Select Menu


Όλοι αυτοί, οι οποίοι σήμερα πρωταγωνιστούν στη μεγαλύτερη τραγωδία που έπληξε ποτέ την Ευρώπη, ανήκουν στην ίδια γενιά. Ο Γιούγκερ γεννήθηκε το 1954. Ο Σουλτς το 1955. Η Μέρκελ το 1954. Ο Σαρκοζί το 1955. Ο Μπαρόζο το 1956. Ο Ολάντ το 1954. Ο Μπλερ το 1953. Ο Αθνάρ το 1953. Ο Ραχόι το 1955. Ο Τόμσεν το 1956. Η Λαγκάρντ το 1956. Ο Μοσκοβισί το 1957. Όλοι αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι οδήγησαν την Ευρώπη στα χρέη και είναι της άποψης ότι θα σωθεί ο κόσμος μόνον εάν σωθούν οι τράπεζες, είναι κατά σύμπτωση της ίδιας γενιάς ...Της γενιάς των δικών μας συνταξιοδοτημένων "ηρώων"!

Ίδια γενιά είναι όλοι αυτοί ...Η γενιά του Καραμανλή (1956), της Ντόρας (1954), του Παπανδρέου (1952), της Δαμανάκη (1952), του Σαμαρά (1951), του Βενιζέλου (1957), του Αλογοσκούφη (1955), του Παπαθανασίου (1954), του Λοβέρδου (1956), του Σκανδαλίδη (1953) και του Στουρνάρα (1956) ...Κυβερνώντες και συγκυβερνώντες ...Ρεπούση (1954), Ψαριανός (1954) ...Επιφανή μέλη της γενιάς που "σώζει" τους πάντες ...Της γενιάς, που φτωχοποιεί τις κοινωνίες και ως εκ θαύματος η ίδια όχι μόνον δεν φτωχαίνει, αλλά πλουτίζει ...Της γενιάς, που έκανε όλα τα σφάλματα της διαφθοράς και η οποία ως δια μαγείας δεν θα υποστεί καμία συνέπεια για τα λάθη της ...Της γενιάς, που θα πάρει και προμήθεια από τους δανειστές μας για τη φτώχεια που θα προκαλέσει ...Της γενιάς, που —δια στόματος Ψαριανού— μάθαμε ότι στα μέλη της "αρέσει" περισσότερο να είναι πλούσιοι "επαναστάτες", παρά φτωχοί και "μαλάκες".

Σε αυτήν τη γενιά ανήκουν οι διαφθορείς, οι οποίοι παρίσταναν τους επιτυχημένους επιχειρηματίες, "λαδώνοντας" τους πάντες. Σαν τον άχρηστο τον Χριστοφοράκο (1953), που, μόλις τα εγκλήματά του έγιναν αντιληπτά από τη Δικαιοσύνη, την κοπάνησε, για να τον προστατεύσουν τα "αφεντικά" του.... Σ' αυτήν τη γενιά ανήκουν "αποτυχημένοι", οι οποίοι, ακόμα κι όταν ρίχνουν τις επιχειρήσεις στα "βράχια", θέλουν να αποχωρήσουν με άπειρα κέρδη. Σαν τον άχρηστο Σταν Ο' Νίλ (1951), ο οποίος έφυγε κλοτσηδόν από τη διοίκηση της Merrill Lynch & Co. Inc. ως αποτυχημένος και απαίτησε και πήρε πάνω από 161.000.000 $ ως αποζημίωση. Ένας από τους κύριους υπεύθυνους της παγκόσμιας κρίσης του 2008 όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε για την ηλιθιότητά του, αλλά ανταμείφθηκε με χρήματα του αμερικανικού λαού, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση του. ....

Ποιοι βρίσκονταν πίσω από τον Λαλιώτη (1951) ή τη γνωστή Μαρία (1952); Ακόμα πρέπει να γελάνε με αυτούς τους Έλληνες "ήρωες" στην αμερικανική πρεσβεία ...Τους "ήρωες", που ανέτρεψαν τους "παλιούς". Οι προηγούμενοι γι' αυτούς ήταν οι "πρωτόγονοι" ..Ήταν τα "κορόιδα", που εκτιμούσαν τα εργοστάσια, τα χωράφια και την εργασία ...Δεν ήταν "έξυπνοι" με "ευελιξία" ..."Έξυπνοι" που αρχικά λάτρευαν τον κρατισμό και τις επιδοτήσεις και στο τέλος μεταλλάχθηκαν σε λάτρεις των "ανοικτών" αγορών, του εμπορίου και των τραπεζών.

