Select Menu

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ

Ανατροπές στις δημόσιες συμβάσεις φέρνει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα, το οποίο ενσωματώνει τις οδηγίες της «Ομάδας Δράσης», της Κομισιόν, του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τις διατάξεις που εισάγονται, προβλέπονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο προγραμματισμού και προώθησης των διαγωνισμών του Δημοσίου για την προμήθεια υλικών ή υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

Ενοποίηση: Ρυθμίζονται με ενιαίο τρόπο οι διαδικασίες ανάθεσης όλων των μορφών δημόσιων συμβάσεων προμηθειών, υπηρεσιών και έργων, ανεξάρτητα από το είδος της αναθέτουσας αρχής ή αναθέτοντος φορέα (κράτος, ΟΤΑ, δημόσιες επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ κ.λπ.) και καταργούνται όλες οι αντίθετες προϊσχύουσες διατάξεις και όλα τα ειδικά καθεστώτα ανάθεσης που θεσπίστηκαν κατά καιρούς έπειτα από αίτημα διάφορων φορέων του δημόσιου τομέα.

Καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς: «Εισάγονται εγγυήσεις διαφάνειας, αρχής γενομένης από την υποχρέωση των αναθετουσών αρχών να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτελεσματική πρόληψη, τον εντοπισμό και την επανόρθωση συγκρούσεων συμφερόντων που προκύπτουν κατά τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, ούτως ώστε να αποφεύγονται τυχόν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και να διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση όλων των οικονομικών φορέων». Επιπλέον, ο ανάδοχος δεσμεύεται από τη ρήτρα ακεραιότητας.

Προγραμματισμός: Εισάγεται ρητή και καθολική υποχρέωση των αναθετουσών αρχών / αναθετόντων φορέων για τον προγραμματισμό των δημόσιων συμβάσεων που προτίθενται να συνάψουν. Η ρύθμιση αυτή είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς με αυτήν εισάγεται και εμπεδώνεται στη διοικητική πρακτική ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από τις αναθέτουσες αρχές/φορείς εκ των προτέρων και έγκαιρα, ώστε να προγραμματίζουν τις ανάγκες τους για σύναψη δημόσιων συμβάσεων, προκειμένου να είναι σε θέση να επιλέγουν τη βέλτιστη διαδικασία και τρόπο σύναψης των συμβάσεων και να προϋπολογίζουν τις εκτιμώμενες δαπάνες.

Προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με την αγορά: Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη μέριμνα του σχεδίου νόμου να είναι διαφανής η κρίσιμη φάση της διαμόρφωσης των προδιαγραφών, έτσι ώστε ο ευρύτερος κύκλος πιθανών προμηθευτών, εργοληπτών ή παρόχων υπηρεσιών να διατυπώνει εγκαίρως τυχόν παρατηρήσεις στη φάση μιας προκαταρκτικής διαβούλευσης, με στόχο να εμποδίζονται τεχνητοί αποκλεισμοί ή προειλημμένες αποφάσεις, που δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν εκ των υστέρων από τα αρμόδια πολιτειακά και διοικητικά όργανα.


Περιορισμό των χρονοβόρων διαδικασιών υπόσχεται το νέο πολυνομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τους προμηθευτέςΑπλοποίηση διαδικασιών ανάθεσης: Υιοθετούνται διάφορα μέτρα με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών ανάθεσης. Συγκεκριμένα:

α) Προβλέπεται κατ' αρχάς ότι για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες ανάθεσης οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται να καταθέτουν μόνο μια υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου να βεβαιώνουν ότι πληρούν τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής, χωρίς να απαιτείται πλέον η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής. Μόνο ο οριστικός ανάδοχος υποχρεούται να προσκομίσει το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για την τεκμηρίωση των στοιχείων που είχαν βεβαιωθεί στην υπεύθυνη δήλωση, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες για εμφάνιση παρατυπιών και λαθών, που οδηγούν σε απόρριψη της προσφοράς ή της αίτησης συμμετοχής και απλοποιώντας τη διαδικασία συμμετοχής.

