Select Menu


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Το Σάββατο το πρωί στις 6 Σεπτεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θα ακολουθήσει η ομιλία του για τις βασικές κατευθύνσεις και επιλογές της κυβέρνησης στον οικονομικό και άλλους τομείς. Ο δε, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ και αναμένεται να παρουσιάσει, σε συνέντευξη Τύπου, το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας στη μετά-Μνημόνιο εποχή.

Αυτά περίπου διαβάζουμε στον ποδηγετούμενο από την κυβέρνηση, ημερήσιο Τύπο και στις διαδικτυακές σελίδες του, και ειλικρινά τρελαινόμαστε! Χάνουμε το μυαλό μου από τη γραφή αυτών των γκεμπελικών συνηγόρων αυτής της μειοδοτικής σημερινής κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, σε μια προσπάθεια μακροημέρευσής της στην εξουσία, προκειμένου να απολαμβάνουν και εκείνοι τα ποικιλόμορφα οφέλη τους.

Θα προσπαθήσουμε να προσπεράσουμε τον ανύπαρκτο δημοσκοπικά παχύσαρκο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που αντί να αναλώνεται στην παρουσίαση “του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της χώρας στη μετά-Μνημόνιο εποχή”, να κοιτάξει πως θα σώσει το τομάρι του από τον Ελληνικό λαό που είναι έτοιμος να τον λιντσάρει – δεν τον αντέχουν και τα εναπομείναντα απολιθώματα του ΠΑΣΟΚ – και θα επικεντρωθούμε στον “φονιά” των ονείρων και των ελπίδων του λαού μας για καλύτερες ημέρες, τον ψευδολόγο Αντώνη Σαμαρά! Τον άνθρωπο που μόλις έγινε Πρωθυπουργός έκανε τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε και υποσχόταν το 2011, στην 76η ΔΕΘ ως αντιπολίτευση του Γιώργου Παπανδρέου, ακολουθώντας κατά γράμμα και συμπλέοντας ξεκάθαρα με όλες εκείνες τις προδοτικές-μνημονιακές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο δρόμο της καταστροφής, σε ένα δρόμο δηλαδή, χωρίς γυρισμό. Έτσι, οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του, τότε στην ΔΕΘ, όπως και τα Ζάππειο 1, 2, 3, αυτού και της πολιτικής καμαρίλας του, έχουν ήδη παραπεμφθεί στον κάλαθο ανακύκλωσης της ΝΔ και έχουν καταδικαστεί ήδη από τον Ελληνικό λαό.

Αυτές οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του στην 76η ΔΕΘ, που αποδείχτηκαν στο διάβα του χρόνου πως ήταν βαθυστόχαστες μπουρδολογίες, απεικονίζονται σε 20 σελίδες Α4. Από πλευράς μας θα προσπαθήσουμε να σας θυμίσουμε τα σημαντικότερα σημεία και πιστεύουμε πως επαναφέροντάς τα στη μνήμη σας, θα τα συγκρίνετε με το σήμερα και δε θα τολμήσετε να τον ψηφίσετε εκ νέου, τουλάχιστον όσοι εξ υμών τον ψηφίσατε πιστεύοντας τα περί ανάπτυξης και άλλων κουραφέξαλων και ανέξοδων ηλιθιοτήτων, τιμώντας τον με την ψήφο σας στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Διακήρυττε και υποσχόταν λοιπόν, ο σύγχρονος “Μαυρογιαλούρος”:

