Select Menu


Πολλοί συμπολίτες μας, παρά το γεγονός ότι έχουν πολιτική άποψη και είναι “πολιτικοποιημένοι” αρνούνται σθεναρά να ψηφίσουν. Αρνούνται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για διάφορους λόγους είτε προσωπικούς, είτε θέλοντας να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, είτε εκδηλώνοντας άρνηση στα πρόσωπα των υποψηφίων.

Όμως και πάλι, ο καθένας θα βρεθεί ενώπιον του προβληματισμού “να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω’, “να απέχω ή να ψηφίσω άκυρο – λευκό’, ακόμη κι αν δεν προσέλθει στην κάλπη. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι μια βαθιά πολιτική πράξη, την οποία εμείς οι Έλληνες έχουμε διδαχθεί και κληρονομήσει ως την μέγιστη δημοκρατική πράξη από τους προγόνους μας.

Ιδιαίτερα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η συμμετοχή του κάθε πολίτη, είναι απαραίτητη γιατί τώρα, είναι η κατάλληλη ώρα να ανατρέψουμε όλες τις μέχρι σήμερα πρακτικές που επικράτησαν στο τοπικό πολιτικό σύστημα.

Οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες που δημιούργησαν, ισχυροποίησαν και εξέθρεψαν αυτό το σύστημα, πρέπει επιτέλους να εγκαταλειφθούν. Όλοι μας, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το πολιτικό αυτό σύστημα που ισχυροποιήθηκε όσο ποτέ άλλοτε και έφτασε σε σημείο να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον του τόπου, χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης και με καθαρά ωφελιμιστικό χαρακτήρα. Τις συνέπειες αυτές τις βιώνουμε σήμερα σε όλη την επικράτεια!

Είναι η ώρα, να δώσουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πλήγωσαν τον τόπο μας, τις ζωές μας, τις οικογένειες μας. Σε αυτές τις νοοτροπίες και πρακτικές που έθεσαν τον τόπο μας στο περιθώριο και του στέρησαν το όραμα για ένα καλύτερο αύριο με προοπτική και ανάπτυξη.

Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε σημασία στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Γι’ αυτό πρέπει να προσέλθουμε στην κάλπη. Την ώρα της ψηφοφορίας, πίσω από το παραβάν, ο καθένας από εμάς είναι μόνος. Κανένας δεν τον παρακολουθεί, και κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στη διαδικασία.

Γι’ αυτό και λέμε ότι “η ψήφος μας είναι η περιουσία μας” και μπορούμε να την επενδύσουμε εκεί που εκτιμούμε ότι θα πιάσει τόπο!

Το μήνυμα αυτών των εκλογών λοιπόν, της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 είναι πολύ πιο απλό από όσο φαίνεται: Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, να προσέλθουμε στις κάλπες και να κάνουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ με την ψήφο μας για το αύριο του τόπου μας.

Η αποχή από τις εκλογές, η αποχή από την συμμετοχή στην επιλογή εκπροσώπησης της χώρας μας στην Ευρώπη, η γενικότερη αδιαφορία δίνει το δικαίωμα στους άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Γι’ αυτό παίρνουμε μέρος σε αυτές τις εκλογές.

Για να πάρουμε τις τύχες του τόπου μας στα χέρια μας, για να γίνουμε κοινωνοί της κοινωνίας την οποία θα επιλέξουμε να οικοδομήσουμε εμείς οι ίδιοι για την βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

Συμμετέχουμε στα κοινά ως μόνη εγγύηση για να πιάσει τόπο η ψήφος μας.

Tο σύστημα μπορείς να το πολεμήσεις μόνο με τα ίδια του τα όπλα.

Η αποχή ενισχύει το σύστημα, μην γίνεσαι λοιπόν κρυφός υποστηρικτής των πολιτικών τους, νομίζοντας ότι κάνεις επανάσταση πίνοντας καφέ σε κάποια παραλία.

Μηδένισέ τους ψηφίζοντας εναντίον τους.

Και κάντο πάντα στην ζωή σου.

Η αποχή είναι συνενοχή.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top