Select Menu


Δημοσίευμα των Financial Times την ώρα που στην Ελλάδα επιστρέφει η τρόικα, αλλά και λίγες μέρες πριν συναντηθούν οι δανειστές με την Τράπεζα της Ελλάδας για τα τεστ αντοχής και τα κενά του τραπεζικού συστήματος !

Οι Financial Times αναφέρουν πως σύμφωνα με την τρόικα οι νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών φτάνουν στα 15 δις ευρώ, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το ποσό που απαιτείται είναι το πολύ 6 δις ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η διαφωνία με την τρόικα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με το ΔΝΤ να απειλεί πως, εαν η Ελλάδα επιμείνει στον αριθμό των 6 δις ευρώ, θα δημοσιεύσει δικούς τους υπολογισμούς που επεκτείνουν τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στα 20 δις ευρώ!

Η κυβέρνηση «ποντάρει» στο μαξιλάρι ασφαλείας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο όμως φέρεται να μην ξεπερνά τα 10 δις ευρώ
.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top