Select Menu


«Κωμικό» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πως «ασκεί μια τραγική πολιτική και παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνία που κάθε ώρα διασπά και διαλύει».

«Διαφημίζει προεκλογικά τον εαυτό του ως σωτήρα. Στήνει πανάκριβες εκλογικές φιέστες, όπως η κωμικοτραγική έξοδος στις αγορές. Κωμική γιατί προκάλεσε θυμηδία σε όλους τους σοβαρούς αναλυτές και οικονομολόγους. Τραγική γιατί φόρτωσε στον ελληνικό λαό νέα χρέη και χάρισε στους διεθνείς πάτρωνες του κυρίου Σαμαρά εκατοντάδες εκατομμύρια»

«Κωμικοτραγική είναι και η διανομή προεκλογικού μερίσματος φιλανθρωπίας. Τραγική, γιατί μοιράζει λίγα κατοστάρικα στα θύματα της πολιτικής του. Κωμική, γιατί πιστεύει ότι με τέτοια θηριώδη απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων, που όμοιά της δεν είδε ποτέ η Ελλάδα, μπορεί να διασωθεί αυτός και η πολιτική του»

«Είναι κωμικός κάθε φορά που υπόσχεται κάτι, που δεσμεύεται δήθεν σε κάτι, που εγγυάται κάποιο λαμπρό μέλλον», ανέφερε κατά την ομιλία του στη Χαλκίδα και πρόσθεσε: «Μαυρογιαλούρο τον αποκάλεσε μέχρι κι ο Βενιζέλος. Αλλά ο Μαυρογιαλούρος του σινεμά παραιτήθηκε όταν είδε τι γίνεται με τα ρουσφέτια του. Ο κύριος Σαμαράς όμως παριστάνει τον συνεπή, τον συμπαγή και τον τιμητή».

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και την υπόθεση της Eurobank. «Παραχωρείται για ένα κομμάτι ψωμί», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και τώρα χαρίζονται σε εγχώριους και ξένους ολιγάρχες. Το σχέδιο τους είναι πια φανερό σε όλους και μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν το βλέπει. Μια χούφτα ολιγάρχες να ελέγξουν έναν εξουθενωμένο λαό. Μια χούφτα συμφέροντα να υποτάξουν μια ολόκληρη χώρα στις ορέξεις τους. Μια χούφτα διαπλεκόμενοι να ελέγχουν την πληροφόρηση και τη ζωή μας σαν Μεγάλος Αδελφός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε όμως και στο θέμα των δημοψηφίσματος, υπέρ του οποίου τάχθηκαν στελέχη του κόμματος του, χωρίς να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο σχετικά με την προσφυγή στην κάλπη, με το ερώτημα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ: «Και επειδή τις τελευταίες ώρες γίνεται πολλή συζήτηση για δημοψηφίσματα, θέλω να πω το εξής: Ναι, θα απευθυνθούμε στο λαό για κάθε μεγάλο ζήτημα που αφορά στη δική του ζωή».

Θέτοντας το δίλημμα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως αυτό είναι ξεκάθαρο. «Ή με τον Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση, για να συνεχιστεί η τραγωδία, να ενταθούν τα αδιέξοδα, να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του καθεστώτος της φτώχειας και της υποτέλειας. Η με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή».

«Ή με το παλιό, που σαπίζει και δηλητηριάζει με τη βαρβαρότητα και το ψέμα του την κοινωνία και τη χώρα. Ή με το νέο που έχει τη θέληση, τη δύναμη, την αντοχή και το σχέδιο για μια νέα αρχή. Ή με την αρτηριοσκλήρωση της ακροδεξιάς, που δεν διστάζει να συναλλάσσεται και να συμμαχεί με νεοναζί, αντισημίτες, ρατσιστές και θιασώτες της φασιστικής βίας. Ή με το ριζοσπαστισμό της αριστεράς, που θέλει και μπορεί να δώσει νέο βάθος και νέο πλάτος στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ελευθερίες του λαού». «Στις 25 του Μάη ο πολίτης, η κοινωνία, η πατρίδα, ορθώνονται, απαιτούν, διεκδικούν, αποφασίζουν, Η χώρα μπαίνει σε άλλο δρόμο σπρωγμένη από τον ίδιο το λαό της», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Τελειώστε τον κανιβαλισμό της διαπλοκής, των βαρόνων του χρήματος, του κάθε λαίμαργου τραπεζίτη, σε βάρος εκατομμυρίων ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Τελειώστε με όσους χτίζουν, υποστυλώνουν, στηρίζουν, προπαγανδίζουν, το καθεστώς των μνημονίων. Είναι στο χέρι σας. Καταδικάστε τους με τον πιο απόλυτο τρόπο. Υπερασπιστείτε με την ψήφο σας το σήμερα και το αύριο των παιδιών σας, της οικογένειάς σας, της πατρίδας. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να γκρεμίσει τα τείχη που έχτισαν γύρω από τη ζωή σας».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top