Select Menu


Για πλήρη καταστροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), κάνει λόγο με δελτίο Τύπου ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Λελιάτσος.

Ο κ. Λελιάτσος αναφέρει στο δελτίο Τύπου, την ανακοίνωση δηλαδή της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία κάνει λόγο για δύο βασικούς διεκδικητές για την αγορά της ΕΒΖ, την εταιρία ΜΚ Group του Σέρβου επιχειρηματία Miodrag Kostic και του αμερικανικού επενδυτικού fund York capital. Μάλιστα, γίνεται εκτίμηση, ότι θα αναγκαστούμε στην Ελλάδα να εισάγουμε ζάχαρη από τρίτες χώρες.

Κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι καταγγελίες των τευτλοκαλλιεργητών αναφέρουν ότι τους ζητήθηκε να αναπτύξουν τις καλλιέργειές τους, χωρίς όμως να τους δοθεί τιμή αγορά από την εταιρία.

«Μετά την πλήρη απαξίωση μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας την καταστροφή της παραγωγής ζαχαρότευτλων την πώληση ποσοστώσεων ζάχαρης έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε έναν ακόμη κλάδο της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Σύμφωνα με καταγγελίες που κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ και τις έχουν κοινοποιήσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα ομιλούν για μεθόδευση της αγροτικής τράπεζας όπου εδώ και τρία χρόνια οι τευτλοκαλλιεργητές πρέπει να σπείρουν τεύτλα για να υπάρξει παραγωγική διαδικασία στα εργοστάσια δεν έχουν αποφασίσει για την τιμολογιακή πολιτική» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του κ. Παναγιώτη Λελιάτσου που φέρει τον τίτλο ΠΩΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ:

«Η συγκυβέρνηση των προθύμων συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού μέσα σε καθεστώς άκρας μυστικότητας έχει προβεί στην πώληση του 82,33% της ΕΒΖ.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αγροτική τράπεζα ειδικής εκκαθάρισης δύο εταιρίες έχουν περάσει στο τελικό στάδιο και έχουν οριστεί ως οι βασικοί διεκδικητές αγοράς της εν λόγω εταιρίας. Πρόκειται για τον MK Group συμφερόντων του σέρβου επιχειρηματία Miodrag Kostić και του Αμερικανικού επενδυτικού fund Υοrk capital. 

Μετά την πλήρη απαξίωση μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας την καταστροφή της παραγωγής ζαχαρότευτλων την πώληση ποσοστώσεων ζάχαρης έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε έναν ακόμη κλάδο της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Σύμφωνα με καταγγελίες που κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ και τις έχουν κοινοποιήσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα ομιλούν για μεθόδευση της αγροτικής τράπεζας όπου εδώ και τρία χρόνια οι τευτλοκαλλιεργητές πρέπει να σπείρουν τεύτλα για να υπάρξει παραγωγική διαδικασία στα εργοστάσια δεν έχουν αποφασίσει για την τιμολογιακή πολιτική. 

Ενώ υπάρχει μία τιτάνια προσπάθεια από τους εργαζόμενους προσέλκυσης νέων καλλιεργητών και επιβεβαίωσης των παλαιών, η Διοίκηση της ΕΒΖ αγνοεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους. Μετά όλων αυτών έρχεται η κυβέρνηση να παραδώσει την εν λόγω βιομηχανία χωρίς να φέρει στη βουλή τα στοιχεία των προσφορών που έχουν καταθέσει οι εν λόγω δυο ενδιαφερόμενοι αγοραστές. Δεν έχουν κοινοποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της ΕΒΖ. 

Πολύ φοβούμαστε πως η πώληση της εταιρίας θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της παραγωγής την εκποίηση και την μεταφορά ποσοστώσεων εκτός χώρας και για ακόμη μια φορά ο Ελληνικός λαός θα υποχρεωθεί να πληρώνει εισαγωγές ζάχαρης από τρίτες χώρες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εκεί να αντισταθούμε σε αυτό το έγκλημα που διατελείτε έναντι της περιουσίας του Ελληνικού λαού των εργαζομένων και των καλλιεργητών ζαχαρότευτλων. 

Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της εν λόγω εταιρίας πρέπει και είναι μια από τις βασικές μας πολιτικές. Κύριοι της κυβέρνησης οφείλεται άμεσα να ενημερώσετε τον Ελληνικό λαό και το κοινοβούλιο για της εν λόγω προσφορές τιμήματος και τον σχεδιασμό αυτών για την ανάπτυξη της ΕΒΖ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top