Select Menu



Οι Ιρλανδοί πανηγύρισαν ξέφρενα μόλις βγήκαν από τα μνημόνια και εισήλθαν εκ νέου σε τροχιά αγορών. Ήταν άλλωστε οι πρώτοι από τις «προβληματικές» χώρες που το κατάφεραν. Τώρα πανηγυρίζουν διότι μια διεθνής έκθεση τους κατατάσσει στην πρώτη θέση του «Δείκτη της Καλύτερης Χώρας».

Βάσει βαθμολογιών που λαμβάνουν οι χώρες σε βασικούς τομείς, βγαίνει ένας μέσος όρος που ορίζει ποια θέση κατέχει κάθε χώρα σε αυτή την ιδιότυπα βαθμίδα. Στη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία βασίζεται όχι σε αυθαίρετα στοιχεία, αλλά στα επίσημα των Ηνωμένων Εθνών, έλαβαν μέρος 125 χώρες του κόσμου.


Η Ελλάδα κατέλαβε την 30η θέση που σαφώς δεν είναι τιμητική, αλλά σίγουρα δεν είναι και η χειρότερη ανάμεσα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Από την επιμέρους ανάλυση των στοιχείων, γράφει σχετικά ο «Ελεύθερος Τύπος» προκύπτει πως η οικονομική κρίση μέτρησε καταλυτικά στην... πτώση της Ελλάδας στον Δείκτη.

Σε τομείς όπως: παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, ευημερία και ισότητα, υγεία και ευεξία και περιβάλλον και κλίμα, η Ελλάδα κατέλαβε χαμηλές θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στο προνομιακό πεδίο του πολιτισμού, η Ελλάδα κατέλαβε την 36η θέση.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως την πρώτη πεντάδα των «καλύτερων χωρών» (εκτός της Ιρλανδίας) συμπληρώνουν οι: Φιλανδία, Ελβετία, Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία.

Οι πέντε χειρότερες είναι οι: Ανγκόλα, Αζερμπαϊτζάν, Ιράκ, Βιετνάμ και Λιβύη.

iefimerida.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top