Select Menu


Τη στιγμή που σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος αναφέρει πως το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, καίτοι αποτελεί νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνιστά παράγοντα αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής συμμαχίας η εφημερίδα της Βόννης General-Anzeiger έχει άλλη άποψη.
Οπως αναμεταδίδει και η Deutsche Welle, η συγκεκριμένη εφημερίδα σε άρθρο της κάνει λόγο για δύο καταστροφές που προέκυψαν από τις εκλογές της Κυριακής. Η μια προέρχεται από την Ελλάδα και έχει να κάνει με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη με την πρωτιά της Λε Πεν στη Γαλλία.

Για την περίπτωση της Ελλάδας γράφει συγκεκριμένα: «Η ημέρα των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον δύο εθνικές καταστροφές: την τεράστια εκλογική επιτυχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και την επέλαση των ακροδεξιών στη Γαλλία. Στην περίπτωση του προβληματικού παιδιού που λέγεται Ελλάδα, το αποτέλεσμα σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα η πορεία εξυγίανσης. Κι αυτό επειδή, στα μάτια των Ελλήνων, η ΕΕ τους έχει επιβαρύνει υπερβολικά. Στην περίπτωση της γειτονικής μας Γαλλίας, το αποτέλεσμα παραπέμπει σε χρόνια αβεβαιότητας όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθήσει. Είναι άγνωστο πώς ένας σοσιαλιστής πρόεδρος μπορεί να καταφέρει να μείνει επί μακρόν στο αξίωμά του όταν το κόμμα του έχει σημειώσει μετά βίας διψήφιο εκλογικό αποτέλεσμα».

Για το ίδιο θέμα, η Hannoversche Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Σε όλη την γηραιά ήπειρο, οι ψηφοφόροι παρουσιάζουν νέες αβεβαιότητες, που οφείλονται στην ραγδαία μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή σκηνή. Οι δημοκρατικές κοινωνίες οφείλουν, όμως, να μιλούν για αυτές τις αβεβαιότητες. Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται σε δεξιούς λαϊκιστές και ακραίους ωσάν να επρόκειτο για "γκουρού". Θα πρέπει να τους απομυθοποιήσει. Δεν είναι όλοι όσοι στέλνονται εκεί άξιοι για το επίπεδο ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

iefimerida

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top