Select Menu

Ένα σύστημα που εκμεταλλεύεται την ενέργεια τόσο του ήλιου όσο και του αέρα για να τροφοδοτήσει μεγάλα πλοία αναπτύσσει η ιαπωνική εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας Eco Marine Power.

Ο λόγος για το σύστημαEnergySail το οποίο αφού πέρασε επιτυχώς δοκιμές που αφορούσαν στην καλή λειτουργία του βρίσκεται ένα βήμα κοντύτερα στην εμπορική του εκμετάλλευση.

Ειδικότερα, οι δοκιμές που διενεργήθηκαν στο εργαστήριοAquarius Innovative Lab στην Οσάκα της Ιαπωνίας αξιολόγησαν μια σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών που ενσωματώνονται στο EnergySail. Μεταξύ άλλων αξιολογήθηκαν η ικανότητα του συστήματος να ανταπεξέρχεται σε ισχυρές ριπές ανέμων, αλλά και οι αλγόριθμοι που θα χρησιμοποιηθούν για τον πλήρη αυτοματισμό του συστήματος και του ελέγχου του μέσω υπολογιστή.

Επόμενο βήμα για το EnergySail είναι η διενέργεια δοκιμών στη θάλασσα, οι οποίες εάν ολοκληρωθούν επιτυχώς θα ανοίξουν το δρόμο για την εμπορική εκμετάλλευση του συστήματος.

Θα επιτρέψουν επίσης την προώθηση του Aquarius MRE System το οποίο θα βασίζεται στο EnergySail για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σε επιβατηγά πλοία, κρουαζιερόπλοια, εμπορικά πλοία ξηρού φορτίου και τάνκερ.

Το EnergySail είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει διάφορες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά και συσκευές εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας.

Μια διαφορετική έκδοση του συστήματος έχει αναπτυχθεί για να προσαρμοστεί σε Μη Επανδρωμένα Σκάφη και μικρότερα πλοία όπως ferry boats ή αλιευτικά σκάφη.

econews

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top