Select Menu



«Βουτιά» στα επίπεδα του 1986 έχει κάνει το συνολικό εισόδημα των ιταλικών νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της εμπορικής ένωσης Confcommercio.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος του εισοδήματος των ιταλικών οικογενειών ανέρχεται φέτος στα 17.400 ευρώ, ενώ το 1986 το μέσο εισόδημα αντιστοιχούσε σε 17.200 ευρώ.

Παράλληλα, την τελευταία οκταετία οι αγορές των ιταλικών νοικοκυριών έχουν περιοριστεί κατά 7,6%, ενώ η φετινή περιστολή τους αγγίζει το 2,5%. Οι ανελαστικές δαπάνες (για κατοικία, μετακινήσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) απορρόφησαν φέτος το 41% του εισοδήματος των νοικοκυριών, ενώ το 1992 σε αυτές κατανεμόταν το 32,3% του εισοδήματος.

«Τα τελευταία 20 χρόνια η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών δεν αυξήθηκε, ενώ σε σχέση με το 2007 - το τελευταίο έτος πριν από την κρίση - οι τσέπες των Ιταλών άδειασαν και η κατανάλωση μειώθηκε», δήλωσε ο Μαριάνο Μπέλα, διευθυντής του τομέα ερευνών της Confcommercio.

Ο πρόεδρος της εμπορικής ένωσης, Κάρλο Σανγκάλι, θεωρεί ότι για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη «πρέπει να επεκταθούν οι μηνιαίες φοροελαφρύνσεις των 80 ευρώ και στους ελεύθερους επαγγελματίες και να μειωθούν άμεσα οι φόροι που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις αλλά και στους πολίτες».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Confcommercio, «με 10 χιλ. ευρώ το χρόνο - τα οποία απομένουν αν αφαιρέσουμε τις υποχρεωτικές δαπάνες για την περίθαλψη, το σπίτι και την διατροφή - τα ιταλικά νοικοκυριά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συμβάλουν καθοριστικά για να μπορέσει να ξεπερασθεί η παρατεινόμενη οικονομική ύφεση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top