Select Menu


Δεν είμαι ο μόνος σε αυτόν τον κόσμο που θεωρεί ότι στον Αντώνη Σαμαρά αρμόζει ο τίτλος του πιο ασυνεπούς πολιτικού όλων των εποχών στην τήρηση των προεκλογικών του εξαγγελιών –τακτική του με προφανή στόχο την ανάρρηση στην εξουσία, μέσω της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Από σήμερα του πρέπει κι ένας τίτλος επιπλέον. Αυτός του πιο ασυνεπούς πολιτικού ακόμα και κατά την άσκηση της εξουσίας –τακτική του με προφανή στόχο μήπως και παραμείνει σε αυτήν.

Κάθε τίτλος όμως πρέπει να τεκμηριώνεται. Έτσι δεν είναι; Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η οποία διορίσθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά ως επίσημο φερέφωνό του, διατύπωσε τη θέση της κυβέρνησης (δηλαδή τη θέση του Αντώνη Σαμαρά) σχετικά με το αίτημα της Αντιπολίτευσης να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή επί της διενέργειας δημοψηφίσματος για τη Δ.Ε.Η. Όπως ακριβώς εκφράσθηκε από τη Σοφία Βούλτεψη, η θέση της κυβέρνησης έχει ως εξής:
«Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα.»
Θυμίζω ότι μόλις τον περασμένο Μάιο ο Αντώνης Σαμαράς (ξανά)παρουσίασε, και μάλιστα με μπόλικη φαμφάρα, τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με ειδική αναφορά ανάμεσά τους στη σημασία και την αξία που υποτίθεται ότι δίδει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στα δημοψηφίσματα. Αντιγράφω επί λέξει από σχετική ομιλία του:
«Η Νέα Ελλάδα προφανώς απαιτεί, φίλες και φίλοι, περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία. Απαιτεί τη συμμετοχή των πολιτών σε καίριες αποφάσεις που αφορούν στην ποιότητα της ζωής τους και στην προάσπιση των βασικών τους δικαιωμάτων. Απαιτεί και την αναγνώριση από την πολιτεία, του αδιαμφισβήτητου γεγονότος ότι, στην εποχή μας, η κοινωνία βρίσκεται πολλές φορές πολύ πιο μπροστά και από τους επίσημους θεσμούς του κράτους. Για αυτό το λόγο προτείνουμε την αναθεώρηση των διατάξεων για τα δημοψηφίσματα, ώστε να προβλέπεται διενέργεια δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία! Αυτό θα αποτελέσει μια πραγματική, μια καίρια τομή, που θα διευρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην άσκηση της διακυβέρνησης της Χώρας.»
Με τα παραπάνω θα μου επιτρέψετε να θεωρώ ότι τεκμηρίωσα επαρκώς τον επιπλέον τίτλο που απένειμα στον Αντώνη Σαμαρά. Όπως θα παρατηρήσατε, ήμουν ευγενής, την ώρα που άλλοι χαρακτηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά «κομανέτσι», «πολιτικό απατεώνα» κ.τ.τ.

Πλέον προβληματίζομαι μόνο σχετικά με το τι τίτλος αρμόζει σε πολιτικό που επιλέγει να βάζει μπροστά άλλους, π.χ. τη Σοφία Βούλτεψη, ώστε να λένε πρόθυμα εκείνοι για λογαριασμό του όσα εκθέτουν τον ίδιο.

Εννοείται, μιλάμε πάντα για ζητήματα που άπτονται της Δημοκρατίας. Διότι κατά τα άλλα δεν βλέπω καμιά ασυνέπεια στον Αντώνη Σαμαρά.

sotosblog

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top