β) Επιπλέον, ορίζεται ρητά η υποχρέωση της αναθέτουσας αρχής, σε περίπτωση που διαπιστώσει την ύπαρξη τυπικών λαθών ή παραλείψεων ήσσονος σημασίας κατά το άνοιγμα των προσφορών ή κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, να ζητά από το διαγωνιζόμενο να διορθώσει τα λάθη αυτά ή να συμπληρώσει τις ελλείψεις εντός σύντομης προθεσμίας. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην αποφυγή της απόρριψης προσφορών για ήσσονος σημασίας τυπικά λάθη, ώστε να μην υπονομεύεται η ανάπτυξη πραγματικού ανταγωνισμού

γ) Μειώνονται τα στάδια για την αποσφράγιση και την αξιολόγηση των προσφορών και ο αριθμός των εκδιδόμενων εκτελεστών διοικητικών πράξεων, επιτρέποντας συνακόλουθα τη μείωση των υποβαλλόμενων προσφυγών και την ταχύτερη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης.

δ) Τέλος, εισάγονται σαφείς και λεπτομερείς κανόνες και προϋποθέσεις αναφορικά με το «δανεισμό ικανοτήτων» μεταξύ οικονομικών φορέων και μελών κοινοπραξιών. Η διατύπωση με σαφήνεια της διευκόλυνσης της χρήσης των ικανοτήτων τρίτων μερών ή την κατανομή των ικανοτήτων μεταξύ των οικονομικών φορέων/κοινοπραξιών θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ τους και θα διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αγορά των δημόσιων συμβάσεων.

Ανεξάρτητο όργανο προσφυγών: Οι ουσιαστικές διατάξεις του σχεδίου νόμου συνδυάζονται με την εφαρμογή των δικονομικών ρυθμίσεων που ισχύουν ούτως ή άλλως στο πεδίο των δημόσιων συμβάσεων. Προς το σκοπό τούτο εξορθολογίζεται και βελτιστοποιείται το σύστημα παροχής έννομης προστασίας κατά το στάδιο ανάθεσης, με την πρόβλεψη της εκδίκασης των διοικητικών προσφυγών από ανεξάρτητο όργανο εξοπλισμένο με αυξημένες εγγυήσεις ανεξαρτησίας και αμεροληψίας.

Τροποποίηση της σύμβασης: Λαμβάνεται υπόψη η νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με τη ρύθμιση του ζητήματος της τροποποίησης της σύμβασης κατά τη διάρκεια εκτέλεσής της. Ειδικότερα, αποσαφηνίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες για τυχόν τροποποιήσεις μιας σύμβασης κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής της, απαιτείται η διεξαγωγή νέας διαδικασίας ανάθεσης.

Πιστοποίηση στελεχών δημόσιων συμβάσεων: Προβλέπεται η πιστοποίηση των υπαλλήλων των αναθετουσών αρχών που εμπλέκονται στις διαδικασίες ωρίμανσης, ανάθεσης και εκτέλεσης δημόσιων συμβάσεων μέσω ειδικών προγραμμάτων που θα σχεδιάζει και θα εκτελεί το ΙΝΕΠ σε συνεργασία με την ΕΑΑΔΗΣΥ.

ΓΕΜΗ και ΦΕΚ

Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) καθίσταται πλέον ο μοναδικός εθνικός τόπος εμπορικής δημοσιότητας. Οπως ορίζει το πολυνομοσχέδιο, η δημοσίευση στις οικονομικές εφημερίδες διατηρείται ως προαιρετική και το ΦΕΚ διατηρείται έως και το τέλος του 2015 ατελώς.

Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, με τα άρθρα 203-208 επιτρέπεται σε όλες τις επιχειρήσεις που είναι γραμμένες στο ΓΕΜΗ να υποβάλλουν εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικό τρόπο κάθε εταιρική τους πράξη, στοιχείο και ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ. Με τον τρόπο αυτό σημειώνεται ότι επιτυγχάνεται η καταχώριση στο ΓΕΜΗ όλων των πράξεων και στοιχείων που από το νόμο απαιτείται να καταχωρισθούν σε αυτό, με μειωμένο κόστος και χρόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τη δημόσια διοίκηση, δεδομένου ότι μειώνεται ο όγκος των εξυπηρετούμενων πολιτών ενώπιον των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ στα Επιμελητήρια και δεν απαιτείται πια η ψηφιοποίηση να γίνεται από τις Υπηρεσίες.

