Select Menu



36 μαγικές φωτογραφίες των παιδιών που παίζουν σε όλο τον κόσμο.

Δεν έχει σημασία το πολιτιστικό τους υπόβαθρο, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, τα παιδιά θα βρίσκουν πάντα ευφάνταστους τρόπους για να διασκεδάσουν. Η άγρια φαντασία τους, σε συνδυασμό με τις μαγικές στιγμές της παιδικής ηλικίας, όταν συλλαμβάνεται στην κάμερα από ταλαντούχους φωτογράφους, μας δίνει πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες. Αυτές οι 36 φωτογραφίες που βλέπουμε, μας δείχνουν, ότι η παιδική ηλικία μπορεί να είναι υπέροχη και δεν έχει σημασία σε ποιό μέρος του πλανήτη βρίσκεται.

Στο δυτικό κόσμο φοβούνται ότι η τεχνολογία και ο «εύκολος» τρόπος ζωής, έχει κάνει τα σημερινά παιδιά να χάσουν την επαφή τους με τη φύση και με τη δική τους δημιουργικότητα και φαντασία. Εν μέρει έχουν δίκιο και ευθύνονται πρωτίστως οι γονείς γι αυτό.

Υπάρχουν επίσης και τα παιδιά που απλά παίζουν, με ένα ραβδί στη λάσπη ή που κυνηγούν σπόρους πικραλίδας σε ένα ανοικτό λιβάδι. Αυτή η απλότητα και η φαντασία είναι που λείπει από τα παιδιά των πόλεων του τσιμέντου.

Στην δυτική κοινωνία οι μαμάδες κυνηγούν τα παιδιά τους μην λερωθούν από την λάσπη ή το χώμα απομακρύνοντας τα από το φυσικό τους περιβάλλον και ευνουχίζοντας την ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι. Ακόμη χειρότερα αντικαθιστούν την ανάγκη για δημιουργικότητα και παιχνίδι του παιδιού με πλαστικά εκτρώματα χειρίστου εκφυλισμού, που αποκαλούν κατ’ ευφημισμό «παιχνίδια». Μιας και είναι καλοκαίρι δώσε μια ματιά στα παιδιά στις παραλίες και δες με τι πλαστική και επικίνδυνη σαβούρα παίζουν.

Με τους γονείς να «αγνοούν» επιδεικτικά και με περισσή ηλιθιότητα, πως γι’ αυτά τα πλαστικά σκουπίδια που δίνουν στα παιδιά τους, κάποια άλλα παιδιά δίνουν την ζωή τους, μόλις ένα κλικ μακριά από την «τακτοποιημένη» και νεκρή ζωή του ανθρώπινου ζώου της τσιμεντούπολης.

Απόλαυσε τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ επάνω στην κάθε μια και σκέψου- αν μπορείς- πόσο μακριά από τον φυσικό τρόπο ζωής βρίσκεσαι εσύ και τα παιδιά σου.

Επίσης σκέψου … αλλά ας μην σου κατευθύνω τις σκέψεις σου, σημασία έχει να νοιώσεις, αν μπορείς ακόμη, την δημιουργικότητα και την φαντασία ενός παιδιού, που δεν έχει ακόμη εκφυλιστεί από την θρησκεία και την πολιτεία δηλ. από το μαντρί που ετοίμασες γι’ αυτό.

Επίσης σκέψου την ικανότητα του παιδιού για παιχνίδι, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες και αναρωτήσου πως ο ενήλικας άνθρωπος την έχει χάσει, αυτή την ικανότητα;

Ναι ξέρω … αυτό το αναθεματισμένο το ΕΓΩ, το τέρας με τα 5.000 κεφάλια, που τον καταδυναστεύει και τον κάνει να πιστεύει ότι αρλούμπα του αραδιάσουν, για κάθε λογής -ισμό για κάθε λογής meme.

Ας μείνω στα παιδιά και για όσο είναι ακόμη παιδιά και παίζουν, γιατί κι αυτά θα μεγαλώσουν και θα σε αντιγράψουν … μιμιδίζοντας.
















Indonesia:
1. Ipoenk Graphic

2. Agoes Antara

3. I Gede Lila Kantiana

4. Gede Lila Kantiana

Russia:
5. Светлана Квашина

6. Elena Shumilova

Burkina Faso:
7. Òscar Tardío

Myanmar:
8. Chan Kwok Hung

Tajikistan:
9. Damon Lynch

India:
10. Sandee Pachetan

11. Sudharsan Ravikumar

12. Mukund Images

Vietnam:
13. HT KëñShï

Ghana
 14. Terry White

Estonia: 
15. Elika Hunt

Thailand:
16. 17. 18. Sarawut Intarob

South Africa:
19. Muhammed Muheisen

20. tinosoriano.com

Peru:
21. Enrique Castro-Mendivil

Ethiopia
22. Csilla Zelko

Italy: 
23. Michael Potyomin

Israel
24. Dima Vazinovich

USA 
25. Jake Olson

Indonesia #2

26. Rio Rinaldi Rachmatullah

27. James Khoo

28. Hendrik Priyanto

29. Mio Cade

Uganda: 
30. John Van Den Hende

Romania: 
31. Elena Simona Craciun

Russia:
32. Elena Shumilova

Greece:
33. 34. 35. 36. Eos Aurora

http://www.terrapapers.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top