Select Menu

Όσο μεγαλύτερα γίνονται τα οικονομικά προβλήματα των Η.Π.Α., τόσο επιδεινώνεται η συμπεριφορά τους απέναντι στον υπόλοιπο πλανήτη - πόσο μάλλον από μία κυβέρνηση που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της ελίτ του 1%

"Θέλετε παραδείγματα που τεκμηριώνουν την απίστευτη αλαζονεία των Η.Π.Α.; Υπάρχουν πάρα πολλά - όπως ο εξαναγκασμός της Ελβετίας να καταργήσει το τραπεζικό απόρρητο, αλλάζοντας υποχρεωτικά τη νομοθεσία της ή οι καταδίκες ξένων πολιτών και αμερικανών, χωρίς να προηγηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Η υπερδύναμη δεν υπολογίζει καθόλου την εθνική ανεξαρτησία άλλων χωρών, ενώ σκοτώνει τους Πολίτες τους με έξυπνες ή ανόητες βόμβες, καθώς επίσης με την αποστολή ειδικών στρατιωτικών μονάδων - ενώ απαγάγει υπηκόους άλλων χωρών, μεταφέροντας τους καταναγκαστικά στις Η.Π.Α. για να δικαστούν ή για να υποστούν βασανιστήρια.

Η καθοδηγούμενη από την ελίτ Ουάσιγκτον δίνει εντολές στις τράπεζες άλλων χωρών, σχετικά με ποιόν θα συναλλάσσονται - ενώ, όταν δεν συμμορφώνονται με τις διαταγές της, τις υποχρεώνει με μία σειρά άθλιους εκβιασμούς, μεταξύ των οποίων με δυσθεώρητα πρόστιμα, τα οποία τις οδηγούν στα όρια της χρεοκοπίας.

Οι Η.Π.Α., με το μανδύα του ΝΑΤΟ, μας επιβάλλουν ποιά χώρα είναι εχθρός και ποιά φίλος - με το μανδύα του ΔΝΤ ή των εταιρειών αξιολόγησης ποιά είναι οικονομικά υγιής και ποιά όχι, ενώ με το μανδύα της Black Rock ποιό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει προβλήματα και ποιό όχι.

Την ίδια στιγμή εξαπολύουν μαζικές οικονομικές επιθέσεις, εναντίον όλων εκείνων των κρατών που θεωρούν αυθαίρετα ως εχθρούς - υπεξαιρώντας και απομυζώντας τεράστια ποσά, για να τροφοδοτήσουν με «νέο αίμα» το δικό τους, εξαιρετικά μολυσμένο κυκλοφοριακό σύστημα.

Χρησιμοποιούν δε το δολάριο, με το μανδύα του παγκόσμιο αποθεματικού νομίσματος, ως μέσον επιβολής των γεωπολιτικών τους, μονόπλευρων συμφερόντων - ενώ η ιδιωτική κεντρική τους τράπεζα, η σκοτεινή φωλιά του κτήνους, χειραγωγεί τους πάντες και τα πάντα, «τροφοδοτώντας» ασταμάτητα εκείνο το 0,01% του αμερικανικού πληθυσμού που δεν χορταίνει με τίποτα".

Άρθρο

Η Γερμανία, μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους που αιματοκύλισαν τον πλανήτη, καθώς επίσης μετά το απίστευτα εγκληματικό ολοκαύτωμα, κατάφερε ξανά να αναρριχηθεί στην κορυφή. Φυσικά όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας - με εξαίρεση το χρηματοπιστωτικό, ο οποίος αποτελούσε ανέκαθεν την Αχίλλειο πτέρνα της.

Για τις επιτυχίες της αυτές πρέπει προφανώς να ευγνωμονεί τους Αμερικανούς - χωρίς τη βοήθεια των οποίων, στην οποία συμπεριλαμβάνουμε και τη δημιουργία της Ευρωζώνης, δεν θα είχε καταφέρει απολύτως τίποτα.

