Select Menu

Δεν περπατάει το πράγμα και πάει τοδούλεμα σύννεφο. Ξαναρχίζει (προσωπικώς) ο κ.Γιακουμάτος τον (Tρωικό) πόλεμο για το γάλα. Διότι οι τιμές, παρά τη μάχη που έδωσαν στα Εκβάτανα οι ηρωικοί Χατζηδάκης – Τζαμτζής – Κασσής, όχι μόνον δεν έπεσαν, αλλά ανέβηκαν. Προς τούτο, ως άλλος Αίας ο Τελαμώνιος, ο σιoρ Γεράσιμοςυποσχέθηκε(!) στον Real FM και τη συνάδελφο κυρία Κάτια Μακρή ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ στο γάλα και έτσι θα μειώσει τις τιμές. Τον κ. Τόμσεν τον ρώτησε;

Δεν περπατάει το πράγμα. Ενώ μέσα στα χρόνια του Μνημονίου η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών (εκτός των άλλων επιβαρύνσεων) έχει φθάσει στο 44%(!!!), οι επόμενοι λογαριασμοί, πάντα για τα νοικοκυριά, θα περιέχουν μια μέση αύξηση της τιμής κατά 11% – μάλιστα στα νοικοκυριά μεχαμηλή κατανάλωση!!

«Εγκεφαλικό» περιμένει τους συνταξιούχους (και δη «άγριο» για όσους τουςψήφισαν) όταν θα λάβουν τη σύνταξη Αυγούστου και θα διαπιστώσουν μείωση, λόγω προείσπραξης φόρων – και, εν προκειμένω, «εγκεφαλικό» εννοούμε το ότι θα κοπανάνε (όσοιψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) το κεφάλι τους στον τοίχο,επιβαρύνοντας έτσι έτι περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό, όχι τόσο με χάπια για τον πονοκέφαλο, όσο με τις επισκευές για τους σοβάδες. 

Μια πολύ κακή καιαπάνθρωπη πρόταση, να (ανα)πληρώνουν όσοι συνταξιούχοι ψήφισαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τις απώλειες όσων δεν ψήφισαν, απορρίφθηκε, διότι υπάρχει μια ακόμα πιο απάνθρωπη: η σφαγή των επικουρικών και η εκ νέου μείωση των κύριων συντάξεων γιαόλους. Δεν περπατάει το πράγμα, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει τις πονηριές: αίφνης το «Εθνος» ανακαλύπτει «860 συντάξεις μαϊμού»! Πάλι!! Κατόπιν τούτου, κάθε εχέφρων άνθρωπος μπορεί να συμπεράνει ότι νέο ολοκαύτωμα συντάξεων επέρχεται και ότι ήδη το «έδαφος προετοιμάζεται».

Στη Βουλή έρχεται πολυνομοσχέδιο (τρίτο ή τέταρτο, θαρρώ) πολυβόλο, με το οποίον πρέπει να ικανοποιηθούν προαπαιτούμενα της Τρόικας (για 600 περίπου θέματα), κι ακολουθούν νομοσχέδια όπως για τους γιαλούς και τα δάση, που μόνον ένας Ηρόστρατος θα κατέθετε – άδικο έχει λοιπόν η κυρία Βούλτεψη να φωνάζει για «ένοπλες συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ και «σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας», ώστε να μη λύσει όλα αυτά τα προβλήματα η κυβέρνηση ώς τον Σεπτέμβριο; Κι αφού τα λύσει, να μπορέσει ύστερα με την ησυχία της να διαπραγματευθεί τοχρέος.

Ομως, πώς θα διαπραγματευθεί το χρέος η κυβέρνηση (αν εξαιρέσουμε τον κ.Βενιζέλο που το θεωρεί βιώσιμο); Το έχει πει η ίδια: διεκδικώντας επιμήκυνση και μικρότερα επιτόκια. Οπερ σημαίνει ό,τι θα σήμαινε και για ένα νοικοκυριό η τυχόν επιμήκυνση ενός στεγαστικού δανείου – τη διαρκή σκλαβιά. Ομως σε επίπεδο κράτους κάτι τέτοιο, εκτός απ’ τη διαρκή υποτέλεια, θα σήμαινε και την επί μακρόν αδυναμία ανάκαμψης. Αλλά, αν για μια ή δυο ή τρεις γενιές ένα κράτος βρεθεί υπό Καθεστώς Εντολής με την κοινωνία υπό Επιτήρηση, τους πόρους και τους ανθρώπους του υποθηκευμένους, παύει να ’ναι κράτος, γίνεταιπροτεκτοράτο, ζωτικός χώρος άλλων, ειδική οικονομική ζώνη. 

