Select Menu


Η Ρωσία σταματά την επιχορήγηση του φυσικού αερίου στην Ουκρανία καθώς δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υποστηρίζει το χρεωκοπημένο αντιρωσικό καθεστώς του Κιέβου δήλωσε στο RT o Δ/ντής ενεργειακών πόρων Eric Kraus,προσθέτοντας πως η ΕΕ θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο η Ουκρανία να αρχίσει να κλέβειτο διερχόμενο απ'την χώρα φυσικό αέριο προς τη Δύση.

RT .H Ουκρανία υποστηρίζει πως θέλει μεγάλη έκπτωση στο φυσικό αέριο της Ρωσίας.Πού στηρίζει την αξίωσή της αυτή ;


Ε.Κ. Νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι τελείως παράλογο δεδομένου ότι στην χώρα υπάρχει ένα καθεστώς εχθρικό προς την Ρωσία που εγκαθιδρύθηκε από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. Δεν νομίζω ότι περιμένει κανείς εχέφρων απ΄τους Ρώσους να επιχορηγήσουν ένα τέτοιο καθεστώς .

RT. Η Ρωσία όμως διπλασίασε την τιμή του φυσικού αερίου σε λίγους μόνο μήνες ,κάποιοι χαρακτηρίζουν πολύ σκληρή αυτή την κίνηση.

Ε.Κ. Είναι όντως σκληρή ,αλλά αυτό που συνέβη δεν ήταν η αύξηση της τιμής, απλώς επανήλθε η κανονική τιμή μια και αφαιρέθηκε η επιδότηση. Η Ρωσία επιδοτούσε σε μεγάλο ποσοστό την Ουκρανία, από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε γιατί χρειαζόταν μια αν όχι φιλική τουλάχιστον μια ουδέτερη χώρα στα σύνορά της.Τώρα όμως η Ουκρανία συντάσσεται με το ΝΑΤΟ και τις εχθρικές προς τη Ρωσία χώρες ,έτσι θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα της απόφασής τους.

RT. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η Ρωσία εκβιάζει την Ουκρανία και την Ευρώπη δηλώνοντας πως δεν πρέπει η Ρωσία να χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως πολιτικό όπλο.Και ο Πρόεδρος Πούτιν αντέδρασε στη δήλωση αστειευόμενος λέγοντας πως δεν είναι σωστό να διαβάζει κανείς την ξένη αλληλογραφία. Τί απαντάτε εσείς σε αυτά ;

ΕΚ. Είναι τουλάχιστον αστείο να κατηγορούν οι Αμερικανοί οιονδήποτε για οικονομικό εκβιασμό, όταν εδώ και εβδομάδες απειλούν την Ρωσία με παράνομες κυρώσεις.Τελικά ποιός είναι ο εκβιαστής; Και επιπλέον η επιστολή δεν απευθυνόταν στον Αμερικανό Πρόεδρο.

RT.Η Ουκρανία δεν έχει πληρώσει εδώ και τρεις μήνες τον λογαριασμό του φυσικού αερίου. Τί σκέφτεται να κάνει η Ρωσία τώρα;

ΕΚ. Ας δοκιμάσουν λοιπόν να μην πληρώσουν τον λογαριασμό για τρεις μήνες και θα δουν τι θα συμβεί. Βασικά η Ρωσία πουλάει το φυσικό αέριο και αν ο πελάτης δεν πληρώνει θα πρέπει να σταματήσει την παροχή. Τότε το πρόβλημα θα είναι πως υπάρχει κίνδυνος η Ουκρανία να κλέψει το αέριο που προορίζεται για την Ευρώπη. Αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι Ευρωπαίοι και θα πρέπει να βρουν τρόπο να το λύσουν. Μπορούν εφόσον το επιθυμούν να πληρώνουν το φυσικό αέριο της Ουκρανίας...

RT.Πετρελαϊκές εταιρίες ισχυρίζονται πως έχουν ανακαλύψει κοιτάσματα σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην Δυτ.Ουκρανία,κοντά στα σύνορα με την Ευρώπη.Τί μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο ;

ΕΚ. Ακούμε εδώ και πολύ καιρό να γίνεται λόγος γι΄αυτά τα κοιτάσματα, αλλά όλες οι απόπειρες εξόρυξης απέτυχαν όπως και στην περίπτωση του φυσικού αερίου της Πολωνίας. Η μορφολογία του εδάφους είναι διαφορετική. Δεν γνωρίζω αν αυτή τη φορά είναι αλήθεια αλλά θα έχει μεγάλες επιπτώσεις για την Ευρώπη τουλάχιστον σε ότι αφορά το ουκρανικό φυσικό αέριο .Αλλά παραμένω δύσπιστος μέχρι να υπάρξει κάποια επιβεβαίωση.

RT.Τελικά ποιος ευθύνεται κατά την άποψή σας για την κρίση στην Ουκρανία ;

ΕΚ. Πιστεύω πως ξεκίνησε σαν ένα δημοκρατικό κίνημα εναντίον ενός διεφθαρμένου και ανίκανου προέδρου,που ειρήσθω εν παρόδω,δεν ήταν επιλογή του Βλ.Πούτιν. Ο κ.Πούτιν δεν συμπάθησε ποτέ τονYanukovich.Δυστυχώς αυτό το επαναστατικό κίνημα μετεξελίχθηκε σε μια εμπροσθοφυλακή νέο-φασιστών και ακροδεξιών παρατάξεων που κατέλαβαν δια της βίας την εξουσία για την οποία τώρα κατηγορούν τους κατοίκους της Αν.Ουκρανίας .

Το πρόβλημα είναι ότι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν αυτή την κατάσταση. Δεν ενδιαφέρονται για τον λαό της Ουκαρανίας και τα συμφέροντά του.Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι πολιτικής ισχύος και επικράτησης, προσπαθούν να στριμώξουν την Ρωσία και η Ουκρανία τους παρέχει τα μέσα γι΄αυτό τον σκοπό.

RussiaToday/rt.com
Απόδοση: Γοργόνα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top