Select Menu



Γεννήθηκε το 1974 από Άγγλο πατέρα και μητέρα γουιανέζα, ο Taylor μεγάλωσε στην Ευρώπη και στην Ασία, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια εξερευνώντας τους κοραλλιογενείς υφάλους της Μαλαισίας.



Αποφοίτησε από το London Institute of Arts το 1998 με ειδικότητα στη γλυπτική.Η μεγάλη αγάπη του για τη θάλασσα και για τη φύση ήταν το κίνητρο για να γίνει εκπαιδευτής καταδύσεων. Με παραπάνω από 18 χρόνια εμπειρία στις καταδύσεις, ο Taylor έχει επίσης βραβευθεί για τα υποθαλάσσια τοπία και τις δραματικές εικόνες οι οποίες καταγράφουν την μεταμόρφωση και τη μαγευτική επιρροή του ωκεανού πάνω στα γλυπτά του.

Το 2006, ο Taylor ίδρυσε και δημιούργησε το πρώτο υποθαλάσσιο πάρκο γλυπτών στον κόσμο το οποίο επέλεξε να τοποθετήσει στην ακτή της Γρενάδας στις δυτικές Ινδίες. Το National Geographic το συμπεριέλαβε σε μια ειδική έκδοση του με τίτλο "Θαύματα του Κόσμου". 

Η τέχνη του Jason Taylor δε μοιάζει με καμία άλλη!Είναι ένα δημιουργικό παράδοξο.Τα γλυπτά του είναι κατασκευασμένα για να αφομοιωθούν από τον ωκεανό και να μεταμορφωθούν σε ζωντανό ύφαλο.Απεικονίζουν την ανθρώπινη παρέμβαση ως θετική και ενθαρρυντική για την υποθαλάσσια ζωή. Η τέχνη του δεν είναι μόνο παράδειγμα μιας επιτυχημένης συνομιλίας γλυπτού-φύσης αλλά έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει  και να κάνει τον άνθρωπο να εκτιμήσει την απύθμενη ομορφιά του υποθαλάσσιου κόσμου.













Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top