Κ. είναι προσχηματική και άνευ ουσιαστικής αξίας, ενώ οι οποίες διευκολύνσεις προς την αεροπορία ή τμήματα εδάφους της συμμαχίας, αφ’ ενός δεν συνιστούν άμεση εμπλοκή της Άγκυρας, αφ’ ετέρου δίνονται με τεράστια ανταλλάγματα. Εκτός δε αυτών, πριν η Τουρκία προβεί σε οποιαδήποτε παραχώρηση προς τη συμμαχία, έχει προηγηθεί συνεννόηση με το Ι.Κ., από τους διαύλους που όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Ερντογάν, υπάρχουν μεταξύ Τουρκίας-Ι.Κ. σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

Καλύτερα συμπεράσματα για τις σχέσεις Τουρκίας-Ι.Κ., μπορεί να εξάγει κανείς αφαιρετικά, διαβάζοντας προσεκτικά το σκεπτικό με βάση το οποίο το Ι.Κ. επιτίθεται εναντίον των Κούρδων που πρόσκεινται στο ΡΚΚ, όπως αυτό περιγράφεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό DABIQ, το οποίο αποτελεί την επίσημη έκφραση της οργάνωσης.

Λέει λοιπόν το δημοσίευμα, που έχει τίτλο: «Γιατί χτυπάμε το ΡΚΚ»

«Το ΡΚΚ είναι ο μελλοντικός σύμμαχος των Σταυροφόρων. Αυτή η μαρξιστική οργάνωση απίστων, λόγω της κοσμικής της δομής, θα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ομάδων των Σταυροφόρων της Δύσης που δρουν στην περιοχή. Γι’ αυτό επιλέξαμε ως στόχο την πόλη Κόμπανι».

Εάν έγραφε την παράγραφο αυτή ένα στέλεχος του επιτελείου του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου στην Άγκυρα, ίσως να μην είχε απεικονίσει τόσο περιεκτικά την πολιτική της Τουρκίας απέναντι στο ΡΚΚ και στην πόλη Κόμπανι, η οποία ασκείται μέσω των τζιχαντιστών του Ι.Κ.

Όμως δεν είναι μόνο το παραπάνω δημοσίευμα. Είναι και οι βαρύτατες κατηγορίες που εκτόξευσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος επικαλούμενος επίσημα έγγραφα από τη δικογραφία που αφορά τα φορτηγά που μετέφεραν οπλισμό και πυρομαχικά στους τζιχαντιστές στη Συρία, αποδεικνύει την εμπλοκή του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης Ερντογάν.

Επειδή έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε τι ακριβώς είπε ο Κιλιτσντάρογλουμ παραθέτουμε ακριβή μετάφραση των σχετικών αποσπασμάτων της ομιλίας που έκανε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "κυριακάτικη δημοκρατία"

infognomonpolitics

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top