Select Menu


Το εμπάργκο της Ρωσίας πρός όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. λόγω των οικονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί προς αυτήν , έχει δημιουργήσει σίγουρα πολλά προβλήματα στην οικονομία της Ένωσης.

Όμως κάποιες χώρες όπως είναι η Ελβετία και η Σερβία, δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς λόγω της μη συμμετοχής τους (ακόμα) στην Ε.Ε. και έτσι έχει δημιουργηθεί μεγάλη ανησυχία στα οικονομικά επιτελεία στις Βρυξέλες. Και ενώ η Ελβετία δείχνει να μην αναπτύσει κάποιες δραστηριότητες που θα έπλητταν την Ένωση με μόνη εξαγωγή κάποια τυριά της, η Σερβία έχει ήδη εκκινήσει ενα μεγάλο σύνολο εξαγωγών σε εσπεριδοειδή και ελαιοπαράγωγά προς την Ρωσία.

Αυτό οδήγησε την Ε.Ε. να εκβιάσει με "ευγενικό τρόπο" την Σερβία με την υποψηφιότητα της , για ένταξη στην ένωση. Οι ακριβείς δηλώσεις μάλιστα ήταν:

"We expect compliance with our foreign policy, which at the moment includes sanctions on Russia, and at the same time we expect solidarity. We will certainly address this in our upcoming progress report on new candidate members, where we will once more underline that we expect Serbia to fully adopt EU foreign policy".

Με απλά λόγια , αν θέλει κάποιος να έχει έστω ελπίδες για ένταξη στην Ε.Ε. θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις πράξεις και απαιτήσεις της ώς Ένωση.

Σίγουρα αυτό έχει μια λογική , απλά αναρρωτιόμαστε αν θα ισχύσει το ίδιο και για την Τουρκία ,που έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις εξαγωγές της προς Ρωσία. Βέβαια εκεί τα συμφέροντα άλλα επιβάλλουν , όπου η αντιμετώπιση στην Τουρκία μοιάζει πιο ήπια.. άλλωστε σε συμμαχίες δεν ισχύει το ισότιμο αλλά το ισχυρότερο, έτσι δεν είναι κύριοι στις Βρυξέλες;

Πηγή: www.balkaninsight.com
Μετάφραση: geopolitics

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top