Select Menu

Η Γιούλια Τιμοσένκο, υποψήφια για την ουκρανική προεδρία και ηγέτης του κόμματος Batkivtchina, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του κόμματος Batkivchtchina.

« Καλώ τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να κάνουν ό τι μπορούν για να βοηθήσουν την Ουκρανία, να προστατέψουν τη κυριαρχία της και την εδαφική ακεραιότητα της (...) Η Ουκρανία χρειάζεται στρατιωτική και τεχνική βοήθεια που θα πρέπει να μεταφραστεί σε παραδόσεις αντιαεροπορικών και αντιαρματικών όπλων και σε εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών», δήλωσε η κ. Τιμοσένκο.

Σύμφωνα με τη κ. Τιμοσένκο, η Ουκρανία επιθυμεί επίσης να λάβει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, καύσιμα για τα αεροπλάνα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό και ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες στο Κίεβο.

Η υποψήφιος για τη προεδρία χαιρέτισε την υιοθέτηση της διακήρυξης από τους συμμετέχοντες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ στις 17 Απριλίου στη Γενεύη. Κάλεσε για εξασφαλιση της εφαρμογής αυτού του εγγράφου.

Égalité et Réconciliation (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)

infognomonpolitics

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top