Select Menu


Πιέσεις προς Γκρούεφσκι για σύνθετη ονομασία, στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Επειδή η ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ εξαρτάται από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, ώστε Ελλάδα και Βουλγαρία να δώσουν την συγκατάθεσή τους, οι Αλβανοί πιέζουν τον κ. Γκρούεφσκι για αποδοχή σύνθετης ονομασίας.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που έχουν αρχίσει με τα αλβανικά κόμματα, όπως υπάρχει υποχρέωση από την Συμφωνία της Αχρίδας του 2001, προκειμένου να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στα Σκόπια, οι Αλβανοί θα συμπεριλάβουν και την πρόοδο της χώρας σε σχέση με την ΕΕ και το NATO.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος κ. Αλί Αχμέτι (του κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση - DUI), δήλωσε ότι το κόμμα του θα αλλάξει την πολιτική της χώρας στην πορεία προς την ΕΕ και το NATO. Αυτή η προεκλογική δέσμευση του κ. Αχμέτι αποτελεί εμπόδιο για συνεννόηση με τον κ. Γκρούεφσκι, ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί και με το δεύτερο σε ψήφους αλβανικό κόμμα του κ. Θάτσι.

Πέρα όμως από την πίεση των Αλβανών, υπάρχει και η πίεση της Δύσης. Μόνο που όπως έχουν τα πράγματα, ο κ. Γκρούεφσκι έχει προσωπικούς λόγους να επιμείνει στην αδιάλλακτη στάση του. Υπάρχει φόβος επομένως, να υπάρξει εκ νέου υποχώρηση πάλι την δική μας πλευρά.

Ο Μακεδών

voria.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top