Select Menu


Μετά την ψήφιση των άρθρων στην Βουλή, τo πρώτο Πολυνομοσχέδιο του 2014 με θέμα “Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις” έχει ως εξής :

Κλικ στο λινκ: https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pR0RqRDlmN0kwNXc/edit

Καθόλου ευανάγνωστο, αλλά τι να κάνουμε;; To καθαρογραμμένο κείμενο ακόμα δεν δημοσιεύθηκε.

Δείτε επίσης αποκλειστικά από το taxheaven την άτυπη κωδικοποίηση των σημαντικότερων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου με παράθεση επεξηγήσεων της αιτιολογικής έκθεσης, όπως έχει διαμορφωθεί με τις τελικές αλλαγές του ψηφισθέν πολυνομοσχεδίου

Δείτε όμως και τα περσινά πολυνομοσχέδια, που αφορούν και αυτά το νόμο 4046/2012 ( ΦΕΚ A 28/14-02-2012 ) “Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας.”

1) Τίτλος: Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012 , 4093/2012 και 4127/2013 Νόμος 4152/2013, ΦΕΚ A 107/2013 (Μάιος 2013. ) Διαβάστε εδώ

2) Τίτλος «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» Νόμος 4172/2013, ΦΕΚ Α΄ 167/2013. Διαβάστε εδώ ( εμπεριέχει και την εγκύκλιο για τη διαθεσιμότητα)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ
- Διάτρητο το πολυνομοσχέδιο, λέει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής

Αντισυνταγματική κρίνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής την πώληση μετοχών των τραπεζών κάτω από την τιμή αγοράς τους από το Δημόσιο! Αντισυνταγματικές θεωρεί και ορισμένες φορολογικές διατάξεις, καθώς και τη ρύθμιση για τις τριετίες. Προβληματικές και πολλές άλλες διατάξεις.

- Πολυνομοσχέδιο: Αμνησία όλα τα ΜΜΕ για τις τράπεζες

- ΟΑΕΔ: Καταργούνται τα επιδόματα Μητρότητας, Οικογενειακά και Στράτευσης από την 1η Ιουλίου

Το μισό οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ θα πάρουν οι δικαιούχοι για το 2014 και μετά από το φετινό επίδομα δεν θα ξαναδοθεί πλέον αφού καταργείται μαζί με το το επίδομα μητρότητας και το επίδομα στράτευσης από 1η Ιουλίου 2014 λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

- Αντιδρά το ΤΕΕ στο πολυνομοσχέδιο

Το Τεχνικό Επιμελητήριο σε δελτίο Τύπου του για το πολυνομοσχέδιο εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας και του κ. Κακλαμάνη καθώς «αγνοώντας επιδεικτικά τις προτάσεις του ΤΕΕ για ενιαία αντιμετώπιση του επαγγέλματος των διπλωματούχων μηχανικών, προώθησαν, κατά διεθνές παράδοξο, άλλες αρχές και διαδικασίες για το επάγγελμα των αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και τοπογράφων -και άλλες ειδικότητες που υπάγονται δήθεν στο υπουργείο Ανάπτυξης- για τους υπόλοιπους διπλωματούχους μηχανικούς».

- Τι αλλάζει στο Δημόσιο με το Πολυνομοσχέδιο: Όλες οι νέες ρυθμίσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ
- Αυτές είναι οι κυριότερες φορολογικές αλλαγές που επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο

- Οι 50 αλλαγές στην αγορά που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

- Τι αλλάζει στο Δημόσιο με το Πολυνομοσχέδιο: Όλες οι νέες ρυθμίσεις

- Aυτοί ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν και εμείς πάμε αδιάβαστοι. Καινούργια ομολογία ενοχής.

- Βουλή των Ελλήνων : “ Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις” (εμπεριέχει όλες τις συνοδευτικές εκθέσεις κλπ )

- Το σχέδιο νόμου είχε ως εξής : Πολυνομοσχέδιο by dvsxp

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top