Για αυτό έχει δίκιο η κυρία Βούλτεψη όταν φωνάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απεργάζεται «πολιτική ανωμαλία», διότι «αν η κυβέρνηση διαπραγματευθεί το χρέος, τι νόημα ύπαρξης θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;». Σωστή! Αν προλάβουν, φέρ’ ειπείν, οι τράπεζες να ρυθμίσουν τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων, είτε με ξαφνικό θάνατο, είτε με εξαναγκαστική είσοδο στο μετοχικό τους κεφάλαιο (λόγου χάριν να εκδίδουν οι ίδιες κάποιες εφημερίδες, ή να σπικάρουν οι ίδιες τις ειδήσεις απ’ τα κανάλια, ή να έχουν οι ίδιες λόγο στο μάνατζμεντ πολλών κατά τα άλλα«ελεύθερων» επιχειρήσεων), αν προλάβουν επίσης οι τράπεζες να αρπάξουν σπίτια είτε για λογαριασμό ξένων funds είτε για πάρτη τους, τι λόγο ύπαρξης θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τώρα, θα μου πείτε, ότι έτσι είναι σαν η κυρία Βούλτεψη να λέει «ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χανόμαστε». Δεν είμαι σίγουρος ότι το έχει καταλάβει, αλλά τα εκκαθαριστικά της εφορίας καταφθάνουν στα σπίτια, οι φόροι ακινήτων καταφθάνουν, οι φόροι… πολυτελείας (για όσους δεν είναι φοροφυγάδες) καταφθάνουν, οι αυτοκτονίες συνεχίζονται, όσοι είναι μήνες απλήρωτοι θα προσθέσουν έναν ακόμη στο ενεργητικό τους, οι άνεργοι έχουν βαρεθεί να τεμπελιάζουν, όλα μια χαρά πάνε, κατά ένα δισ. τον μήνα αυξάνεται το χρέος των φορολογούμενων που αδυνατούν να πληρώσουν – πού είναι λοιπόν το πρόβλημα με τα σούσι του κ. Στουρνάρα ή με τους χρυσούς μισθούς εκείνων που ξεπουλούν την πατρίδα; Δικιά σας είναι η πατρίδα; από πού τη βρήκατε; απ’ τον πατέρα σας και τη μάνα σας; Οχι! «η πατρίδα ανήκει στα παιδιά μας», όπως λέει και ο κ. Σαμαράς! Αυτά που μεταναστεύουν, αυτά που εξαιρούνται κι εξορίζονται απ’ τα σχολεία (που με τη σειρά τους συρρικνώνονται), αυτά που αποβλακώνει η τηλεόραση και η προπαγάνδα, αυτά που τ’ αρπάζει παιδομάζωμα η Χρυσή Αυγή και τα κάνει γενίτσαρους. Αυτή είναι η πατρίδα σήμερα, μια οδύνη - τι θέλετε; να μην σας παρηγορούμε; να μην σας λέμε ότι ταΜνημόνια τελείωσαν, ότι σε λίγο θα δένουμε τα σκυλιά με success story λουκάνικα; να μη σαςπαραμυθιάζουμε; τι είναι η ηρωίνη; παραμύθα δεν είναι; τι είναι η προπαγάνδα; ηρωίνη δεν είναι;

Τι θα είναι ο «Ελλην ασθενής» και «κατά φαντασίαν διασωθείς», αν τα τινάξει; τι νόημα θα έχει τότε η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ; Αρα, δίκιο έχει η κυρία Βούλτεψη. Στο κάτω-κάτω, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είναι, όχι της κυβέρνησης Μέρκελ! Δεν είναι γερμανοντυμένα αυτά που λέει όταν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απεργάζεται σχέδιο«πολιτικής ανωμαλίας», είναι ελληνόφρονα κι εθνικόφρονα, όπως θα τα έλεγε και ο κ.Μπαλτάκος, όπως τα λέει και ο κ. Σαμαράς ο ίδιος. Οπως τα λέει, τα επιβάλλει και τα διαπράττει η πιο ακροδεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Λογικό λοιπόν είναι ο εμφύλιος πόλεμος να γίνεται η Μούσα αυτής της κυβέρνησης και να καταλογίζει σχέδια «πολιτικής ανωμαλίας» (και ύπαρξη «ένοπλων συνιστωσών») στην Αριστερά η κυβερνώσα Ακροδεξιά. Κατά το πρότυπο του«κομμουνιστικού κινδύνου» τότε (καθώς και επί χούντας) – μόνον «μιάσματα» δεν έχουν αποκαλέσει ακόμα τους αριστερούς η κυρία Βούλτεψη, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, μόνον ότι «τους σιχαίνονται» δεν έχουν πει, όπως διακηρύσσει ο ομόσταυλός τους κ. Γεωργιάδης.
Δεν ξέρω αν βρισκόμαστε στο 2014 , αλλά η Ελλάδα βρίσκεται στο 1954, αυτοί που την κυβερνούν βρίσκονται στο 1947-1950 και η κυρία Μέρκελ στο 1941-44…

ΥΓ.: Πολιτική ανωμαλία είναι να ’χεις κουρελιάσει το Σύνταγμα. Να έχεις περάσει το Μνημόνιο με λιγότερες από 180 ψήφους. Πολιτική ανωμαλία είναι να έχεις ξεφτιλίσει τη Βουλή με κατεπείγοντα και προεδρικά διατάγματα. Πολιτική ανωμαλία είναι να έχεις εκχωρήσει την Ασυλία της χώρας, είναι η υπαγωγή συμφωνιών στο Αγγλικό Δίκαιο. Πολιτική ανωμαλία είναι να διώκεις τον λαό και να δηώνεις τη χώρα. Πολιτική ανωμαλία είναι η Διαπλοκή. Πολιτική ανωμαλία είναι η Υποτέλεια. Η αποδοχή ενός εξωχώριου Διευθυντηρίου, η μετατροπή της ελληνικής κυβέρνησης σε κυβέρνηση ανδρεικέλων. Αυτά είναι πολιτική ανωμαλία και τα έχετε κατορθώσει όλα.

stathis @ enikos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top