Select Menu

Η συγκυβέρνηση στηρίζει σύσσωμη

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών έφερε Καμίνη και Μπουτάρη πρώτους να περνούν στον επόμενο γύρο, με στόχο την επανεκλογή τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιστοίχως. Στην Περιφέρεια Αττικής περνάει στον β’ γύρο στη δεύτερη θέση κάτω από την κα. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Σγουρός. 

Οι τρεις υποψήφιοι, οι οποίοι υποστηρίχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές από τον Γ. Παπανδρέου, έχαιραν πρώτα από όλα της στήριξης της ευρύτερης κεντροαριστεράς, από την Ελιά και τη ΔΗΜΑΡ μέχρι το Ποτάμι. 

Οι κεντροαριστεροί συνδυασμοί, οι οποίοι “κονταροχτυπιούνται” εσχάτως για την διανομή των ιματίων του παλαιού ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνουν ότι η επιβίωση τους είναι σε άμεση εξάρτηση από τα αποτελέσματα ιδίως στους δύο μεγάλους δήμους. Το ίδιο κατανοεί και η ΝΔ, η οποία επέλεξε να τοποθετήσει εύκολους αντιπάλους απέναντι στους δύο “ανεξάρτητους” υποψηφίους. Ο λόγος είναι απλός. Έπρεπε να δοθεί ένα άλλοθι στην Ελιά και ιδιαίτερα στον Βενιζέλο, ο οποίος σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας του σχήματος θα αντιμετώπιζε και την εσωκομματική αμφισβήτηση και η κυβέρνηση ενδεχομένως τριγμούς.

Στο δεύτερο γύρο η ΝΔ δηλώνει δημόσια πλέον και αυτή την υποστήριξή στο πρόσωπο του Καμίνη, που στον β’ γύρο αντιμετωπίζει τον Σακελλαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στάση κρατάει και στην περίπτωση της επερχόμενης εκλογικής μάχης μεταξύ Σγουρού και Δούρου. Στη περίπτωση του Μπουτάρη, αυτός έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζει την εύκολη επιλογή της ΝΔ.

Οι εργολάβοι στηρίζουν και αυτοί
“Ο άνθρωπος εξαφανίζει σιγά σιγά την καθαριότητα και τους ανθρώπους της, για να εμφανιστούν οι εργολάβοι αποκομιδής και διαχείρισης. Ο άνθρωπος που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τους εργολάβους – δημοσκόπους. Οι ίδιοι εργολάβοι – δημοσκόποι που δίνουν 3% στο ΠΑΣΟΚ, δίνουν 25% σ’ αυτόν”. Τα παραπάνω σωστά κατήγγειλε ο επίσης υποψήφιος για τον Δήμο Αθήνας Β. Καπερνάρος για τον αντίπαλό του Γ. Καμίνη.

Οι εργολάβοι δεν φυτεύουν μόνο “Ελιές” και σκάβουν “Ποτάμια”. Υποβοηθούν και τις υποψηφιότητές τους στις αυτοδιοικητικές, διότι μόνο έτσι θα στηριχθεί και θα επιβιώσει το κυβερνητικό σχήμα.

Το Έθνος του Μπόμπολα και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που πρόσκεινται στα μεγάλα μιντιακά-εργολαβικά συμφέροντα, προεξοφλούσαν νίκη Σγουρού, Καμίνη και Μπουτάρη. Με συνεχείς αναφορές στην εφημερίδα και το κανάλι στο οποίο ο ίδιος εργολάβος είναι μέτοχος, δημιουργήθηκε κλίμα υπέρ του “ανεξάρτητων” υποψηφίων, οι οποίοι είναι εγγύηση για τα οικονομικά συμφέροντα της εταιρείας αποκομιδής σκουπιδιών του Μπόμπολα. 