Κύριος "εκφραστής" αυτής της άποψης περί σοσιαλισμού, ο πατριάρχης του βλαχοκυριλέ ...Ο "γκουρού" του high-life της Μεταπολίτευσης πασοκάνθρωπος Κωστόπουλος (1954) ...Ο νηστικός, που έφαγε απότομα και πολύ, με αποτέλεσμα να ξεράσει και να απειλείται τώρα να πεθάνει νηστικός.....Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γύναιο με το όνομα Λιάννη (1955); ...Την πρώτη επώνυμη "πατσαβούρα", που βγήκε από τις ιδιωτικές γκαρσονιέρες και μπήκε στα δημόσια σαλόνια. Μόλις "τελείωσαν" τα "ψωμιά" της, κρεμάστηκε από τον άρρωστο παλιόγερο.

Έντυσαν τη γεροντοκαψούρα ενός ετοιμοθάνατου με "ερωτικό" μανδύα και ιδεολογική "χρυσόσκονη". Έντυσαν τον συμφεροντολογισμό μιας "τελειωμένης" με τη "λατρεία" προς το πρόσωπο του "μεγάλου τιμονιέρη" ...Νέα "Εβίτα". Την έβαλαν το 1993 να παριστάνει τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού ...Απλά πράγματα ...Χρήσιμη ήταν η Λιάννη ..."Κατασκευασμένο" πρότυπο της εποχής που "έχτιζαν".......Τότε ήταν η εποχή του "πρωινού καφέ" και της Ρούλας Κορομηλά (1957). Όλες εκείνες οι "Κατίνες", που οι νοικοκύρηδες μέχρι τότε δεν τις άφηναν να μπουν στα σπίτια τους από τις πόρτες, "έμπαιναν" από την τηλεόραση...

Ποιος θα πάρει τον "μουντζούρη";
...Η γενιά της dolce Vita και των δανείων ή η νέα γενιά;
...Η κοινωνική έκρηξη είναι κοντά.

"Σώσαμε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά"... είπε με υποκριτική ανησυχία ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Τι άραγε ήθελε να μας πει το γνωστό αυτό ναζιστικό "γουρούνι"; Με ποια νομιμοποίηση η πολιτική ηγεσία μιας γενιάς —η οποία βρίσκεται στη "δύση" της— αποφασίζει μόνη της για το ποιον θα "σώσει" και ποιον θα αφήσει να "χαθεί"; Με ποια νομιμοποίηση μια γενιά αποφασίζει μόνη της για το μέλλον τής επόμενης; Με ποια νομιμοποίηση αποφάσισαν οι κυβερνώντες να σώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες αυτού του κόσμου, γνωρίζοντας εν παραλλήλω ότι αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες στη ζωή των επόμενων γενεών των Ευρωπαίων; Τι πρέπει να κάνει αυτή η "χαμένη" γενιά, εξαιτίας των επιλογών της προηγούμενης;

Αν οι τράπεζες, το ευρώ και η πολιτική λιτότητας ρίχνουν μια ολόκληρη γενιά στον "Καιάδα", αυτή η γενιά δεν πρέπει να αντιδράσει; Αν φταίνε οι τράπεζες για τον "χαμό" μιας γενιάς, δεν πρέπει αυτή η γενιά να στραφεί εναντίον των τραπεζών, προκειμένου να επιβιώσει; Αν φταίει το ευρώ, δεν πρέπει να την "πληρώσει" το ευρώ; Αν φταίει η Ενωμένη Ευρώπη, δεν πρέπει να την "πληρώσει" η Ένωση; Αυτό δεν μας λέει η λογική, η οποία πάντα αναζητά την πιο καλή λύση στα προβλήματα; Αγώνα επιβίωσης πρέπει να δώσει η "μελλοθάνατη" νέα γενιά και σε έναν τέτοιον αγώνα τα πάντα επιτρέπονται. Αν η γενιά του Σουλτς έκανε εις γνώση της ένα κολοσσιαίο λάθος, το οποίο το "φόρτωσε" στην επόμενη γενιά, γιατί αυτή η γενιά να μην επιχειρήσει να το αποφύγει, όπως και το δικαιούται; Άρα; Άρα, αυτοί, οι οποίοι πήραν συνειδητά τις ολέθριες αποφάσεις, τι φοβούνται; ...Τις αντιδράσεις αυτών, των οποίων έθιξαν.