Πολύ πριν από τη Γερμανία τα είχε καταφέρει η άλλη πολεμική, απόλυτα πειθαρχημένη και εξαιρετικά παραγωγική «μηχανή», η οποία διακρίθηκε στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο: η Ιαπωνία. Επειδή όμως προσπάθησε πριν το '90 να ανακτήσει την ανεξαρτησία της, όπως σήμερα η Γερμανία, δολοφονήθηκε στην κυριολεξία από την υπερδύναμη - η οποία την υποχρέωσε να ανατιμήσει ραγδαία το νόμισμα της, με αποτέλεσμα να σπάσει απότομα η φούσκα στην οικονομία της και να βυθιστεί σε μία καταστροφική ύφεση, από την οποία δεν πρόκειται ποτέ πια να συνέλθει.

Η εξέλιξη του δημοσίου χρέους της Ιαπωνίας ως προς το ΑΕΠ της (γράφημα), τα συνεχώς αυξανόμενα δίδυμα ελλείμματα, καθώς επίσης όλοι σχεδόν οι οικονομικοί της δείκτες, τεκμηριώνουν πως η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία - ενώ η μοναδική της ελπίδα για να ξεφύγει είναι πλέον οι Η.Π.Α.

Οι δύο αυτές χώρες όμως μοιάζουν πλέον με δύο μεθυσμένους, όπου ο ένας προσπαθεί να στηριχθεί στον άλλο - με την Κίνα να διαισθάνεται πως απειλείται σοβαρά στη δική της περιοχή, αναζητώντας λύσεις στη Ρωσία και στην Ευρώπη.


Ιαπωνία – η εξέλιξη του δημόσιου χρέους της χώρας ως προς το ΑΕΠ της

Σε αντίθεση με την Ιαπωνία το άλλο προτεκτοράτο των Η.Π.Α., η Γερμανία, έχοντας ίσως διδαχθεί από το «παράδειγμα» της, κατανοεί πως είναι αδύνατον να ανακτήσει την ανεξαρτησία της χωρίς τη βοήθεια συμμάχων - των χωρών της υπόλοιπης Ευρώπης αν πρώτοις και πιθανότατα της Ρωσίας στη συνέχεια.

Δυστυχώς φαίνεται ότι, η υπερδύναμη υπερεκτιμάει τις δυνατότητες της, θεωρώντας πως μπορεί να καταφέρει να διατηρήσει την ηγεμονία της στον πλανήτη, χωρίς συμμάχους - κάτι που συμπεραίνεται από την αλαζονική πολιτική της, ειδικά όσον αφορά την ήπειρο μας.

Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα η υπερδύναμη έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο σε μία γαλλική τράπεζα (ανάλυση), λέγοντας της ουσιαστικά πως είτε θα πληρώσει 8,9 δις $, είτε θα κλείσει τις αμερικανικές δραστηριότητες της - οπότε θα αποκλεισθεί από τις συναλλαγές με δολάρια, χωρίς τις οποίες δεν είναι δυνατή ουσιαστικά η επιβίωση της.

Πρόσφατα δε οι Η.Π.Α, απήγαγαν το γιό ενός Ρώσου βουλευτή, όταν ήταν έτοιμος να επιστρέψει με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Μόσχα - όπου το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να μεταφερθεί σε μία περιοχή ευρισκόμενη υπό αμερικανικό έλεγχο, ενώ ο γιός του βουλευτή συνελήφθη με «πλασματικές κατηγορίες» για απάτη.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, η ενέργεια αυτή ήταν εχθρική ως προς το λαό της χώρας, αφού επρόκειτο ουσιαστικά για την παράνομη απαγωγή ενός Ρώσου Πολίτη - ενώ ο βουλευτής υποθέτει πως οι Η.Π.Α. απήγαγαν το γιό του, τον οποίο απειλούν με φυλάκιση τριάντα ετών, για να τον ανταλλάξουν με τον γνωστό E. Snowden.

Σε κάθε περίπτωση, η υπερδύναμη τον κατηγορεί πως είναι ένας από τους πιο ενεργητικούς εμπόρους «κλεμμένων χρηματοπιστωτικών μυστικών» - κάτι που φαίνεται μάλλον υπερβολικό, για την νεαρή ηλικία του Ρώσου.

Με κριτήριο όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται συνεχώς πιο αλαζονικές, δημιουργώντας προβλήματα σε εχθρούς και συμμάχους τους - γεγονός θα οδηγήσει τον πλανήτη σε τεράστια προβλήματα, εάν η υπερδύναμη δεν αλλάξει πολιτική.

www.analyst.gr

© Copyright 2014 — Analyst.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top