Σε τι κόσμο ζουν μερικοί;
«Πιστεύω ότι σήμερα ξεπερνάμε αυτή την κρίση που ήταν μεγάλη. [...] Γι' αυτόν τον λόγο νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ατενίζουμε το μέλλον με την ελπίδα ότι πολλά θα διορθωθούν και πολλά θα γίνουν» δήλωσε ο κ. Παπούλιας από την Κάσο. Ο πρώτος πολίτης της χώρας είναι βέβαιος ότι η κρίση αποτελεί παρελθόν.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς διατύπωνε διαφορετική άποψη για την «έξοδο από την κρίση» και λιγότερο... κατηγορηματική από εκείνη του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Μην κάνετε λάθος! Εχουμε δρόμο μπροστά μας για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες έγιναν μεγάλα βήματα. Και άμεσα θα γίνει αισθητή η πρώτη ανακούφιση».
Ενώ ο πρόεδρος της κυβέρνησης έλεγε ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, ο στωμύλος αντιπρόεδρος Βενιζέλος πανηγύριζε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου: «Η Ελλάδα επανέρχεται στην ομαλότητα, στην κανονικότητα. Γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι. [...] Δεν γλιτώσαμε απλά τη χρεοκοπία και την καταστροφή. Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε. Θα το καταφέρουμε αυτό πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύουμε. Θα αποκαταστήσουμε αδικίες. Θα ξαναβρούμε το επίπεδο ζωής που είχαμε πριν από το 2010 σε πολύ γερές, στέρεες βάσεις».
Μία ημέρα μετά τις ελληνικές... αντιφάσεις, ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Ε.Ε. («Task Force») Χορστ Ράιχενμπαχ προσγείωνε τις πτήσεις της υποκριτικής υπεραισιοδοξίας: «Το χρήμα είναι ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας. Κανείς δεν μπορεί να πει εάν η Ελλάδα θα είχε αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα να βγει μόνη της στις αγορές χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια των χωρών της ευρωζώνης».
Επιπλέον, σε δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αναφέρεται ότι δεν είναι όλα... ρόδινα με την οικονομική αναγέννηση της Ελλάδας και πως αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν ανησυχίες για την ελληνική οικονομία. Επίσης, αναφέρεται ότι βρίσκονται μπροστά μας σκληρές διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω μείωση του χρέους της Ελλάδας και ότι «η διάσωση της χώρας δεν θα φθάσει μέχρι το 2015 και το 2016. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερα δάνεια».
Και μένει η απορία: Από όλους τους παραπάνω, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι; Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν ομοίως και η υπεραισιοδοξία και η επιφυλακτικότητα. Η απάντηση είναι απλή: Οι ξένοι δεν γυρεύουν ψήφους και συμπάθειες στην Ελλάδα. Μόνο χρήματα.
Και στην πατρίδα μας, το Συμβούλιο Ιδιωτικού Χρέους απεφάνθη ότι με 1.347 ευρώ μπορεί να ζήσει τετραμελής οικογένεια και αυτό το ποσό θα χρησιμοποιείται ώστε να αξιολογηθεί η δυνατότητα ενός δανειολήπτη για αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών του κατά την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις τράπεζες.
Σε τι κόσμο ζουν, άραγε, μερικοί;
dimokratianews
Σχόλια
Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.