Select Menu



Την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014, συνήλθε το τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, και αποφάσισε ότι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στη Διεθνή Συμμαχία εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, γράφει κουρδικό δημοσίευμα του Αρμπίλ.

Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες στην οποία συμμετείχαν σημαντικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, του υπουργού Εσωτερικών, Εφκάν Αλά, του Ισμέτ Γιλμάζ γενικού διοικητή των τουρκικών δυνάμεων του στρατού, του Χουλούσι Ακάρ, γενικό διοικητή των Χερσαίων τουρκικών δυνάμεων, του Αμπντουλάχ Ατά, διοικητή των τουρκικών ειδικών δυνάμεων καθώς και πολλών άλλων στρατιωτικών συμβούλων και διπλωματών εξωτερικών υποθέσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Σύνοδος Κορυφής του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία, δεν πρέπει να συμμετάσχει στη Διεθνή Συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά θα παραμείνει αποστασιοποιημένη και θα μπορεί να παράσχει υλικοτεχνική υποστήριξη.

Κεντρικό έρεισμα των τουρκικών ισχυρισμών για μη συμμετοχή κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπως δημοσιεύθηκε, ήταν η ομηρία από το Ισλαμικό Κράτος των 49 Τούρκων στη Μοσούλη τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, η Τουρκία έχει επικριθεί από τη διεθνή κοινότητα για τη στάση της να αποστασιοποιηθεί από ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top