Select Menu


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Κατά το παρελθόν επανειλημμένως έχω κάνει διάφορες αναφορές και έχω διατυπώσει την άποψη πως τα Μνημόνια δεν ήταν η αιτία της κρίσεως, η οποία εξαθλίωσε την πατρίδα μας. Ήταν και εξακολουθεί να είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα που προκάλεσε την κρίση και αποτέλεσμα αυτής της κρίσεως είναι τα Μνημόνια και οι Δανειακές Συμβάσεις.

Επίσης, πολλάκις έχω αναφερθεί στην πρωτογενή αιτία (Κωνσταντίνος Καραμανλής), μέσω της οποίας δημιουργήθηκε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, το οποίο πάραξε αυτό το κομματικό-δυναστικό κράτος, από την Αριστερά ως τη Δεξιά, όπου βασίλευσε η διαφθορά, η φαυλότητα, η απατεωνιά, η κλεπτομανία, η ατιμωρησία. Αυτές οι βλαβερές παθογένειες, για την κοινωνία μας, βρήκαν εύφορο έδαφος και «άνθισαν» ακόμη περισσότερο, λόγω της ανυπαρξίας ενός Συντάγματος που θα όριζε την αρχή και το τέλος ενός θεσμικού κράτους στο οποίο θα εφαρμόζονταν οι νόμοι χωρίς φεγγίτες και παραθυράκια.

Επίσης, από την πρώτη στιγμή με το θάρρος της γνώμης μου, τάχθηκα εναντίον της υπαγωγής-υποταγής της χώρας μας στα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις. Από την πρώτη στιγμή βροντοφώναζα πως πολύ σύντομα η χώρα θα μετατραπεί σε αποικία χρέους της Γερμανίας αφού πρώτα θα έχει εξαθλιωθεί ο λαός μας και η πατρίδα μας θα έχει απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αυτές οι θαρραλέες απόψεις μου, σήμερα επαληθεύονται και το μεγαλύτερο τμήμα του λαού μας πιστεύει πλέον, πως υπεύθυνες αυτής της απόλυτης υποταγής μας είναι όλες οι κυβερνήσεις μετά την Μεταπολίτευση. 

Όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 προετοίμασαν το έδαφος της σημερινής δυστυχίας της πατρίδος και του λαού της, και οι τελευταίες «εκλεγμένες» κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, έβαλαν την ταφόπλακα. Αυτές οι δυο κυβερνήσεις υφάρπαξαν την ψήφο του Ελληνικού λαού, παραμυθιάζοντάς τον προεκλογικά με ασύστολα ψεύδη και ατέρμονες υποσχέσεις. Συνυπεύθυνη επίσης, και η διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου από τους ίδιους πολιτικούς ολετήρες Παπανδρέου και Σαμαρά. 

Αυτές οι κυβερνήσεις καταπάτησαν το Σύνταγμα και βίασαν απάνθρωπα τον Ελληνικό λαό. Έκαναν κουρελόχαρτο το Σύνταγμά μας, το οποίο στο άρθρο 1 προστάζει: “Toπολίτευμά μας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα”.

Αυτές οικυβερνήσεις παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους απεσταλμένους των επικυρίαρχων Γερμανών (Ράιχεμπαχ, Φούχτελ) και ΗΠΑ (Τόμσεν) και τους έδωσαν το δικαίωμα να αλωνίζουν ελεύθεροι σε όλα τα Υπουργεία, γινόμενοι κάτοχοι ακόμη και των αμυντικών στρατιωτικών σχεδίων της πατρίδας μας, αλλά και στους Δήμους. Για τον λόγο αυτό, δεν θα πρέπει να μας δημιουργηθεί καμιά απορία, εάν αύριο-μεθαύριο δούμε σε καίρια Υπουργεία γερμανούς πολιτικούς ή τεχνοκράτες, προκειμένου να υλοποιήσουν απόλυτα τις δεσμεύσεις της χώρας, που είναι η ολοσχερής υποθήκευση των εδαφών της και κατά συνέπεια η αρπαγή όλου του ορυκτού της πλούτου. Που θα ορίσουν ξένο τεχνοκράτη ως διοικητή στην ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος), προκειμένου να μην έχουμε το δικαίωμα να «κόψουμε» Εθνικό νόμισμα, εάν και εφ΄ όσον τούτο καταστεί κάποια στιγμή αναγκαίο.