«…Γνωρίζω την ανηφόρα που θα συνεχίσουμε, για καιρό, να ανεβαίνουμε, ως λαός και ως χώρα. Γι΄ αυτό και πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Απορρίπτω το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων…Όχι, σε αυτόν τον τόπο δεν αρμόζει να γίνουμε το κλοτσοσκούφι κανενός! Σε αυτόν τον τόπο αρμόζει μόνο η Ευθύνη της Ανόρθωσής του, και η Ελπίδα που οφείλουμε όλοι να δώσουμε στα παιδιά μας και στο μέλλον τους!...Κάθε μέρα βλέπει γύρω του ο καθένας μας, δυστυχία, απελπισία, απόγνωση, ψυχολογία κατάθλιψης. Φόβο, διάχυτο φόβο για το αύριο και οργή για το σήμερα. Βλέπει λουκέτα στους δρόμους, βλέπει ανέργους, βλέπει οικογένειες με δυο εισοδήματα ως χθες, σήμερα να μην έχουν κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις τους να έχουν ανέβει. Βλέπει και ξέρει ότι οι ακάλυπτες επιταγές έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κι έχουν γίνει αληθινή βόμβα στα θεμέλια της αγοράς. Βλέπει μια ολόκληρη μεσαία τάξη να μην έχει που να πιαστεί, τι να ελπίσει. Βλέπει μια νεολαία χωρίς αύριο κι έναν ολόκληρο λαό να ακούει καθημερινά να τον προσβάλλουν και να τον καθυβρίζουν. Και κάθε τόσο να του λένε ότι τον “σώζουν”! και μετά από κάθε “σωτηρία” η κατάσταση να γίνεται πιο απελπιστική! Να έρχεται νέα κρίση. Και να τον …ξανά-σώζουν. Και να τον βεβαιώνουν ότι “μπήκε πάτος στο βαρέλι”. Κι ύστερα πάλι νέα κρίση, νέα κατάρρευση δίχως “πάτο”. Και νέα “σωτηρία”, με καινούργια χαράτσια. Που κανείς δεν ξέρει πως θα πληρωθούν…

Προφανώς δεν μας λένε την αλήθεια. Όμως, με αυτό το περιστατικό ξεκίνησε μια οξύτατη κρίση αξιοπιστίας της κυβέρνησης (σημ. Γ.Παπανδρέου), απέναντι στους εταίρους μας. Την κρίση αυτή την πλήρωσε ο ελληνικός λαός, και ιδίως η μεσαία τάξη. Και έτσι ακούσαμε από το βήμα αυτό την περασμένη Κυριακή το έκτο χαράτσι στα ακίνητα μέσα σε ενάμιση χρόνο! Το οποίο μάλιστα θα είναι διπλάσιο απ΄ όσο μας είπαν στην αρχή. Και καλούνται να το πληρώσουν και οι άνεργοι και οι ανήμποροι, υπό την άμεση απειλή να τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα! Τι είναι αυτό; Δεν είναι πλήρης ομολογία αποτυχίας; Δεν είναι ομολογία αδιεξόδου; Δεν θα χειροτερέψει την κρίση; Θέλουν να μας πουν ότι όλα πηγαίνουν καλά; Κι ότι τώρα με τους νέους ατέλειωτους φόρους που θα πληρώσουμε, θα βγάλουμε και “πρωτογενή πλεονάσματα” του χρόνου; Και θέλουν να το πιστέψουμε; Με την ύφεση που βαθαίνει στο 6%; Με το δημόσιο να μην πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του; Αυτό θέλουν να πιστέψουμε; Οι ίδιοι το πιστεύουν; Δεν νομίζω. Και για να κλείσουμε με τα σημερινά και τα τρέχοντα: Πρώτα από όλα το χαράτσι: Το νέο χαράτσι δεν μπαίνει για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.

Μπαίνει επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Κι επειδή έχουν ήδη παραλύσει την οικονομία. απευθύνομαι στην κυβέρνηση: Δεν αναστηλώνετε έτσι την αξιοπιστία της Ελλάδος στο εξωτερικό. Αποδέχεστε πράγματα που εσείς οι ίδιοι θα τα βρείτε ανεφάρμοστα. Καταδιώκετε την ιδιοκτησία! Κυρίως τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Χάνετε τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας μέσα στην Ελλάδα…Στο χέρι μας είναι να σηκωθούμε. Οι Έλληνες μπορούμε! Κι αυτό μας φέρνει στο άλλο μήνυμα που έχω σήμερα να σας πω. Τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Να καταλάβουμε, ότι για να ξεπεράσουμε την κρίση πρέπει να αρχίσει η Ανάκαμψη αμέσως. Όχι μετά από ένα-δυο χρόνια. Όχι πρώτα να μειώσουμε τα ελλείμματα κι ύστερα να δούμε τι θα γίνει με την Ανάπτυξη, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Αλλά το ακριβώς αντίθετο. Να ανακάμψουμε αμέσως, για να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα και να ελεγχθεί το χρέος…Έπρεπε να σιωπήσω στην πολιτική Παπανδρέου; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος; Γιατί; Για να γίνω αρεστός; Δεν είναι αυτή η πολιτική που ασκώ. Δ

