Select Menu


Νίκη του Ταγίπ Ερντογάν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών δείχνουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μεταδίδει αποτελέσματα με καταμετρημένο το 53,66% των ψήφων. Ειδικότερα, προηγείται ο Ερντογάν με 55,68% και ακολουθούν με 35,94% ο Εκμελεντίν Ιχσάνογλου που υποστηρίχθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των λαών με 8,41%.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 76%.

Έκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, όπου για πρώτη φορά εκλέγεται πρόεδρος με άμεση ψηφοφορία, σε μία εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται αναδείξει θριαμβευτικά νικητή τον πρωθυουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κυβερνά τη χώρα από το 2003.

Η εκλογή του θα του δώσει λευκή επιταγή για πέντε χρόνια ώστε να συνεχίσει την αναμόρφωση της χώρας με γνώμονα το ισλαμο-συντηρητικό μοντέλο που ακολουθεί στο πλαίσιο μίας αναμορφωμένης από το χέρι του προεδρικής εξουσίας.

Στις κάλπες κλήθηκαν 53 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Ο βασικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου συγκεντρώνει περί το 35% των ψήφων ενώ ο Σελαχατίν Ντεμίρτας, ο υποψήφιος των Κούρδων, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, συγκεντρώνει περί το 8%, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN Türk.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top