Άλλωστε, αυτές οι κατοχικές δυνάμεις (όπως παραδέχτηκε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Ρουπακιώτης) υποχρέωσαν την σημερινή καθεστωτική κυβέρνηση να προχωρήσει σε συλλήψεις και φυλακίσεις εκλεγμένων αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού, διασύροντας την προσωπικότητα, την ανθρώπινη υπόσταση αλλά και την θεσμική τους ιδιότητα διά μέσω χολιγουντιανών παραστάσεων, από τη στιγμή που πολλοί έγκριτοι νομικοί της πατρίδος μας ισχυρίζονται πως το κατηγορητήριο είναι αβάσιμο και στις δίκες που θα ακολουθήσουν θα καταπέσουν όλες οι κατηγορίες. 

Από την άλλη μεριά η Δικαιοσύνη εξάντλησε όλη την υπέρμετρη “ευαισθησία της” σε αυτές τις φυλακίσεις. Φυλακίσεις που εν πολλοίς έγιναν υπό το καθεστώς της ωμής και ιταμής παρέμβασης που άσκησαν ο Υπ. Δημόσιας Τάξεως (Δένδιας) και ο Υπ. Δικαιοσύνης (Αθανασίου, πρώην Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων), αλλά και ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ξέχασε τις προεκλογικές εξαγγελίες τις δικές του αλλά και του κόμματός του για μια Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη (π.χ. στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2011, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, είχε υποσχεθεί πως ως Πρωθυπουργός θα θεραπεύσει αυτήν την παθογένεια της Πολιτείας: «…οι Δικαστές θα είναι επαρκείς σε αριθμό, θα αποφασίζουν ελεύθεροι από σκοπιμότητες, πιέσεις και επιρροές. Θα αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων, με τη συμμετοχή των ιδίων των Δικαστών, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας…»).

Ωστόσο, αυτή η ωμή και ιταμή παρέμβαση της Κυβέρνησης Σαμαρά επιβεβαιώθηκε λίγους μήνες μετά από τις αποκαλύψεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, του Τάκη Μπαλτάκου – άσπονδου προσωπικού φίλου του Πρωθυπουργού και Γενικού Γραμματέα της Κυβερνήσεώς του - και αποδείχτηκε πως ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν έκοψε τον ομφάλιο λώρο που συνέδεε την Δικαστική και την Εκτελεστική Εξουσία, αλλά επί των ημερών του αποδείχτηκε πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται απόλυτα από τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Από την άλλη μεριάη «ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης φάνηκε κατά την κρίση της στο πρώτο Μνημόνιο, όταν και αποφάνθηκε η Ολομέλειά του ΣτΕ πως το Μνημόνιο είναι Συνταγματικό.

Μια απόφαση που έρχεται να καταρρίψει ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Νικολόπουλος. Ο οποίος αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως μέσω αυτών εξαθλιώθηκε ο λαός μας, καταλύθηκε η Εθνική κυριαρχία μας και παραβιάσθηκε η Συνταγματική Τάξη της πατρίδας μας. Παρακάτω σας παραθέτω δηλώσεις του, όπως ακριβώς τις κατέγραψε η εφημερίδα KontraNews:«Την πραγματική εξουσία στην υποτελή πλέον αυτή χώρα ασκούν από κοινού το περίφημο ΔΝΤ, η αυτοαποκαλούμενη ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Οι τρεις αυτοί νέοι κατακτητές μας, προκειμένου να ασκούν αποτελεσματικότερα την κατοχική τους εξουσία στη χώρα μας, συνέστησαν την «τρόικα», στην οποία λογοδοτεί η κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή των υποδειχθέντων και δέχεται τις παρατηρήσεις της και λαμβάνει νέες εντολές, χωρίς να έχει δυνατότητα να ενεργήσει ως κυβέρνηση ανεξάρτητου κράτους, αλλά ενεργεί ως εντολοδόχος των δανειστών. Η παρουσία της τρόικας στη χώρα μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ως τέτοια, θα έπρεπε να έχει εξ αρχής αποκρουστεί. Δεν είναι δυνατόν η ιστορία της Ελλάδος, που είναι γεμάτη από «ΟΧΙ» και αντιστάσεις κατά του οποιουδήποτε σφετεριστή της εθνικής μας κυριαρχίας να συγχωρήσει το κατάπτυστο «ΝΑΙ», το οποίο εν καιρώ ειρήνης είπε η ελληνική κυβέρνηση στους ειρηνικούς οικονομικούς εισβολείς. Ο πόλεμος είναι η μεγαλύτερη απειλή για ένα κράτος. 