Τέλος, με τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής, η επιχείρηση απαλλάσσεται και από το κόστος μετάβασης για την πληρωμή των σχετικών τελών σε κάποια ΔΟΥ ή τράπεζα, καθώς το σύστημα επιτρέπει και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική πληρωμή.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράθυρο για τα εφάπαξ

Απώλειες σε επικουρικά και εφάπαξ των ενστόλων φέρνει το πολυνομοσχέδιο, ενώ προβλέπει τη συγχώνευση από 1ης Ιανουαρίου 2015 του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ (ασφαλίζει μισθωτούς του δημόσιου τομέα για τη χορήγηση επικουρικής σύνταξης) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), τα οποία περνάνε υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Παράλληλα, προβλέπεται η επιβολή συντελεστή βιωσιμότητας στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) όπως και στα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού.

Ωστόσο, εξαιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τους ενστόλους, μετά τις πληροφορίες που υπήρχαν τις τελευταιές ημέρες για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τελευταία στιγμή πρόσθεσε πρόβλεψη ότι τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ θα μπορούν να μετατραπούν σε Επαγγελματικά Ταμεία.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και Κεντρικής Διοίκησης ή Δημοσίου ή Κράτους, που χορηγούν εφάπαξ παροχές, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΠΣ) θα έχει εφαρμογή το ίδιο νομικό πλαίσιο που ισχύει και για τους φορείς - τομείς πρόνοιας αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Οπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, στόχος της συγχώνευσης είναι να εξασφαλισθεί η μακροχρόνια βιωσιμότητα των επικουρικών συνταξιοδοτικών Ταμείων, μέσα από μία αυστηρή διασύνδεση εισφορών - παροχών.

Στο εξής, τα δύο Ταμεία που συγχωνεύονται στο ΕΤΕΑ θα λειτουργούν και αυτά με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC) και οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο θα τηρούνται σε ατομικές μερίδες.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον τόσο ο κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ όσο και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού, προκειμένου να επιτυγχάνεται η διαρκής εξισορρόπηση εισφορών - παροχών και η ομαλή συνέχιση καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους τους, θα υπόκεινται στο συντελεστή βιωσιμότητας, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων.

Οι τεχνικές παράμετροι από τις οποίες θα προκύπτει συντελεστής βιωσιμότητας, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία στο μέλλον νέων ελλειμμάτων, θα ορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, η οποία εκδίδεται μέχρι 31-10-2014, έπειτα από σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, ενώ θα καθορίζονται και η μεταφορά πόρων στο ΜΤΠΥ και τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού (ΜΤΣ, ΜΤΑ, ΜΤΝ) από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναφορικά με τους φόρους υπέρ τρίτων, καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2015 τα έσοδα υπέρ φορέων-τομέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 22 του β.δ/τος 1049/1949 (Α' 195) και της περ.15β της παρ.1 του άρθρου 150 του ν.3655/2008 (Α' 58), καθώς και από τις διατάξεις του άρθρου 4, παρ. 2 περ. στ του ν.663/1977 (Α' 215), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 παρ. 2 περ. στ του ν. 2145/1993 (Α' 88) και τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 5 του β. δ/τος 22/9/1956 (Α' 209). ΑΛ. ΚΛ.

«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

Πενταμελής επιτροπή για το μαύρο χρήμα

Τη σύσταση 5μελούς επιτροπής στη Βουλή, που θα ελέγχει τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» για να εντοπίζει το μαύρο πολιτικό χρήμα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής είχε εξαγγείλει, στα μέλη της τρόικας που τον επισκέφθηκαν στις 15 Ιουλίου, ο εθνικός συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Η μόνιμη αυτή επιτροπή θα απαρτίζεται από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και έναν υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, πρόσωπα δηλαδή εγνωσμένου κύρους και ανεξαρτησίας.

Στο πλαίσιο του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, η επιτροπή του άρθρου 3 Α μπορεί να ζητά από τα υπόχρεα πρόσωπα όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για την εκπλήρωση των καθηκόντων της, στις οποίες περιλαμβάνονται και ομαδοποιημένες πληροφορίες που αφορούν ορισμένες κατηγορίες συναλλαγών ή δραστηριοτήτων φυσικών ή νομικών προσώπων ή οντοτήτων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις τους, τις ιδιωτικές και τις παντός είδους εισφορές ή προσφορές.

