Select Menu



Όλοι αναζητούν εκείνο το σημείο πάνω στη Γη το οποίο θα χαρακτηρίζεται από τη λέξη ειρήνη.

Υπάρχει λοιπόν μια χώρα που χαρακτηρίζεται για την ηρεμία και την ειρήνη της.

Σύμφωνα με τη φετινή κατάταξη του Παγκόσμιου Δείκτη της Ειρήνης (GPI) η Ισλανδία είναι η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο ενώ η Σομαλία η πιο βίαιη.

Όπως κατέδειξε η έρευνα, η Ισλανδία, η Δανία και η Νέα Ζηλανδία θεωρούνται ως οι πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου, ενώ η Σομαλία αντίθετα είναι η τελευταία στην κατάταξη, μετά το Ιράκ, το Σουδάν και το Αφγανιστάν.


Στην κατάταξη της έκθεσης η Ελλάδα βρίσκεται στην 77 θέση από τις 158 συνολικά περιοχές.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη του Ινστιτούτου βασίζεται σε 22 δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δαπανών κάθε χώρας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το επίπεδο της δημοκρατίας.

Στη μελέτη σημειώνεται ότι η Γεωργία, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Λιβύη προσπαθούν να επιτύχουν ειρήνη και οι κυβερνήσεις τους κάνουν κινήσεις για να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα.

Η κατάσταση των διεθνών συγκρούσεων είναι ακόμα χειρότερη σε σχέση με τα αποτελέσματα της μελέτης, καθώς τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης προκύπτουν βάσει των δεδομένων του προηγούμενου έτους.

iefimerida.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top