Select Menu


Στην τελευταία Εκθεση του για την παγκόσμια οικονομία, ο ΟΟΣΑ επιμένει στην πρόβλεψη του για έστω οριακά αρνητικούς ρυθμούς και φέτος (- 0,3%), ενώ και για το 2015 εκτιμά ότι το ΑΕΠ δεν θα αυξηθεί πάνω από 1,9%.

Πολύ πιο συγκρατημένες παραμένουν οι προβλέψεις του και για την ανεργία, καθώς εκτιμά ότι η αποκλιμάκωση θα είναι βραδυτερη και συγκεκριμένα 27,1% φέτος και 26,7% του χρόνου.

Μια ημέρα μετά από την «χλιαρή» ανακοίνωση του Eurogroup για το Χρέος, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι ίσως χρειαστεί μείωση επιτοκίων ή και επιμήκυνση των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα, έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμα τα δημοσιονομικά μεγέθη, συμπληρώνοντας ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή για τη μείωση του Χρέους, αν και με χαμηλότερη ένταση, έτσι ώστε να μην πληγεί η δυναμική της ανάκαμψης.

Ως κινδύνους για τη πορεία της ανάκαμψης, ο ΟΟΣΑ αναδεικνύει τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Προγράμματος, αλλά και το μεγάλο όγκο των "κόκκινων" δανείων, που δεν επιτρέπουν την αύξηση της χρηματοδότησης από τις τράπεζες.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top