εν είναι αυτή η Ελλάδα που με ΄μαθαν. Και δεν είναι αυτή η Ευρώπη που πιστεύω. Και κάτι ακόμα. Με την πολιτική τους δεν διαλύουν μόνο την Οικονομία. Δημιουργούν απογοήτευση, που γίνεται κατάθλιψη που ήδη εξελίσσεται σε οργή. Και πυροδοτούν εκρήξεις. Γιατί η οργή είναι πολύ κακός σύμβουλος. Λειτουργούν ακόμα διχαστικά. Καλλιεργούν κοινωνικό αυτοματισμό. Ότι χειρότερο. Στρέφουν την κοινωνία εναντίον του εαυτού της. αντί να ενώνουν διχάζουν. Βάζουν στο στόχαστρο, πότε τη μία κοινωνική ομάδα πότε την άλλη. Πότε τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, πότε τους καθηγητές, τους εστιάτορες, πότε τους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες, τους δημόσιους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Εξοντώνουν όλη τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους. Δημιουργούν μια «ζούγκλα» που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που διαλύει τα πάντα και παραλύει τα πάντα. Είμαστε αντίθετοι, προφανώς, σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που πυροδοτούνται. Κατανοούμε πλήρως την αγανάκτηση του κόσμου».

Αλήθεια τι δεν καταλάβατε;

Υποσχόταν πως απορρίπτει “το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων”, και ο ίδιος μας έχει φλομώσει στα ψέματα. Υποσχόταν πως δεν “θα γίνουμε το κλοτσοσκούφι κανενός” και έχουμε υποταχθεί απόλυτα στα ξένα συμφέροντα παραχωρώντας την Εθνική μας κυριαρχία και ξεπουλώντας ολοκληρωτικά τη γη μας για ένα κομμάτι ψωμί! Υποσχόταν καλύτερες ημέρες για τους νέους μας και σήμερα οι νέοι μας είναι άνεργοι με μεγαλύτερο ποσοστό στα Ιωάννινα που αγγίζει το 70%. Έβλεπε “λουκέτα στους δρόμους, δυστυχία, απελπισία, απόγνωση, ψυχολογία κατάθλιψης, διάχυτο φόβο για το αύριο, έβλεπε μια ολόκληρη μεσαία τάξη να μην έχει που να πιαστεί, τι να ελπίσει”. Και κατάφερε με την οσφυοκαμπτική και υποτελή πολιτική του απέναντι στους τοκογλύφους – δανειστές, κατ΄ ευφημισμό εταίρους μας, να αυξήσει ανεξέλεγκτα όλους εκείνους τους δείκτες που υποτίθεται πως θα τιθάσευε. Που θα τιθάσευε αμέσως “ όχι μετά από ένα-δυο χρόνια”, που θα ερχόταν “ η Ανάκαμψη αμέσως για να ξεπεραστεί η κρίση”. Που υποσχόταν πως “το δημόσιο θα πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του”. Και σήμερα καυχιέται για το υποτιθέμενο πρωτογενές πλεόνασμα, όταν αυτό προέρχεται από τις μεγάλες καθυστερήσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και μέσα σ΄ αυτές ανήκουν και οι άνω των δύο χρόνων αποδόσεις συντάξεων στους δικαιούχους. Κατηγορούσε την κυβέρνηση Παπανδρέου πως “καταδίωκε την ιδιοκτησία και επέβαλε χαράτσια” και αυτός σήμερα συγκυβερνώντας με αυτούς που τότε κατηγορούσε, νομοθετεί τον ΕΝΦΙΑ, φορολογώντας την ακίνητη περιουσία επί δικαίων και αδίκων.

Τελικά, Αντώνη Σαμαρά, συμμορφώθηκες προς τας υποδείξεις!! Προσυπόγραψες το λάθος!! Και βέβαια δεν κατανοείς πλήρως την αγανάκτηση του κόσμου! Που πυροδοτεί εκρήξεις. Γιατί, όπως είχες προβλέψει, η οργή είναι πολύ κακός σύμβουλος, και αυτή την οργή του λαού δεν την έχεις δει ακόμη!!!

egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top