Οι δηλώσεις από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα της Δούρου πως “αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας αντιμνημονιακός από έναν μνημονιακό”, είναι το “κλειδί” της υποστήριξης του “εθνικού εργολάβου” στους τρεις προθύμους “ανεξάρτητους” υποψηφίους. Ο Σγουρός έχει υποστηρίξει άπειρες φορές τα εργολαβικά συμφέροντα της ΑΚΤΩΡ, όπως έκανε και στη περίπτωση της Κερατέας και των άλλων περιοχών που διαμαρτύρονταν όπου έκανε λόγο για “επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους” που υπερασπίζονται «κατεστημένα συμφέροντα δεκαετιών».

Στη περίπτωση του Μπουτάρη μάλιστα, ο Μπόμπολας δεν κερδίζει μόνο από τα σκουπίδια αλλά και από την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ από την εργολαβική εταιρία ΑΚΤΩΡ και SUEZ. Μπορεί ο Μπουτάρης να “αφέθηκε” να παραβρεθεί και να ψήφισε στο δημοψήφισμα των πολιτών για το νερό για ψηφοθηρικούς λόγους, όμως δεν πάει καιρός που στην δημόσια ολλανική τηλεόραση έπαιρνε τη θέση πως δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει. Παρόμοια στάση έχει πάρει υπέρ του “εθνικού εργολάβου” και της Eldorado Gold,όσον αφορά την εξόρυξη χρυσού στη περιοχή.

Αγαπημένοι του γκαουλάιτερ

Όταν η Δούρου καταγγέλλει πως “ο Σγουρός είναι εκλεκτός της διαπλοκής και του Φούχτελ”, αναφέρεται σαφώς στην αγαστή συνεργασία του περιφερειάρχη με τον Γερμανό γκαουλάιτερ. Μέσα από τις συνομιλίες των δύο, η γερμανική πλευρά ετοιμάζει “χρυσές” δουλειές σε τομείς όπως η διαχείριση των απορριμάτων, των λιμανιών, την αξιοποίηση των τουριστικών εγκαταστάσεων και των ιχθυοκαλλιεργειών.

Ο Μπουτάρης από την άλλη για το μόνο που έχει να κατηγορήσει τον Φούχτελ είναι η κωλυσιεργία του. “Είναι μόνο για βόλτες κρασί και χταποδάκι”, είχε καταγγείλει στο παρελθόν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που πρώτος πρώτος μετέχει στη Ελληνογερμανική Συνέλευση και είναι μάλιστα ο επικεφαλής από την ελληνική πλευρά. Η σύντροφος μάλιστα του Μπουτάρη Gabriela Scheiner τοποθετείται ως υπεύθυνη στα γραφεία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη.
Ο Καμίνης, αν και δεν έχει τις επαφές των άλλων δύο με τον hehr Φούχτελ, είναι πιστός στην εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων. Έχει προχωρήσει ήδη σε απολύσεις στους δήμους και έχει ταχθεί υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Εδώ μάλιστα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Καμίνης είναι ο δήμαρχος που θα υιοθετήσει το δόγμα “τάξη και ασφάλεια” του Δένδια απέναντι στους απολυμένους και στις κινητοποιήσεις. Το ίδιο υποδέχτηκε εύκολα υποδέχτηκε και τα “κέντρα φιλοξενείας” μεταναστών.


Solidarity Now και Open Society Foundations
Το χειμώνα που μας πέρασε παρακολουθήσαμε τους Καμίνη και Μπουτάρη, δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης αντιστοίχως, να δέχονται δωρεά για πετρέλαιο στα σχολεία. Δωρητής ήταν η ΜΚΟ Solidarity Now του Τζόρτζ Σόρος.
Η συγκεκριμένη οργάνωση εγκαταστάθηκε πρώτα στη Θεσσαλονίκη. Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν παρευρέθηκε προσωπικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης μάλιστα έχει παραδεχτεί τις προσωπικές του σχέσεις με τον ίδιο τον Σόρος, ενώ έχει υπεραμυνθεί του σκοτεινού ρόλου του με τον μεγαλοτραπεζίτη:

“Επειδή έχω προσωπική αντίληψη για το ίδρυμα και την έδρα που έχει κάνει στα Σκόπια και την έχω προ πολλών ετών. Ο Σόρος δεν πήρε θέση ποτέ υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδας”
“Ξέρω η πολιτική τοποθέτηση δεν εκφράζεται υπέρ του ενός ή υπέρ του άλλου. Την έχει για τον εαυτό του. Οι δράσεις που κάνει ο Σόρος καθαρά βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν μέρος της ευθύνης τους. Αυτό ξέρω εγώ κι επειδή τυγχάνει να ξέρω προσωπικά τον ίδιο τον Σόρος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω προσωπικά εγώ για αυτό”.

Ο Μπουτάρης “ξεχνάει” τη σχέση του Σόρος και των ΜΚΟ του με το ΕΛΙΑΜΕΠ που χάρασσε ανθελληνικές σχέσεις στο μακεδονικό. Χορηγός του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι η Open Society Foudations του Ιδρύματος Σόρος, η οποία είναι απλωμένη σε παγκόσμια κλίμακα και μάλιστα στα Βαλκάνια το επίκεντρο της είναι στα Σκόπια. Στο δίκτυο αυτό ανήκει η Solidarity Now, την οποία υποδέχτηκε ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη.

Ο επόμενος που υποδέχτηκε την ίδια ΜΚΟ είναι ο έτερος “ανεξάρτητος” στην Αθήνα, Γιώργος Καμίνης. Ο Σόρος χρηματοδότησε τη μετατροπή του κτιρίου του Παλαιού Φρουραρχείου στο Σταθμό Λαρίσης κέντρο συστέγασης ΜΚΟ και υπηρεσιών του δήμου.
«Ήρθε η ώρα, ο δήμος να προχωρήσει και να κινητοποιήσει την Κοινωνία των Πολιτών. Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες προσφοράς των πολιτών, την έκφραση έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης», ήταν η δήλωση του Καμίνη για τη συμφωνία.

Gay-pride, Legalize it και Σόρος
Άλλη μία ευαισθησία των δύο “ανεξάρτητων” υποψηφίων πάλι για τη δημαρχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν να κάνουν με τις “gay-pride παρελάσεις”. Στην ίδια την ιστοσελίδα του “athens-pride” αναφέρεται η υποστήριξη των προγραμμάτων από την Open Society Initiative for Europe (athenspride.eu) και της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (athenspride.eu).

Η αποποινικοποίηση του “χόρτου” και τα γνωστά φεστιβάλ “Leagalize it”, τα οποία πραγματοποιούνται πλέον με την ανοιχτή υποστήριξη του “διδίμου” Καμίνη και Μπουτάρη, είναι ακόμα μία έμπευση των ΜΚΟ του Σόρος. Ο ίδιος ο Σόρος έχει γράψει πολλές φορές υπέρ της αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών. Παράδειγμα οργάνωσης χρηματοδοτούμενης από το ίδρυμα Σόρος είναι η Arizona Medical Marijuana Policy Project. Σύμφωνα με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών η εν λόγω ΜΚΟ χρηματοδότησε την προπαγάνδα νομιμοποίησης της κάνναβης.

Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι “ο κάθε πολίτης θα έχει μία γλάστρα στο μπαλκόνι του”, όπως έλεγε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Στο Αφγανιστάν ο Σόρος έκανε χρυσές δουλείες μετά την αμερικανική εισβολή. Ο Παπανδρέου είχε όμως μυστικοσύμβουλο τον άνθρωπο του Σόρος, Άλεξ Ρόντο! Ο Ρόντος ήταν αυτός που κανόνιζε τις συναντήσεις των Σόρος-ΓΑΠ. Μην ξεχνάμε πως οι δύο “ανεξάρτητοι” υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν προσωπική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top