"Οι δαίμονες του πολέμου δεν έχουν φύγει, απλώς κοιμούνται"... είπε σε επίσης δραματικούς τόνους ο Ζαν Κλοντ Γιούγκερ ...Ο συνομήλικος, ομοτράπεζος και ομοϊδεάτης του Σουλτς. Ο τρόφιμος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ σπεύδει να προλάβει τις πιθανές "επαναστατικές" σκέψεις των "καταδικασμένων". Αν αντιδράσουν οι φτωχοί Ευρωπαίοι, κινδυνεύουν με πόλεμο, σύμφωνα με τον πάμπλουτο τοκογλύφο, ο οποίος —πριν αναλάβει την προεδρία στο Eurogroup— ήταν διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σε μια Ευρώπη, η οποία αυτήν τη στιγμή λιμοκτονεί και υποφέρει από μια νέα ιδιόμορφη θηριωδία του "άρειου" γερμανικού έθνους, έρχεται ο τοκογλύφος και απειλεί. Τι λέει ο γελοίος; ...Να αποδεχθεί η Ευρώπη να ζήσει τις τραγικές συνέπειες ενός οικονομικού πολέμου, προκειμένου να αποφύγει τον πραγματικό πόλεμο.

...Να αποφύγει δηλαδή τον πόλεμο, ο οποίος μπορεί να της δώσει μια λύση, έστω κι αν χρειαστεί να ζήσει ως υπόδουλη ...Να ανεχθεί την νέα γερμανική θηριωδία, προκειμένου να μην αντισταθεί και ρισκάρει τη σύγκρουση. Μιλάει για το όνειρο της γενιάς του, που ήταν το ευρώ, αλλά αγνοεί το κόστος αυτού του ονείρου, όπως το περιγράφει ο Σουλτς. Μιλάει για το "όνειρο" της γενιάς τους, αλλά τον "λογαριασμό" τον στέλνει στην επόμενη γενιά ...Οι "οραματιστές", οι οποίοι "τιτλοποίησαν" το μέλλον των Ελλήνων ...Οι "οραματιστές", οι οποίοι θα προεισπράξουν τον πλούτο και τη χλιδή εκείνη, που τους πρόσφερε η δρομολόγηση αυτού του "οράματος", αλλά το κόστος της εφαρμογής του το "μετακινούν" στο μέλλον, για να το πληρώσουν οι επόμενοι. Τέτοιοι "οραματιστές" είναι ...Εκ του ασφαλούς και με κέρδος.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα ζει ημέρες "σωτηρίας". Δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοθυμηθούμε να ευχαριστήσουμε σαν "σωτήρα" ...Τον Γιωργάκη, ο οποίος μας "έσωσε", βάζοντάς μας στο ΔΝΤ; ...Τον Αντωνάκη, ο οποίος "διαπραγματεύτηκε" από την αρχή, για να είναι η "σωτηρία" μας τέλεια ...ή μήπως τον Βενιζέλο, ο οποίος ξέρει από "διαπραγματεύσεις"; ...Τον γνωστό Βενιζέλο ...Τον Ι3 —λόγω παχυσαρκίας— Βενιζέλο, ο οποίος, όταν μας "έβαζε" στο σφαγείο της Τρόικας, μας έλεγε με "περηφάνια" πως δεν θα μπορούσε να λείψει από τη μάχη της γενιάς του ...Τη μάχη της γενιάς, η οποία, σύμφωνα με τον Σουλτς, "έσωσε" τις Τράπεζες και θυσίασε την ευρωπαϊκή νεολαία ...Τη μάχη της γενιάς, η οποία, σύμφωνα με τον Γιούγκερ, "ονειρεύτηκε" το ευρώ, βάζοντας ως "υποθήκη" την ευρωπαϊκή ελευθερία.

