Select Menu


Ανανεώνουν τη θητεία του Άλεξ Ρόντου ως ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη της Αθήνας, παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τις ΜΚΟ και την εμπλοκή του ονόματος του, κι ενώ οι σχετικές έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει το Newpost η Κάθριν Άστον πριν αποφασίσει, ζήτησε τη γνώμη του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας (δηλαδή της χώρας από την οποία προέρχεται ο υποψήφιος). Εκείνος φυσικά δεν αποφασίζει ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποίο φαίνεται ότι έχει βρει ερείσματα ο Άλεξ Ρόντος, διαφορετικά δεν εξηγείται η παράβλεψη της εμπλοκής του ονόματος του στο σκάνδαλο της διαχείρισης των κονδυλίων του ΥΠΕΞ για τις ΜΚΟ που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.


Ο κ.Ρόντος, εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου, με πλούσια παρασκηνιακή δράση στα Βαλκάνια πριν από χρόνια και άνθρωπος των ΗΠΑ στην περιοχή, σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων, είχε τοποθετηθεί στο τέλος του 2011 ως ειδικός εκπρόσωπος της Ε.Ε. για το Κέρας της Αφρικής από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής, Κάθριν Αστον.

Η θέση αυτή είχε δημιουργηθεί με απόφαση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. με σκοπό την παρουσία της Ευρώπης στο Τζιμπουτί, την Ερυθραία, την Κένυα, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και την Ουγκάντα. Ο κ. Ρόντος θεωρήθηκε ότι είχε την κατάλληλη εμπειρία, καθώς τη δεκαετία του ’90 είχε τοποθετηθεί από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, ως επικεφαλής ΜΚΟ- ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στις χώρες της Αφρικής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της κας Άστον, μάλιστα, όπως το είχε διατυπώσει όταν τον τοποθέτησε στη θέση αυτή, ως θετικό προσόν του κ.Ρόντου θεωρήθηκε και η ενασχόληση του με τις ΜΚΟ στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

Βασιλική Σιούτη, newpost.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top