Select Menu


Εθνικό πάρκο Yellowstone : Θα μπορούσε το υπερηφαίστειο αυτό το οποίο ήταν ανενεργό τα τελευταία 650000 χρόνια να είναι έτοιμο να ξεσπάσει και πάλι;Αν λάβουμε υπ όψιν αυτά που λένε ειδικοί ζωολόγοι που ασχολήθηκαν με το θέμα, η απάντηση είναι «ναι».

Μπορούμε να θυμηθούμε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, που τα ζώα αισθανόντουσαν την καταστροφή αρκετές ημέρες ακόμη και μήνες πριν αυτή συμβεί...

Κλασσικό και γνωστό σε όλους μας παραδειγμα είναι το τσουνάμι της Ταυλάνδης της που προκλήθηκε έπειτα από τον μεγάλο σεισμό των 9.3 ριχτερ στον Ινδικό ωκεανό στα τέλη του 2004.

Θυμόμαστε όλοι στις μετέπειτα εκθέσεις των αναλυτών, πως πριν χτυπήσει το τσουνάμι, τα ζώα δραπέτευαν και προσπαθούσαν να ανεβούν σε μεγαλυτερο υψομετρικό επίπεδο εδάφους από αυτό της επιφάνειας της θάλασσας ...

Συγκεκριμμένες κατηγορίες ζώων μάλιστα είχαν αρχίσει να απομονώνουν την περιοχή μέχρι και ενάμιση μήνα πρίν την εκδήλωση της καταστροφής..!

Αυτή η μαζική εκκένωση της περιοχής από τα ζώα, έφερε στο φως το ένστικτο των ζώων , που οι βιολόγοι ερευνούσαν εδώ και χρόνια, το οποίο φαίνεται πως έχουν τα ζώα όταν πρόκειται να ξεσπάσει μιά τεράστια καταστροφή.

Από το χθές ερχόμαστε στο σήμερα.

Στο εθνικό πάρκο του Yellowstone , τις ημέρες αυτές ακούγεται από διάφορες πηγές , πως υπάρχει σε εξέλιξη , μια ακόμη μαζική φυγή των ζώων που κατοικούν εκεί .

Βουβάλια, τα οποία είναι από τα λίγα ζώα που απολαμβάνουν την περιοχή του Yellowstone , έχουν θεαθεί να εκκενώνουν την γύρω περιοχή της καλντέρας τρέχοντας μανιωδώς στο Βορειοδυτικό άκρο του πάρκου και μακρυά από αυτό.

Είναι αυτό που λέμε " παίρνουν τον δρόμο και τρέχουν " στην κυριολεξία , καθώς η εκκένωση αυτές τις ημέρες γίνεται με εκπληκτικό ρυθμό.

Μικρότερα ζώα όπως κουνέλια και οι σκίουροι , σύμφωνα με επιστήμονες που ερευνούν την συμπεριφορά τους , επίσης φεύγουν από τοYellowstone.

Παρακολουθήστε το βίντεο που μαγνητοσκόπησε στο πάρκο ένας επισκέπτης , ο οποίος αργότερα στις 20-4-2014 το ανέβασε στο youtube :


Επίσης όσοι γνωρίζουν Αγγλικά μπορούν να παρακολουθήσουν παρακάτω την μικρή ανάλυση που έχει κάνει για το θέμα ο ερευνητής Thomas Lupshu :


Χάρτης των Η.Π.Α. με τις ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ σε περίπτωση έκρηξης...


Ας δούμε τι θα συμβεί αν η καλντέρα του υπερηφαίστειου Yellowstoneτελικώς ξεσπάσει.

Σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, σε πρόσφατη έκθεση που επισημοποίησε , η αρχική έκρηξη θα σκοτώσει αμέσως τους πάντες και τα πάντα στην KILL ZONE.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η δηλητηριώδη τέφρα θα αρχίσει να εξαπλώνεται στην πρωτοβάθμια (PRIMARY ASH ZONE) και δευτεροβάθμια SECONDARY ASH ZONE) ζώνη τέφρας.Η εξάπλωση αυτή θα σημάνει την καταστροφή της γεωργίας και τη μόλυνση των υδάτων σε αυτές τις ζώνες για τα επόμενα χρόνια.

Όπως και με την έκρηξη του ηφαιστείου Mount Saint Helens (Αγίας Ελένης) το 1980, η τέφρα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, σύμφωνα με τις διαθέσεις των ανέμων που θα πνέουν εκείνη την στιγμή.Ωστόσο, το ποσό της τέφρας που αναμένεται να διασκορπιστεί από την έκρηξη του Yellowstone, είναι 10.000 φορές μεγαλύτερο από αυτό που διασκορπίστηκε στην έκρηξη του ηφαιστείου της Αγίας Ελένης. - !!!

Αυτό θα μπορούσε να είναι δυνητικά επιβλαβείς για τη γεωργία και την ανθρώπινη ζωή όπως την ξέρουμε σε όλο τον πλανήτη.

Δεν προσπαθεί κανείς να κινδυνολογήσει , καλό είναι να το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας και για αυτό παρατέθηκαν και αυτές οι πληροφορίες , ερεθίζωντας έτσι τον καθένα να κάνει , εάν θέλει , μιά περεταίρω έρευνα.

Παρακάτω ένας χάρτης που εξέδωσε η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.


Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ πάντως σε αντίθεση με τους ζωολόγους, τονίζει ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος από μεγάλη έκρηξη στο ηφαίστειο του Yellowstone.

Μήπως όμως το ένστικτο των ζώων τελικά μας πληροφορεί για κάτι το οποίο οι άνθρωποι ενδεχομένως αγνοούν;

Το μέλλον θα μας δείξει...

Πολεμικό Ημερολόγιο

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top