Η επιτροπή αξιολογεί και διερευνά τις πληροφορίες που διαβιβάζονται ή καθοιονδήποτε τρόπο περιέρχονται σε αυτήν σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων, τις ανακρίβειες ή ελλείψεις αυτών. Η επιτροπή έχει πρόσβαση σε κάθε μορφής αρχείο δημόσιας αρχής, υπηρεσίας ή οργανισμού που τηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα, καθώς και στο σύστημα «Τειρεσίας», και μπορεί να ζητά, στο πλαίσιο των ελέγχων και των ερευνών, τη συνεργασία και την παροχή στοιχείων κάθε είδους από φυσικά πρόσωπα, δικαστικές, προανακριτικές ή ανακριτικές αρχές, δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου και οργανισμούς οποιασδήποτε μορφής. ΑΛ. ΚΛ.

ΑΙΓΙΑΛΟΣ

Με φωτοερμηνεία η οριογραμμή

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, παραμένει ως έχει ο ορισμός του αιγιαλού, που αποτελεί τη ζώνη της ξηράς που βρέχεται από τη θάλασσα από τις μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων της.

Ωστόσο, αντικαθίστανται εν μέρει, πλήρως ή καταργούνται τα άρθρα 4, 5, 6, 7 του νόμου 2971/2001 που αναφέρονται στις προδιαγραφές και τα διαγράμματα του αιγιαλού, όπως και στη διαδικασία καθορισμού του παλαιού αιγιαλού.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, θεσμοθετείται μια νέα διαδικασία οριοθέτησης του αιγιαλού επί των υποβάθρων της εταιρείας ΕΚΧΑ Α.Ε. με σκοπό την άμεση και συνολική οριοθέτηση του αιγιαλού στα ανωτέρω υπόβαθρα, δεδομένου ότι έπειτα από περίπου 70 χρόνια εφαρμογής των α.ν. 2344/1940 και 2971/2001 έχει οριοθετηθεί μόνο ποσοστό 8% της συνολικής ζώνης αιγιαλού της χώρας και, αφ' ετέρου, καθιερώνεται μια νέα αντίληψη για την δημοσιότητα των στοιχείων που απεικονίζουν και οριοθετούν την παράκτια ζώνη, με τη διαρκή ανάρτηση αυτών σε διαδικτυακό τόπο και διαρκή ενημέρωση των αναρτημένων ψηφιακών υποβάθρων με τις νέες χαράξεις παραλίας, επαναχαράξεις αιγιαλών κ.λπ. Η χάραξη της οριογραμμής δεν γίνεται, κατ' αρχήν, από την αρμόδια επιτροπή, αλλά με φωτοερμηνεία των ορθοφωτοχαρτών που κατήρτισε η εταιρεία ΕΚΧΑ Α.Ε., συνολικά και για όλο το μήκος των ακτών όπου δεν έχει μέχρι σήμερα οριοθετηθεί αιγιαλός και η δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

Σε επόμενο στάδιο η επιτροπή αποφαίνεται επί της αποδοχής των προτάσεων των Κτηματικών Υπηρεσιών και αποστέλλει την έκθεσή της, συνοδευόμενη από τα οικεία τεχνικά στοιχεία, στον κατά τόπον αρμόδιο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος εκδίδει απόφαση επικύρωσης της οριογραμμής που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Χωρίς ΑΦΜ οι φοροφυγάδες

Δίχως εκπλήξεις είναι οι ρυθμίσεις φορολογικών θεμάτων που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς περιλαμβάνει την απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους φοροδιαφεύγουν, την αναγνώριση των αποδείξεων και στις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις, όπως και την ενίσχυση των εφοριών με προσωπικό για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ειδικότερα, το πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

* Την απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για όσους υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν πάψει να ασκούν οικονομική δραστηριότητα ή φοροδιαφεύγουν ή έχουν δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για την απόκτηση του ΑΦΜ.

* Καταργείται η εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ από τη χρήση 2014.

* Δημιουργούνται 400 νέες οργανικές θέσεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, του κλάδου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης εφοριακών.

* Αναγνωρίζονται οι αποδείξεις αγοράς αγαθών για την παροχή της έκπτωσης φόρου έως 2.100 ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και οι αποδείξεις για ιατρικές δαπάνες για τις φετινές εκπρόθεσμες και τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. 

ΑΛ. ΚΛ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top