Select Menu

image

Ολοκληρώθηκε και υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά ενός Περιπολικού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (O.P.V.), μήκους 58 μέτρων και τύπου DAMEN STAN PATROL5509. Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία με την επωνυμία «B.V. Scheepswerf Damen Gorinchem» και με εμπορική ονομασία «Damen Shipyards Gorinchem».

Το συνολικό κόστος της αγοράς ανέρχεται στα 28.800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο ποσοστό από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Το έργο έχει ενταχθεί ως πολυετής δράση στα Ετήσια Προγράμματα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων 2012 και 2013 και συγκεκριμένα για το ΤΕΣ 2012 έχει δεσμευτεί το ποσό 6 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση κατά ποσοστό 95% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από το αντίστοιχο ετήσιο πρόγραμμα του 2013 έχει δεσμευτεί το υπόλοιπο ποσό της συμβατικής αξίας με χρηματοδότηση κατά ποσοστό τουλάχιστον 75% από κοινοτικούς πόρους.

Δύο ίδια σκάφη παρήγγειλε πριν από περίπου ένα χρόνο το Λιμενικό της Ιταλίας και το ελληνικό θα είναι το τρίτο παγκοσμίως. Πέρα από την φουτουριστική αισθητική, πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σκάφος με μεγάλες δυνατότητες και είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για φύλαξη των συνόρων Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.athensvoice.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top