Select Menu


Το αξίωμα του προέδρου της χώρας, που πρώτη φορά θα εκλεγεί απευθείας από το λαό, θα διεκδικήσει, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το επίμαχο βίντεο που απαγόρευσε η Εκλογική Επιτροπή, προκαλώντας την οργή του ΕρντογάνΠρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη αφού ήδη την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα είναι σχεδόν σίγουρα ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο.

Μάλιστα δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Ερντογάν, έδειξαν γι’ αυτόν ξεκάθαρο προβάδισμα με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων.

Το κόμμα του Ερντογάν, ΑΚΡ, έχει κερδίσει έξι συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, διατηρώντας μια συμπαγή βάση στην εργατική τάξη.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του την Τρίτη βρήκε θερμή υποδοχή στην Άγκυρα από υποστηρικτές του ΑΚΡ, σχολιάζει το BBC.

Όλα αυτά σε μια χώρα που ο Ερντογάν έχει επιδοθεί σε όργιο καταστολής καθώς στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 που ξεκίνησαν στο πάρκο Γκεζί περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Παράλληλα εξαπέλυσε επιχείρηση φίμωσης του λαού καθώς στη σκιά αποκαλύψεων σε βάρος του ίδιου και της κυβέρνησής του απαγόρευσε τη χρήση του Twitter και του YouTube και μόνο μετά την καταδικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας ξεμπλόκαρε τη χρήση των δημοφιλών social media παρά τη διεθνή κατακραυγή και την αντίθετη άποψη ακόμα και του προέδρου της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top