Select Menu


Μία λίστα “όλα τα λεφτά”, χωρίς όμως ονόματα περιλαμβάνει η έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος και έχει να κάνει με τη διαφθορά στην Ελλάδα. Τα στοιχεία αφορούν το έτος 2013 και ήδη έχουν παραπεμφθεί 413 άτομα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έκθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή.

Βέβαια, στη λίστα δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, καθώς η αρμοδιότητα γι' αυτά έγκειται μόνο στη Βουλή.

Η λίστα περιλαμβάνει γιατρούς, διαιτητές και προέδρους ομάδων του επαγγελματικού αθλητισμού, δημοσιογράφους, δημάρχους και άτομα της τοπική αυτοδιοίκησης, γενικούς γραμματείς φορέων του δημοσίου, Περιφερειάρχες, προέδρους συνδικαλιστικών φορέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και άλλοι.

Οπως προκύπτει από την έκθεση που διαβίβασε στη Βουλή δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρω αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Δείτε τη λίστα...


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top