Select Menu

Συνάνθρωποι, πολίτες, συμπολίτες του κόσμου μας,
Tους βλέπετε τους πρωθυπουργούς σας και τους υπουργούς σας;
Τους βλέπετε τους διάφορους αρχηγούς και τους αυλοκόλακες τους;
Τους βλέπετε όλους αυτούς τους ψευτοδιανοούμενους και τους ψευτοδημοσιογράφους που νυχθημερόν παπαγαλίζουν τα δολοφονικά ψεύδη των αφεντικών τους; Κοιτάξτε τους καλά. Κοιτάξτε τα μωροφιλόδοξα μάτια τους και το φουσκωμένο εγώ τους.
Ξέρετε τι επιθυμούν όλοι αυτοί οι σωτήρες; Να μας βάλουν σε πόλεμο επιθυμούν. Να μας βάλουν όλους ν'αλληλοσκοτωθούμε στα λασπωμένα πεδία των μαχών, ενώ αυτοί θα παριστάνουν τους στρατηλάτες πασχίζοντας να κερδίσουν μια παράγραφο ή μια σελίδα στα ιστορικά βιβλία.

Κοιτάξτε καλά τους διάφορους γλυκομίλητους ''ηγέτες'' ή τους διάφορους ''μάγκες'' εξουσιαστές και τους οπαδούς τους.
Μυριστείτε τη δίψα τους για αίμα.
Παρατηρείστε προσεχτικά αυτά τα ζόμπι-μαριονέτες που θέλουν, για ακόμα μια γαμημένη φορά, να εξαπολύσουν καταστροφή, φρίκη, απόγνωση.

Θέλουν να δουν τους νέους να κομματιάζονται, θέλουν να δουν τα παιδιά να συντρίβονται, τις οικογένειες να ξεκληρίζονται κι αλαφιασμένες να γυρεύουν ένα κομμάτι ψωμί και μια γωνιά να διαχειμάσουν.

Και ξέρετε γιατί τα θέλουν αυτά; Ξέρετε ποιός τους κινεί; Ο αφέντης τους, ο θεός τους, ο παγκόσμιος καπιταλισμός, αυτός ο βρικόλακας που εκπληρώνει την έννοια του εξουσιασμού.
Για αυτόν δουλεύουν όλοι αυτοί. Για τον παγκόσμιο καπιταλισμό και τους πλούσιους. Τους πλούσιους που, ενώ η ανθρωπότητα θα φλέγεται και θα ματώνει για άλλη μια φορά, αυτοί θα κάνουν σκι ή ηλιοθεραπεία και θα οργανώνουν χαρωπές συνεστιάσεις όπου θα αλληλοθαυμάζονται καθώς ανταγωνίζονται για περισσότερο κέρδος, για περισσότερη εξουσία και για περισσότερη… ζωτική ενέργεια. Μια ζωτική ενέργεια που συγκεντρώνεται από τον θάνατο, την υποδούλωση και την δυστυχία όλων μας.

Φανταστείτε τους μέσα στα συμβούλια τους, κλειδαμπαρωμένους πίσω από φρουρούμενες πόρτες, εκεί που με σοβαροφανές και κορδωμένο ύφος, με σμιγμένα φρύδια, ή με πατρικό, τάχα μου λυπημένο ύφος, σχεδιάζουν παγκόσμιο τρόμο και αιματοβαμμένα αποφθέγματα ''σοφίας''.
Εκεί που μετράνε ''αποδεκτές και παράπλευρες απώλειες'', εκεί που ψάχνουν τα κατάλληλα όπλα για να βομβαρδίσουν πόλεις και χωριά, εκεί που ζητάνε οδηγίες από ειδικούς συμβούλους για να δοκιμάσουν τα νέα τους όπλα στα κατάλληλα μέρη, εκεί που σκαρφίζονται πειράματα, βασανιστήρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξανδραποδισμούς και ομαδικά νεκροταφεία όπου μετά θα αγορεύουν τιμώντας τους σφαγμένους.


Μανάδες και πατεράδες, φανταστείτε τους όλους αυτούς τους ''σπουδαίους'' να κάνουν σχέδια για τα παιδιά σας, για το πως θα τα στείλουν να γίνουν φονιάδες και ληστές ή, δοξασμένα πτώματα σε έναν ακόμα γαμημένο πόλεμο ενορχηστρωμένο από τον παγκόσμιο καπιταλισμό. Από και για τον παγκόσμιο καπιταλισμό.Δείτε τους, φανταστείτε τους. Πριν να είναι αργά.


Σωτήρης Ανέστης, προς τους συνανθρώπους και συμπολίτες όλου του κόσμου

 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top