Select Menu


Ωραίοι είναι αυτοί οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ όταν αρχίζουν να «μετανοούν» για τα προγράμματα που έχουν επιβάλλει στις χώρες στις οποίες έχουν «αποβιβαστεί» και αρχίζουν να γράφουν επικήδειους για τις οικονομίες τους και για τον πληθυσμό τους!

Όσα γράφουν στις εκθέσεις τους για τα θανάσιμα λάθη και τα εγκλήματα των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα είναι απολογητικά υπομνήματα serial killers που καταλήγουν : «Μας συγχωρείτε, κάναμε λάθος».Μάλιστα παρατηρούσα στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ ότι προσπαθούν να αποτινάξουν τις ευθύνες τους λέγοντας σε ένα …αόριστο τρίτο πρόσωπο «τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, με τη μείωση των μισθών έριξαν την παραγωγικότητα…», λές και αυτά τα αποφάσισαν και τα εφάρμοσαν μόνοι τους οι Έλληνες, χωρίς να τους επιβληθούν από το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον δηλαδή και από το ίδιο το ΔΝΤ!

Το Ταμείο είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να βγάλει απ’ έξω την ουρά του, για να μιλάμε καθαρά, οι αμερικανοί που το ελέγχουν θέλουν –όσο μπορούν- να βγάλουν απ’ έξω την ουρά τους, απ’ όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στην Ελλάδα.

Είναι εκπληκτική η ομολογία στο τέλος της έκθεσης σύμφωνα με την οποία, προβλέπει πεντακάθαρα ότι «πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να μειώσει η Ελλάδα τις καθαρές υποχρεώσεις της και να βελτιώσει την καθαρή εξωτερική της θέση», (σ.σ.δηλαδή το συνολικό της χρέος).

Ομολογούν δηλαδή, με θράσος χιλίων πιθήκων ότι συνέβαλλαν με τα επιβαλλόμενα προγράμματα και τα μέτρα της τρόϊκας να χαλκευτούν πολύχρονα δεσμά στη χώρα και να χαραχθεί μία αβέβαιη πορεία προς το μέλλον για τον λαό της.

Σε λίγο δεν θα μπορούν να κρύψουν την αλήθεια οι «φίλοι» μας του ΔΝΤ και οι… όπισθεν αυτού! Είχαν το Γιώργο Παπανδρέου έτοιμο να ανοίξει τη κερκόπορτα ώστε να αποβιβαστεί ο εφιάλτης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ουσιαστικά η μεγάλη κρίση των Lehman Brothers μεταφέρθηκε στη Γηραιά Ήπειρο, οι αμερικανοί «έκοψαν» πολύ χρήμα, το οποίο αποπληθωρίστηκε πολύ σύντομα και η Ελλάδα, η περίφημη κοιτίδα του Πολιτισμού, τιμωρήθηκε για τις προηγούμενες φιλικές σχέσεις της με τη Μόσχα, τις συμφωνίες για τους αγωγούς και μετατράπηκε σε αποικία.

Τώρα, οι οικονομικοί εκτελεστές γράφουν ωραίους επικήδειους, ζητάνε εμμέσως πλην σαφώς, συγγνώμη από τα θύματα τους, προκειμένου να αμβλύνουν τις εντυπώσεις για το ρόλο τους, αλλά πέραν τούτου, ΟΥΔΕΝ!

«Μέσα τα κεφάλια», λοιπόν όλοι οι Έλληνες, απόλυτη δημοσιονομική πειθαρχία, πλεόνασμα από «αίμα και σάρκες» και υπονόμευση των εθνικών θεμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας.

Πάντως, υπάρχει και μία ουσιαστική λεπτομέρεια σε όλο αυτό το δράμα: Ούτε ο εθνοκτόνος Παπανδρέου, ούτε ο εγκάθετος Παπαδήμος, ούτε ο υπάκουος στη Μέρκελ, Σαμαράς, είχαν διαπιστώσει κάποιο λάθος στη συνταγή σωτηρίας του ΔΝΤ ή του Βερολίνου!

Όλοι τα έβλεπαν και εξακολουθούν – δυστυχώς- να τα βλέπουν ως …ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ της χώρας! Αυτό και εάν είναι επικίνδυνο!!!!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top