Select Menu


Η Ουκρανία απαίτησε από τη Ρωσία να δώσει εξηγήσεις και να ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία η Μόσχα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διεξαχθούν σε περιοχές κοντά στα σύνορα των δύο χωρών εντός 48 ωρών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Κίεβο.

Σε μια ανακοίνωσή του που εξέδωσε αντιδρώντας στις δηλώσεις τις οποίες έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν στρατιωτικά γυμνάσια σε «αντίδραση» στις εντάσεις στην Ουκρανία, το ουκρανικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως η Μόσχα προσπαθεί να επηρεάσει τις προσπάθειες που καταβάλει το Κίεβο για να αντιμετωπίσει τους φιλορώσους στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Κατά το υπουργείο Εξωτερικών της μεταβατικής ουκρανικής κυβέρνησης, βάσει όσων προβλέπονται στο Έγγραφο της Βιέννης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η ουκρανική κυβέρνηση δικαιούται να λάβει ενημέρωση για τους σκοπούς και άλλες λεπτομέρειες των γυμνασίων αυτών εντός 48 ωρών από την υποβολή σχετικού αιτήματος — δηλαδή ως τις 15:00 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

«Η διεξαγωγή ρωσικών ασκήσεων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δεν μπορεί παρά να εγείρει ανησυχίες, ειδικά μετά την πρόσφατη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών (Σεργκέι Λαβρόφ) η οποία περιείχε ένα ξεκάθαρο υπονοούμενο για το ενδεχόμενο ρωσικά στρατεύματα να εισέλθουν στο ουκρανικό έδαφος», τόνισε το ουκρανικό ΥΠΕΞ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top