Select Menu


Ναι στην μεταστάθμευση αμερικανικών μη επανδρωμένων οχημάτων στη Βάση της Σούδας είπε η κυβέρνηση. Κάτι που διακαώς ζητούσαν οι ΗΠΑ και αντιμετώπιζε με σκεπτικισμό η Ελληνική Κυβέρνηση που φοβόταν αντίποινα, καθώς τα Αμερικανικά UAV στη Σούδα θα έχουν ως αποστολή τα χειρουργικά χτυπήματα εναντίον “τρομοκρατικών στόχων” που δυστυχώς η γειτονιά μας είναι γεμάτη..

Οι όποιες (λογικές) αντιρρήσεις είχαν εκφραστεί μέχρι τώρα ξεπεράστηκαν καθώς μεγαλύτερος κίνδυνος από τα όποια ενδεχόμενα αντίποινα θα ήταν να πάμε κόντρα στις απαιτήσεις των Αμερικάνων αυτή την εποχή.. Πολλά έχουν ακουστεί για τα ανταλλάγματα που θα πάρει η Ελλάδα για αυτή της την παραχώρηση αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι επίσημα γνωστό, ενώ πολλοί εμπλέκουν την μεταστάθμευση των Αμερικάνικων μη επανδρωμένων οχημάτων στη Σούδα με τη περίφημη παραχώρηση των αρμάτων μάχης Abrams M1a1. Πολλά επίσης ακούστηκαν και για μεταχειρισμένα πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού.. Ωστόσο μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε τι πραγματικά πήραμε ως αντάλλαγμα για αυτή μας την “συνεργασία” με την Αμερική, αν φυσικά πήραμε κάτι.

Είναι δύσκολο κανείς πάντως να μην συνδυάσει, το χρόνο αυτής της συμφωνίας που έρχεται την ώρα που οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους για το πώς θα καταστείλουν τη δράση των διάφορων εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων που έχουν ξεφυτρώσει σχεδόν παντού στη γειτονιά μας.

Άμυνα Πολιτική

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top