Select Menu


Τη δική τους άποψη για το μέλλον της ναυσιπλοΐας έρχονται να δώσουν η φιλανδική ερευνητική οργάνωση VTT σε συνεργασία με τη Rolls-Royce.

Συγκεκριμένα, σχεδιαστές έρχονται να δώσουν μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει η γέφυρα ενός πλοίου το 2025 με τη χρήση σημερινής τεχνολογίας. 

Το project παρουσιάζεται σε ένα 3D animation video και δείχνει ένα κόσμο, όπου οι καπετάνιοι θα χρησιμοποιούν οθόνες και σταθμούς high-tech τα οποία θα μετατρέπουν τη γέφυρα σε ένα χώρο χειρισμού και ελέγχου επαυξημένης πραγματικότητας. 

Στο συγκεκριμένο project που ολοκληρώθηκε το 2013, πέρα από τις VTT και Rolls-Royce, τη συνδρομή του έδωσε και το Πανεπιστήμιο Aalto.

Για την ολοκλήρωσή του, αξιοποιήθηκαν έρευνες για το χειρισμό σκαφών, καθώς και δεδομένα που παρείχαν μέλη πληρώματος και καπετάνιοι. Τέλος, τα σχέδια μετατράπηκαν σε 3D animation από την TrollVFX.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…











Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top