Select Menu



Το σχεδόν τρίωρο μιούζικαλ, παραγωγής του 1965, που έχει κερδίσει ένα θρόνο στην Τέχνη του Κινηματογράφου, μας θυμίζει πώς είναι να νιώθεις ανεμελιά, συνειδητή χαρά και ελπίδα! Η ταινία «The Sound of Music» είναι βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, το οποίο είναι γεμάτο χαρωπά τραγούδια των Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν και που βασίστηκε με τη σειρά του στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίας φον Τραπ «The Story of the Trapp Family Singers», «Η ιστορία των τραγουδιστών της οικογένειας Τραπ».

Τα μεγαλοπρεπή πλάνα της Αυστρίας κόβουν την ανάσα, η πλοκή σε δένει τόσο με τα πρόσωπα που είναι σχεδόν αδύνατο να μείνεις ασυγκίνητος, τα αξιολάτρευτα πρόσωπα των παιδιών και τα νάζια τους σε κάνουν να ξεχάσεις τα πάντα γύρω σου να παρακολουθείς την κάθε τους κίνηση!

Η ιστορία πλέκεται γύρω από τη Μαρία και το νέο της σπιτικό – από μοναχή, στάλθηκε σε μια οικογένεια με αρχηγό έναν όμορφο χήρο πλοίαρχο, για να αναλάβει χρέη νταντάς. Η δημιουργική γυναίκα ερωτεύεται τον αυστηρό πατέρα των πιτσιρικιών και όταν αυτός αντιλαμβάνεται πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία, ίσως είναι αργά… Μεταξύ μας… ποτέ δεν είναι αργά σε μια ταινία που έχει τον τίτλο «Η Μελωδία της Ευτυχίας»!

Το έργο βραβεύτηκε με 5 Όσκαρ και έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων που είχε σημειώσει από το 1939 η ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Τα βραβεία που κέρδισε ήταν: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Ήχου και Μουσικής Προσαρμογής. Το 2001 επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικός αλλά και ιστορικός θησαυρός!



http://www.tsemperlidou.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top