Select Menu


Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε την Τρίτη ότι ο ρυθμός με τον οποίο το ΝΑΤΟ αυξάνει την στρατιωτική του παρουσία στην Πολωνία δεν είναι ικανοποιητικός.

«Κερδίζουμε κάτι βήμα-βήμα, όμως ο ρυθμός με τον οποίο το ΝΑΤΟ αυξάνει τη στρατιωτική του παρουσία σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο γοργός. Θυμάστε τις ατελείωτες συζητήσεις για την πυραυλική ασπίδα με τα μέτρια αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για εμάς», πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ο οποίος είχε σημειώσει ότι θα ήταν πλήρως ικανοποιημένος αν το ΝΑΤΟ ανέπτυσσε δύο βαριά οπλισμένες ταξιαρχίες στην Πολωνία.

«Θα δράσουμε ώστε να αυξηθούν οι ξένες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, αλλά γνωρίζουμε θα περάσει κάποιος καιρός για να πραγματοποιηθεί αυτό», σημείωσε ο κ. Τουσκ.

Δεν επιβεβαιώνεται η απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων απο το ΝΑΤΟ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε την Τρίτη ότι ακόμη δεν έχει δει αποδείξεις της απόσυρσης ρωσικών δυνάμεων οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα», δήλωσε ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο γ.γ. του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ρωσία υπονόμευσε τις αρχές επάνω στις οποίες στηριζόταν η συνεργασία ΝΑΤΟ - Μόσχας και, δεδομένων των τελευταίων ενεργειών της τελευταίας, δεν μπορεί η σχέση των δύο μερών να παραμείνει όπως πριν «σαν να μην συμβαίνει τίποτε».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top