Select Menu


Μια δίκη για την υπόθεση «Φάλαγγα», έληξε χθες στα Σκόπια, ύστερα από ακροαματική διαδικασία που κράτησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.

Βασικός κατηγορούμενος και από χθες κατάδικος ήταν ο επικεφαλής της «Μακεδονικής Υπηρεσίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», Ίλκο Μποζέφσκι και ο επικεφαλής αρχαιολόγος της υπηρεσίας Πάσκο Κούζμαν…

Οι αξιότιμοι αυτοί κύριοι, φρόντιζαν ώστε τα ευρήματα των ανασκαφών που ανακάλυπταν στη μακεδονική γη και τα οποία ήταν κατά βάση ελληνικά, αρχαία, ή μεσαιωνικά και ρωμαϊκά να τα πουλούν στο εξωτερικό, κερδίζοντας ιλιγγιώδη ποσά.

Συνολικά καταδικάστηκαν 16 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Ο Μποζέφσκι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών και 6μηνών, ενώ ο Κούζμαν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών.

Ο Κούζμαν είναι προσωπικός φίλος του Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος υπήρξε και ο εμπνευστής του εκτεταμένου προγράμματος ανασκαφών, σε όλη τη χώρα, ώστε να αποδειχθεί η «μακεδονικότητα» των Σκοπιανών.

Ο φαιδρός αυτός τύπος, είχε ως μεγάλο του όνειρο να βρει τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που πιστεύει ότι βρίσκεται κάπου στην ΠΓΔΜ και μάλιστα στο νότιο τμήμα της χώρας. Καλά που δεν τον βρήκε λοιπόν και όχι για τους κλασικούς λόγους ιστορικής λαθροχειρίας…

Και φυσικά οι Σκοπιανοί κατοικούν σε μακεδονική γη, η οποία όμως δεν τους ανήκε, την περίοδο που τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top