Select Menu


Από τις πρώτες στιγμές της περίεργης διπλωματικής υπόθεσης Petreus καθώς και της επίθεσης σε Λιβύη, είχαμε αναφέρει πώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Obama , πλέον θα έχει μεγάλο πρόβλημα εσωτερικά.
Ενώ την ίδια στιγμή κατάφερε να φέρει εναντίον του κάθε Σιωνιστικό λόμπι, τον σύνδεσμο όπλων NRA, τις εταιρίες υγείας με το Obamacare, τους Καθολικούς με τις νομοθετήσεις για γάμους ομοφυλόφιλων , τα γεράκια του Πενταγώνου με τις περικοπές σε εξοπλισμούς και προσωπικό... και τελικά και τις μυστικές υπηρεσίες με τις δημόσιες δηλώσεις του.... είχε πρόσθετα και ένα σύνολο αποτυχιών στον διπλωματικό τομέα, με την Συρία και την Ουκρανία ως κορωνίδες των πράξεων από ανθρώπους επιλογών του. Όλα τα παραπάνω, με ένα μεγάλο πρόβλημα χρεοκοπίας που πλανάται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το Αμερικανικό δημόσιο... ήταν αναμενόμενο να αρχίσουν να "αποδίδουν".

Η αντίδραση και η κατάρριψη του νομοσχεδίου για τον ελάχιστο μισθό από την πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών που κυριαρχούν στο Κογκρέσο, σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό. Πώς για πρώτη φορά ο θεσμός του προέδρου των ΗΠΑ, δεν είναι αρκετός για να καλύψει όλα τα παραπάνω θέματα. Η απόρριψη του νομοσχεδίου , καλό θα είναι να μην το δει κάποιος με την επιφανειακή ματιά που έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό μέρος (που δυστυχώς επηρεάζει τον απλό λαό εκεί) αλλά ως μια πράξη "πολεμικής εμπλοκής" στο πολιτικό πεδίο , οδηγώντας τις ΗΠΑ σε μια εποχή που πολλοί αναλυτές έλεγαν (ForeignPolicy.com, Stratfor).

Εκεί δηλαδή που οι πράξεις και οι προθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Barak Obama, θα περνούν από έλεγχο συμμόρφωσης από τις τάξεις των Ρεπουμπλικανών , αλλιώς θα απορρίπτονται. Δεδομένο , που ουσιαστικά θα μειώσει τις δυνατότητες δράσης του προέδρου των ΗΠΑ στο ελάχιστο και καθιστώντας τον σχεδόν αδρανή. Εξού και οι φωτογραφίες σε διάφορα ΜΜΕ, προσπαθώντας απέλπιδα σε μια ενέργεια δημοσίων σχέσεων και αντίστοιχης καμπάνιας για να αναστρέψει το πολύ.. πολύ αρνητικό κλίμα που δείχνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις εναντίον του.

Το όλο σκηνικό επιβαρύνεται καθώς η όλη πορεία του στην Ουκρανία αλλά και στην Συρία.. και πρόσφατα και τα αποτελέσματα στην Λιβύη, δείχνουν πως οι ΗΠΑ, έχουν βρεθεί στην δύσκολη θέση μετά από μισό αιώνα να "σκύψουν κεφάλι" και να υποχωρήσουν στην Ευρασία, κάτι που μπορεί μεν τον απλό πολίτη των ΗΠΑ να ικανοποιεί λόγω της μείωσης κόστους σε ζωές στρατιωτών και οικονομικών πόρων... όμως σε αυτούς που βλέπουν μακριά (βλ. δηλώσεις Kissinger), να προβλέπουν μια πιθανή απομόνωση της Αμερικής από την Ευρασία που θα τις γυρίσει 50 έτη πίσω (Ατλαντικός απομονωτισμός), αλλά χωρίς την θέληση της.

Αυτό για να ανατραπεί θα χρειαστεί μετά πολλαπλάσιους πόρους και προσπάθειες , διότι δεν θα υπάρχουν κενά στρατηγικής ύπαρξης με την Ρωσία να έχει ισχυροποιηθεί. Εξού και το τι γίνεται στην Ουκρανία , έχει και αυτό την σημασία του , για το κατά πόσο ο Obama θα καταφέρει τελικά να παραμείνει απλά ως ο μόνος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ.. ή θα του προστεθεί και η ταμπέλα του "αποτυχημένου" (failed), όπως έμεινε και στον Nixon.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top