Select Menu


Η επιχείρηση «ΕΞΟΔΟΣ» είναι η προσπάθεια απλών πολιτών που αποζητούν Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια και επιχειρούν να αλλάξουν το πολιτικό περιβάλλον της χώρας εγκαθιδρύοντας το μόνο πολίτευμα που αρμόζει στις αξίες αυτές, δηλαδή τη Δημοκρατία.Δεν αποτελεί κόμμα ή κίνημα, δεν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης, κομματική ιδεολογία και ιεραρχική δομή.

Η επιχείρηση «ΕΞΟΔΟΣ» επικεντρώνεται σε 2 βασικούς στόχους με συγκεκριμένες προτάσεις.

1ος στόχος : Αντικατάσταση του υπάρχοντος Συντάγματος με νέο!

Το Σύνταγμα οφείλει να είναι ο υπέρτατος νόμος κάθε ελεύθερης χώρας με σκοπό τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών που την απαρτίζουν. Αντί αυτού, το σημερινό ελληνικό Σύνταγμα είναι υποδεέστερο σε ισχύ και του Διεθνούς Δικαίου και των Νόμων του κράτους που ψηφίζονται στη Βουλή, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα των πολιτών να υποβαθμίζονται/εκμηδενίζονται μέρα με τη μέρα.

Επιδιώκουμε λοιπόν τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος με υπέρτατη ισχύ έναντι κάθε άλλου Νόμου ή Δικαίου, εθνικού ή διεθνούς.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου προτείνουμε συγκρότηση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, τα μέλη της οποίας θα προκύψουν με κλήρωση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών. Το κληρωτό αυτό σώμα θα είναι ελεγχόμενο ως προς τη διαφάνεια και ανακλητό ανά πάσα στιγμή από τις συνελεύσεις, και θα επεξεργάζεται όλα τα προτεινόμενα άρθρα από τους πολίτες. Μέσω αλλεπάλληλων δημοψηφισμάτων οι Έλληνες πολίτες θα εγκρίνουν ή θα απορρίπτουν το κάθε άρθρο χωριστά μέχρι την τελική σύνταξη ενός νέου Συντάγματος.

2ος (απώτερος) στόχος : Εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας!

Το σημερινό πολίτευμα είναι μια παραποίηση της έννοιας της Δημοκρατίας και ταυτίζεται απόλυτα με μια Ασύδοτη Αυταρχική Ολιγαρχία.

Δημοκρατία στην πραγματικότητα σημαίνει «Κράτος στο Δήμο», δηλαδή«Δύναμη στο Λαό» !

– Οι πολίτες να έχουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους.
– Οι πολίτες να προτείνουν και να ψηφίζουν νόμους.
– Οι πολίτες να αποφασίζουν και οι κυβερνώντες να εκτελούν τις αποφάσεις των πολιτών.
– Οι πολίτες να ελέγχουν και να επικροτούν ή να ανακαλούν τους κυβερνώντες.
– Οι εξουσίες να πηγάζουν από τους πολίτες και να ωφελούν τους πολίτες.
– Να υπάρχει διάκριση των εξουσιών (δικαστικής – νομοθετικής – εκτελεστικής) προς αποφυγή αυθαιρεσιών και ισηγορία, ισονομία, ισοπολιτεία (ίσα δικαιώματα) μεταξύ όλων των πολιτών.
– Να υπάρχει διαφάνεια μέσω της διαδικασίας της κλήρωσης.

Η Δημοκρατία απαιτεί την αδιάκοπη επαγρύπνηση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών για να μπορεί να λειτουργήσει και να αποδίδει καρπούς. Απαιτεί την κοινή αποδοχή και καλλιέργεια αρχών και αξιών όπως η εντιμότητα, η αξιοσύνη (με την έννοια της παίδευσης και της μόρφωσης), το θάρρος, η παρρησία, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η διαφάνεια, η δικαιοσύνη.

Απαιτεί οι πολίτες να βάζουν το «ΕΜΕΙΣ» πάνω από το «ΕΓΩ».

Η επιχείρηση «ΕΞΟΔΟΣ» βιώνει πρώτα η ίδια το πολίτευμα που προάγει. Μεοριζόντια δομή και χωρίς αρχηγούς, αποδεικνύει έμπρακτα σε κάθε πολίτη ότι δεν είναι ουτοπία άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι να μπορούν να συνυπάρχουν, ίσοι μεταξύ ίσων, σε ένα περιβάλλον όπου οι ηθικές αρχές και αξίες υπερτερούν του φόβου και του εγωισμού.

Δεν απαιτεί από τα μέλη της σταθερές χρηματικές συνδρομές. Ζητά απλά τη φυσική τους παρουσία στις συνελεύσεις και την ενεργή συμμετοχή τους σε ειρηνικές δράσεις.

Τέλος δεν επιδιώκει την άσκηση εξουσίας, γι’αυτό και θα λάβει τέλος με την επίτευξη των στόχων της.

Η Επιχείρηση «ΕΞΟΔΟΣ» καλεί κάθε πολίτη να βιώσει τη Δημοκρατία και να συνεισφέρει στη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας με πρότυπο την Ελευθερία, τηΔικαιοσύνη και την Αξιοπρέπεια.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top