Και όμως, τούτη η χώρα δεν δίστασε ανά τους αιώνες να αντιστέκεται και να λέει «ΟΧΙ» και σε πολεμικούς κινδύνους ακόμα, οι οποίοι την απειλούσαν με αφανισμό. Ακόμη και οι ξένοι ομολογούν ότι οι «τρόικα» της Ελλάδος είναι οι «άνδρες με τα μαύρα», όπως έγραψε η γαλλική εφημερίδα «LeMonde» που θυμίζουν στους Έλληνες παλιές κατοχικές μέρες. Η αλήθεια είναι πως η «τρόικα» είναι ο εφιάλτης της ελληνικής κυβέρνησης, ο μπαμπούλας που απειλεί κάθε τόσο με πτώχευση τη χώρα αν τολμήσει να της αντισταθεί. Δεν υπάρχει χώρα στο κόσμο που να μην δανείζεται, καμία όμως χώρα δεν έχει παραδώσει – άνευ όρων μάλιστα – την κυριαρχία της στους δανειστές, όπως έκανε η Ελλάδα. η κυβέρνηση όφειλε να υπερασπισθεί την εθνική μας κυριαρχία, να σεβαστεί το Σύνταγμα που την κατοχυρώνει, και να το αντιτάξει στους εταίρους δανειστές μας ως ασπίδα του Έθνους κατά πάσης εκ μέρους τους απειλής. Έφεραν έναν τόσο υπερήφανο και αξιοπρεπή λαό στο χείλος του κρημνού. 

Οδήγησαν τους Έλληνες στην απόγνωση και πολλούς και στην αυτοκτονία ακόμη. Ποιος Έλληνας θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια δημοκρατική κυβέρνηση θα λεηλατούσε τα εισοδήματά του με αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος μόνο των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει τη συνεισφορά στα δημόσια βάρη όλων των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Και όλα αυτά και τόσα άλλα συνέβησαν στην Ελλάδα την τετραετία 2010-2013 και θα εξακολουθούν δυστυχώς να συμβαίνουν τις οίδε μέχρι πότε, κατά παράβαση του Συντάγματος, το οποίο πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου γνώρισε τέτοια περιφρόνηση από το ίδιο το κράτος, που φάνηκε ανάξιο ενός τόσο δημοκρατικού και ανθρώπινου Συντάγματος».

Συνεπώς, φίλες και φίλοι στις προσεχείς ευρωεκλογές έχετε Ιερή υποχρέωση, να καταψηφίσετε τα κόμματα της δυστυχίας μας. Έχετε Ιερή υποχρέωση να τελειώσετε αυτό το κομματικό-δυναστικό κράτος που μας οδήγησε ως εδώ. Έχετε Ιερή υποχρέωση να θέσετε στο περιθώριο της ιστορίας το σάπιο πολιτικό σύστημα, των φαύλων, των αμοραλιστών, των προδοτών των Ιερών και Οσίων του Έθνους μας. Η αγανάκτηση και η οργή σας, που θα εκφραστεί δια της ψήφου σας, πολύ σύντομα θα τους οδηγήσει στις φυλακές προκειμένου να πληρώσουν για όλα τα ανοσιουργήματα που διέπραξαν κατά της πατρίδας και του λαού της!!!

egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top