Select Menu


Εσείς ξέρατε ότι η Τράπεζα Ελλάδος έχει ξενώνα και απασχολεί εκεί καθημερινά ένα μάγειρα και 3 βοηθούς μόνο για τα γεύματα καλεσμένων αλλά και Προβόπουλου, μετόχων, δικηγόρων, συμβούλων κλπ; 

Και ξέρατε ότι προμηθεύονται από τα καλύτερα μανάβικα, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία του Κολωνακίου ότι τραβά η όρεξη τους ενώ ο λογαριασμός πάει σε όλους εμάς;

Κι αυτό, μαθαίνω, δεν είναι τίποτα μπροστά στα έξοδα της Προεδρίας, και ειδικά πριν τη κρίση.

Επί Στεφανόπουλου δε, γινόταν έξαλλο φαγοπότι- κυριολεκτικά!

Όταν το πρωτοάκουσα μου ήταν δύσκολο να το πιστέψω γιατί ο συγκεκριμένος είχε ένα προφίλ πολύ συντηρηρητικού και αξιοπρεπούς πολιτικού.

Η πηγή μου όμως είναι από τις πλέον αξιόπιστες.

Αλλά τα έξοδα του πολύπαθου ελληνικού λαού δεν σταματούν εκεί:

Πληρώνει και αστυνομικούς- φρουρούς για τη φύλαξη του Τέως στη μόνιμη πια κατοικία του στο Πόρτο Χέλι.
Η ειρωνία της όλης υπόθεσης είναι ότι στέλνουν ένα αστυνομικό σε κάθε βάρδια και καλά για να φαίνεται ότι κάνουν παντού περικοπές... Αλλά ένας αστυνομικός ίσον κανένας. Σε περίπτωση κάποιας ενέδρας όχι μόνο δεν θα μπορέσει μόνος του να προστατέψει τον Τέως αλλά θα πάει άδικα κι αυτός, όπως και τόσοι άλλοι.

Δεν είναι όμως μόνο τα όσα φορτώνουν στις πλάτες του Έλληνα σε οικονομικό επίπεδο.

Είναι και η αλαζωνεία με την οποία παρακάμπτουν νόμους καθημερινά λόγω των θέσεων τους ενώ στην ουσία ακριβώς λόγω της θεσμικής τους ιδιότητας, θα έπρεπε να είναι πιο τυπικοί από τον καθένα μας.

Στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου, δεν επιτρέπεται να "σηκώσεις" όροφο σε διατηρητέο κτίριο και γενικά είναι σχεδόν απαγορευτικό για έναν ιδιώτη να κτίσει.

Κι όμως, αυτό δεν απέτρεψε τον αγαπητό μας πρωθυπουργό και την γυναίκα του(που κατάγεται από το Ναύπλιο) να χτίσουν κι άλλο όροφο στην παλιά κατοικία της οικογένειας.

Και να το νομιμοποιήσουν λόγω υψηλών γνωριμιών.

Σε κανονικές συνθήκες θα απαξίωνα την δημοσιοποίηση όλων των παραπάνω(αν και η περίπτωση του Ναυπλίου είναι σχετικά γνωστή στην τοπική κοινωνία). Γενικά δεν μου αρέσει να μπαίνω στη διαδικασία να βγάζω τα άπλυτα δημοσίων προσώπων στη φόρα. Προτιμώ να μην ασχολούμαι με θέματα τέτοιου επίπεδου. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω πια άτομα να μην έχουν να βγάλουν τον μήνα τους, να πιέζονται από παντού, να πληρώνουν πρόστιμα για ψύλλου πήδημα και οι κυβερνώντες να κολυμπούν μέσα στην διαφθορά την οποία και θα έπρεπε κανονικά να πατάξουν σε όλα τα επίπεδα.

Δεν αντέχεται τέτοια αδικία.

Εύχαρις για το logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top