Select Menu


ΓΙΑΤΙ ο Αβραμόπουλος, κατέβασε κατακαλόκαιρο στη Βουλή το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει γίνει από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση στη χώρα (2 δις. ευρώ). Το εξοπλιστικό έχει ορίζοντα το 2018, αν και κάποια προγράμματα, θα ολοκληρωθούν το 2020, ’21, ’22, ακόμα και το 2029. Το ερώτημα που του ετέθη στην κλειστήσυνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, είναι γιατί δεν καταθέτει το εξοπλιστικό τον Οκτώβριο, οπότε θα πρέπει να συζητηθεί το 15ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ, αλλά μέσα στο καλοκαίρι (τέλος Ιουλίου).

Ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα, είναι ο εκσυγχρονισμός των γερμανικών φρεγατών, τύπου ΜΕΚΟ, ύψους 400 εκ. ευρώ, άλλα αφορούν τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας που έμειναν παραπεταμένα χρόνια τώρα, τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό ελικοπτέρων NH-90, και πολλά άλλα. Τα περισσότερα έργα είναι με απευθείας αναθέσεις και διακρατικές συμφωνίες κυρίως με τις ΗΠΑ. Και, εννοείται, πως εκτός από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ότι ο Αβραμόπουλος πάει στις ΗΠΑ για να αναβαθμίσει τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, ένα από τα θέματα, υψηλά στην ατζέντα του, ήταν και τα εξοπλιστικά.

Ευτυχώς που βγήκε ο Αμερικάνος υπουργός Αμύνης, Τσάκ Χέιγκελ, για να εκφράσει την ικανοποίησή του «για την στενή στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα», και τις ευχαριστίες του «προς τον ελληνικό για τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στη Σούδα», καθώς και για τη «συνεισφορά της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή», για να καταλάβουμε κι’ εμείς οι πτωχοί ότι δρομολογείται σταθερά η αναβάθμιση της Σούδας, η ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στην Κρήτη, καθώς και ότι η Ελλάδα θα πάρει κάποια μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ, κάποια εκ των οποίων, τουλάχιστον τα Επιτελεία υποστηρίζουν ότι τα έχουν ανάγκη.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ : 

Με την ευκαιρία, επειδή τυπικώς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το αίτημα για τα UAV στην Κρήτη, έχει πάει στο υπουργείο Εξωτερικών, μπορεί να μας πει ο υπερδραστήριος στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής υπουργός, τι απάντηση έχουμε δώσει στους Αμερικάνους;

Δημήτρης K. Καμμένος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top