Όπως είναι φανερό τον όρο "γενιά" δεν τον βάζουμε εμείς στο "τραπέζι" και αυτό είναι το παράδοξο ...Τον βάζουν αυτοί, οι οποίοι δεν τους συμφέρει να βάζουν τέτοιες παραμέτρους στη σημερινή προβληματική "εξίσωση" ...Δεν τους συμφέρει, γιατί ασκούν εξουσία. Αυτούς, που ασκούν εξουσία, δεν τους συμφέρουν ποτέ οι ομαδοποιήσεις ή οι διαχωρισμοί μέσα στην κοινωνία, γιατί υποσκάπτεται η εξουσία τους. Συνήθως οι σφετεριστές της εξουσίας είναι αυτοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν "πλατφόρμες" μειονοτήτων, για να αλλάξουν "κλίμακα" και να ισχυροποιηθούν μέσω των πιο κοντινών τους συλλογικών συμφερόντων ...Των συμφερόντων των συμμαθητών, των γειτόνων, των συμφοιτητών κλπ..

Κάποιους νέους, για παράδειγμα, μπορεί να συμφέρει ο διαχωρισμός των γενεών, για να δημιουργήσουν συγκρουόμενα συλλογικά συμφέροντα και να πάρουν έστω και ένα μικρό μέρος εξουσίας, προκειμένου να τους εξυπηρετήσει στη μάχη τους ...Να βρουν την ευκαιρία να τεθούν επικεφαλής του "μερικού", για να έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το "όλον". Όπως κάποτε συνέφερε κάποιους να παριστάνουν τους "ηγέτες" της γενιάς του Πολυτεχνείου, για να γίνουν στη συνέχεια οι ηγέτες όλης της χώρας. Αυτή η γενιά, η οποία σήμερα κυβερνά τόσο την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα, είναι αυτή, η οποία μιλά για τη "μάχη" της.

Αυτή η μάχη σήμερα μαίνεται. Ό,τι γίνεται, γίνεται για να μην χάσει αυτή η γενιά τα προνόμιά της. Ό,τι απόφαση παίρνεται από τους σημερινούς εξουσιαστές, είναι υπέρ της γενιάς αυτής, η οποία έχει σήμερα την εξουσία. Ό,τι απόφαση παίρνεται, είναι εις βάρος τόσο των προηγούμενων γενεών όσο και των επόμενων ...Από τους προηγούμενους κλέβουν τα ταμεία και από τους επόμενους στερούν την προοπτική ...Οι προηγούμενοι παίρνουν "κουρεμένες" τις συντάξεις που δικαιούνται και οι επόμενοι δεν θα έχουν ούτε τη θεωρητική πιθανότητα να πάρουν σύνταξη. Η απόλυτη υποταγή αυτής της γενιάς στους "δανειστές" δεν γίνεται από άγνοια. "Δένουν" την Ελλάδα με βαριές υποχρεώσεις, αγγλικά δίκαια και υποθήκες όχι επειδή δεν είναι έξυπνοι, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.

Αυτό ακριβώς είναι τα Μνημόνια. Βάζουν "υποθήκη" την ίδια την πατρίδα μας, προκειμένου αυτή η γενιά να πάρει από τους τοκογλύφους τα χρήματα που της χρειάζονται. Υποδουλώνουν ολόκληρο τον λαό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα εκείνα, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ζουν όπως είχαν μόνοι τους προαποφασίσει. Γι' αυτόν τον λόγο υπογράφουν δεσμευτικά Μνημόνια για την επόμενη γενιά. Την "αλυσοδένουν", για να υποχρεώσουν τους επόμενους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εις βάρος των εαυτών τους και των παιδιών τους ...Θα προεισπράξουν σε συντάξεις τη μελλοντική φτώχεια του ελληνισμού. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για τιτλοποίηση. Τιτλοποιούν μια πατρίδα, για να σώσουν τα σαρκία τους ...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top